Bali in 10 beelden

Bali is een perfecte mix van kleurrijke offerceremonies, knalgroene rijstterrassen en poederwitte stranden. Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden, dus laten we je graag onze mooiste plekken op Bali zien. Zak maar even lekker achterover voor deze reis in foto’s!

bali

1. De rijstterrassen van Ubud

In het hart van Bali vind je knalgroene rijstterrassen tussen ambachtsdorpen. Onze tip: maak een fietstocht met gids tussen de rijstvelden en stop onderweg bij lokale huizen voor een kijkje in het echte leven.

ubud rijstterrassen

2. Het waterpaleis van Tirtagangga

Tussen groene heuvels vind je drie imposante waterpaleizen met kunstige bruggen, hindoeïstische beelden en kleurrijke bloemen. Overnacht in een van de bungalows op het terrein en woon een traditionele ‘reinigingsceremonie’ bij.

bali waterpaleis

3. Zonsopkomst tussen vulkanen

Het is even zweten, maar dan kun je op de top van vulkaan Gunung Agung genieten van de zonsopkomst. Toen de eerste zonnestralen achter de bergtoppen vandaan kwamen, gaf ons dat een voldaan ‘alleen op de wereld’-gevoel.

bali zonsopkomst

4. Crematieceremonieën

Je komt op Bali onderweg bijna altijd wel een keer een crematieceremonie tegen: een bonte stoet mensen met kleurrijke gewaden, muziekinstrumenten en stapels fruitoffers.

bali crematie ceremonie

5. Kookcursus in Seraya

Doe ’s ochtends op de markt eerst je eigen inkopen en leer daarna van de kokkin de fijne kneepjes van de Indonesische keuken. Gado gado smaakte nog nooit zo lekker.

bali kookcursus

6. Authentiek Nusa Lembongan

Waar Bali ondertussen behoorlijk ontwikkeld is met strandbungalows en restaurants, vind je op het zuidelijker gelegen piepkleine eiland Nusa Lembongan nog ongerepte stranden waar je het Robinson Crusoë gevoel beleeft.

bali nusa lembongan

7. Dolfijnen in Lovina

Tijdens het ochtendgloren ben je in Lovina getuige van een bijzonder schouwspel: tientallen dolfijnen bezoeken de baai elke ochtend voor een paar razendsnelle en gekke sprongen.

lovina dolfijnen

8. Offertjes voor de goden

Je ziet ze op Bali overal: kleine offermandjes met wat bloemen, wierrook, stukjes eten of gekleurde linten. Het is een belangrijk onderdeel van de hindoeïstische cultuur die heerst op het eiland.

bali offers

9. Watervalhike in Munduk

Hooggelegen in het groene binnenland van Bali ligt de plaats Munduk. Maak hier met een gids een wandeling door heuvels vol rijst, langs koffieplantages, vulkanische meren en verfrissende watervallen.

bali munduk waterval

10. Strand in Sanur

De strandplaats Sanur vormt het perfecte einde van je Bali-reis. Ontspan bij het zwembad of installeer je voor een zonnige dag aan het brede zandstrand. Wie wil pakt hier nog even een relaxte oliemassage mee.

bali sanur strand


riksja indonesieBovenstaande foto’s zijn geselecteerd door Edith Huntink van Riksja Indonesië, onderdeel van Riksja Travel. Reishonger gekregen naar je eigen Bali-rondreis? Bij Riksja Indonesië stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is. De reisspecialisten kennen Bali zelf goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>