82% Nederlanders op vakantie

Uit cijfers van het CBS blijkt dat op vakantie gaan onder Nederlanders populairder is dan ooit. Met een percentage van 82% van de Nederlanders die dit jaar op vakantie gaan zitten we op het hoogste getal sinds jaren, ondanks de economisch problematische situatie.

Uit cijfers van de CBS blijkt dat op vakantie gaan onder de Nederlanders, populairder is dan ooit. Met een percentage van 82% van de Nederlanders die dit jaar op vakantie gaan zitten we op het hoogste getal sinds jaren, ondanks de economisch problematische situatie. Nederlanders gaan in 2012 dus massaal op zomervakantie. Onder de meest populaire bestemmingen vinden we onder ander Duitsland terug, net als Frankrijk en Spanje.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat op vakantie gaan onder Nederlanders populairder is dan ooit. Met een percentage van 82% van de Nederlanders die dit jaar op vakantie gaan zitten we op het hoogste getal sinds jaren, ondanks de economisch problematische situatie.

Nederlanders gaan in 2012 dus massaal op zomervakantie. Onder de meest populaire bestemmingen vinden we onder andere Duitsland terug, net als Frankrijk en Spanje. Uiteraard zoeken wij Nederlanders nog steeds graag de zon op en houden we ervan om aan het strand te liggen. Daarnaast is er echter een nieuwe, zeer populaire trend waar te nemen.

Nieuwe trend: huizenruil
Nederlandse toeristen doen namelijk steeds vaker ‘huizenruil’ of huren steeds vaker een huis van iemand anders om daar de vakantie in door te brengen. Dit biedt een aantal voordelen en extra’s ten opzichte van de traditionele manier van vakantie vieren. Je huurt namelijk een volwaardig huis, inclusief inboedel en het is direct leefbaar. Daarnaast zijn deze huizen vaak voorzien van wat extra luxes die je in normale vakantiehuizen doorgaans niet aantreft. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse huizen te vinden met jacuzzi’s, prachtige buitenterrassen of serres en heeft ieder huis zijn eigen karakteristiek.

zonvakanties 2012 Spanje

Wat denk je bijvoorbeeld van het huren van een van de prachtige vakantiehuizen in Spanje die in de aanbieding zijn? Wil je bijvoorbeeld met de hele familie op reis richting Barcelona, maar wil je ook van de nodige rust genieten? Dan is een mooi huis net buiten de stad natuurlijk een hele goede optie. Vaak zijn de traditionele vakantiehuizen die je in deze regionen vindt dertien in een dozijn en weinig speciaal. Je betaalt voor de locatie en hoeft niet veel te verwachten.

Of als je toch een mooie vakantiewoning vindt, betaal je vaak de hoofdprijs. Dat kan nu dus ook anders door te kijken welke gezinswoningen in deze regio beschikbaar zijn. Zo vind je al gauw een mooi huis voor zo’n zestien personen met een prachtige tuin, privé zwembad en ruim voldoende slaapgelegenheden en dat voor een mooie prijs! Op deze manier vier je op een hele andere manier vakantie in Spanje en hou je er wellicht een stel leuke vrienden aan over.

Heb jij ervaring met huizenruil? Of heb je weleens een vakantiehuis van iemand anders gehuurd? Deel je ervaring met ons!

  1. G. de Bruyn zegt:

    Bent u eigenaar van een vakantiehuis is dan is de website tweedewoningruil waarschijnlijk iets voor u. Dit is een website met een ruilbestand van mensen uit Nederland en België die een tweede woning, appartement of chalet hebben in Europa en bereid zijn om hun vakantiehuis te ruilen. De website lijkt mij een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>