Butlers op de pistes: vakantie vieren als een VIP

Turracher Höhe is op servicegebied altijd een voorloper geweest. De butler is intussen al op veel plekken overgenomen, maar de butlerservice vindt zijn oorsprong in Turracher Höhe. Hier word je als gast al járen volledig in de watten gelegd door de populaire pistenbutler. De butlers kunnen je op de piste voorzien van een lekker ijsje en op sommige plaatsen van een lekker drankje. Daarnaast kun je met de pistenbutler ’s ochtends de piste op om de zon te zien opkomen.

Turracher Höhe is een sneeuwzekere wintersportbestemming op een hoog plateau op de grens van Karinthië en Stiermarken. Voordelig vakantie vieren als een VIP; dat kan in Turracher Höhe. Hier geniet je van een hoogstpersoonlijke service dankzij het pistenbutler-programma voor alle leeftijden. Verblijf je minimaal één nacht in de regio, dan kun je gratis deelnemen. Wat de butler service precies inhoudt, leg ik je hier uit!

Laat je in de watten leggen

Wie maximaal wil genieten van een welverdiende wintersportvakantie, reist af naar Turracher Höhe. Hier leggen de pistenbutlers de wintersportgasten in de watten. Zo steekt een pistenbutler vroeg in de ochtend de open haard aan in de “Wohnzimmer” bij het dalstation van de Kornockbahn en voorziet hij de eerste skigasten van appels uit Stiermarken. Vervolgens springt hij op zijn Butler-Mobil (sneeuwscooter) en trekt het skigebied in. Hier bouwen de pistenbutlers kleine service-bars op en delen zij hapjes en drankjes uit, van druivensuiker, Himbeersaft en koekjes voor de kleintjes tot een glaasje Prosecco voor de volwassenen. In het voorjaar verrijst er zelfs een ijskraam op de piste en worden er onder een luid “gelati gelati” ijsjes uitgedeeld van de lokale bio-boer.

De pistenbutlers staan op ieder moment van de dag voor je klaar. Niet alleen schenken ze gratis Prosecco voor je in, de pistenbutler wijst je de weg naar de lekkerste culinaire berghutjes! Tip: probeer eens de hooisoep in de Almstube! Gemiddeld legt de pistenbutler elke dag circa 40 kilometer af om jou een goed gevoel en een extra beleving mee te geven in het skigebied.

Gratis uitstapjes met de pistenbutler

Dat service in Turracher Höhe hoog in het vaandel staat, bewijst het omvangrijke bijprogramma van de pistenbutler. Wanneer je in één van de deelnemende accommodaties logeert kun je meedoen aan de gratis activiteiten met de pistenbutler. Winterwandelen, op pad met sneeuwschoenen, ‘Early Bird’ (als eerste op de piste inclusief ontbijt) of een ‘Genusssafari’ op ski’s door het gebied.

In het winterprogramma zit onder meer de culinaire skisafari, waarbij de pistenbutler je meeneemt naar de authentieke skihutten van Turracher Höhe, om lokale specialiteiten te proeven. Tijdens een winterwandeling met de pistenbutler kun je wandelen door de dennenbossen van Turracher Höhe, waarbij de zon tussen de bomen doorschijnt, de sneeuw naar beneden dwarrelt en je alleen het knisperen van de sneeuw onder je schoenen hoort.

Hoogst persoonlijke service door pistenbutlers in Turracher Höhe

Geniaal: de pistenbutler!
foto van Turracher Höhe Marketing

Daarnaast is er voor de woensdagen een speciaal kinderprogramma ontwikkeld. Ook de morgenstond (early bird) trilogie, bestaande uit een sneeuwschoenwandeling in de vroege ochtend, ontbijt in een hut en een ‘first ride’ over de vers geprepareerde piste, maakt onderdeel uit van het weekprogramma. Evenals het avondskiën en –rodelen en de vollemaantocht, die van januari tot april op de vierde of vijfde van de maand plaatsvindt. In de zomer verandert hij simpelweg zijn uniform; van pistenbutler naar Alm Butler, die zijn gasten mee uit wandelen neemt.

Rent a butler

Met de nieuwe ‘rent a butler’ service, kunnen wintersporters tegen betaling exclusief gebruik maken van een pistenbutler door de beste man in te huren. De pistenbutler plant de vakantiedag volledig in, afgestemd op de wensen en interesses van de gasten. Dit is ideaal voor grote groepen vrienden en families, bedrijfsfeesten, maar ook voor een romantisch huwelijksaanzoek dat tot in de puntjes is verzorgd. De tarieven van de ‘rent a butler’ service zijn afhankelijk van de activiteiten en de duur van het programma…

Meer weten over deze unieke service: Turracher Höhe pistenbutler

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>