Diefstal op vakantie

Naar aanleiding van een enquête over diefstal op vakantie, georganiseerd door de hotelboekingssite Hotel.info, is de interessante infographic "Rel in het Hotel" ontstaan. Maar liefst 1.200 vakantiegangers deelden hun ervaringen met diefstal in hotels.

Maar liefst 1200 hotel- en vakantiegangers deelden hun ervaringen met diefstal in hotels of andere vakantielocaties.

Naar aanleiding van een enquête over diefstal op vakantie, georganiseerd door de hotelboekingssite Hotel.info, is de interessante infographic “Rel in het Hotel” ontstaan. Maar liefst 1.200 vakantiegangers deelden hun ervaringen met diefstal in hotels.

Naast een aantal meerkeuzevragen die de deelnemers moesten beantwoorden, zoals hoe vaak men per jaar op vakantie gaat of het type vakantie waar men de voorkeur aan geeft (zon of sneeuw?), waren het juist de open vragen waar een aantal zeer interessante gegevens naar voren kwamen. Aan de hand van de meest voorkomende antwoorden is de infographic ontstaan, maar ook de meest originele en bijzondere antwoorden waren het vermelden waard. Deze konden eerder al bekeken worden op het Hotel Blog van Hotel.info.

Luxe of avontuur?
In de infographic zijn de ervaringen van zowel mannen als vrouwen verwerkt en hier kunnen een aantal conclusies uit worden gehaald. Zo kiest de vrouw iets vaker voor luxe en verblijft zij het liefst in een hotel. De mannen daarentegen zijn toch avontuurlijker en kiezen voor kamperen of een eenvoudig hostel.

infographic vakantiesDiefstal op vakantie
Wat betreft diefstal op vakantie worden mannen net zo vaak bestolen als vrouwen, maar kennen zij wel meer verhalen van anderen die ooit slachtoffer zijn geweest van diefstal. Waarschijnlijk is diefstal dus een populair gespreksonderwerp onder mannen.

Nog altijd is geld het meeste geliefde doelwit van vakantiedieven, gevolgd door de camera, tas en portemonnee. De meeste diefstallen worden gewoon op straat gepleegd, uit de accommodatie of in het openbaar vervoer.

Geen stof, wel een mooie vrouw
Hotel.info was tenslotte nog nieuwsgierig naar twee dingen waarbij deelnemers hun fantasie geheel de vrije loop mochten laten gaan. De ene vraag luidde: “Wat zou u het liefste onder uw hotelbed willen vinden?” Verrassend genoeg koos de meerderheid voor ‘niets’, dus geen stof of andere viezigheid. ‘Niets’ werd gevolgd door –hoe kan het ook anders- geld, vouchers en drank. Opvallend was de nummer vijf in dit rijtje, namelijk een (mooie) vrouw. Het mag duidelijk zijn dat het hier om de voorkeur van de mannelijke deelnemers ging. De laatste vraag was wat men graag van de laatste vakantie mee had willen nemen. Het mooie weer was natuurlijk een logisch antwoord, zeker na de slechte zomer van 2011. Ook zagen we hier de mooie vrouw weer terugkomen; ditmaal stond zij op nummer 9.

Het volledige onderzoek van de ervaringen van vakantiegangers met diefstal in hotels of andere vakantielocaties is hier te lezen.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

  1. Reisverzekering zegt:

    Ik zou dan ook zeker een reisverzekering afsluiten voor je op vakantie gaat, helemaal als je hoort hoe het met de diefstal enz. op vakantie gaat.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>