Aardbeving op Bali: zeven gewonden

Een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter heeft Bali zaterdagochtend wakkergeschud. De aardbeving zorgde voor paniek onder bewoners en toeristen. Sommigen werder geraakt door vallend puin en anderen sprongen uit gebouwen naar beneden. Het ministerie van Gezondheid spreekt van zeven gevonden, maar houdt een slag om de arm.

Aardbeving Bali

Nederlandse toerist
De Nederlandse toerist Ernst Raynaldo, die in een hotel in Kuta logeerde, sprak met Associated Press: “Ik was bang omdat de schokken erg sterk waren. Ik rende naar buiten en zag anderen het zwembad in springen.”

Geen tsunamigevaar
Het Indonesische Meteorologische en Geofysische Instituut verwacht geen tsunami. Volgens het instituut lag het epicentrum van de aardbeving op 36 kilometer diepte en op 101  kilometer ten zuidoosten van Bali.


  1. arie otte zegt:

    Ik was in Mata Hari in Kuta en daar brak paniek uit onder de ongeveer 250 bezoekers en personeel. Ik was zelf niet zo in paniek maar de menigte om mij heen maakte dat ik ook snel vanaf de tweede verdieping naar beneden ben gerend. Op straat stond een menigte te beven en angstig naar boven te kijken. Voor de rest is er niets gebeurd en na 5 minuten ging ik weer naar binnen om verder te gaan met mijn inkopen

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>