Vakantie Noorwegen 25% goedkoper

Goed nieuws voor de reiziger die Noorwegen op z’n bucketlist heeft. In 2016 is een vakantie in Noorwegen dichterbij dan ooit vanwege de aanhoudend lage olieprijzen en de zwakke kroon. Een wintersportvakantie en naar verwachting ook zomervakantie in Noorwegen doorbrengen is daarom 25% goedkoper dan twee jaar geleden.

Prijsdaling olie cadeautje voor liefhebbers en bucketlist afstrepers

De aanhoudende daling van de olieprijzen is in het voordeel van toeristen die naar Noorwegen reizen. Deze ontwikkeling heeft de Noorse kroon zo onder druk gezet dat de wisselkoers is gestegen naar 9,5 kroon voor een euro, dit maakt de kosten in Noorwegen voor reizigers uit het buitenland 25% goedkoper dan twee jaar geleden.

Door de voordelige wisselkoers wordt Noorwegen, met zijn fjorden, bergen, meren, het noorderlicht en de middernachtszon, een realiseerbare droombestemming.

Door de voordelige wisselkoers wordt Noorwegen, met zijn fjorden, bergen, meren, het noorderlicht en de middernachtszon, een realiseerbare droombestemming.

Aanhoudende lage olieprijs zorgt voor zwakke kroon en lage wisselkoers

Zomervakantie 2016 ook goedkoper

Analisten voorspellen dat de lage olieprijs en de zwakke kroon ook de komende jaren impact hebben op de kosten van een vakantie in Noorwegen. “Met de huidige wisselkoers is het in 2016 zeker dat er nog meer Nederlanders gaan kiezen voor een vakantie in Noorwegen, waaronder ook reizigers die het land voorheen links lieten liggen omdat het land voor hen te duur was”, zegt Andrea Pfeiffer van VisitNorway BeNeLux. “Door de voordelige wisselkoers wordt Noorwegen, met zijn fjorden, bergen, meren, het noorderlicht en de middernachtszon, een realiseerbare droombestemming”.

Voor de Noorse economie is het toerisme momenteel naast de energiesector de belangrijkste economische pijler van het land. Toeristen komen voornamelijk uit Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Ook naar Noorwegen op vakantie?

BBI-Travel.nl
TUI Noorwegen reizen
SNP Natuurreizen

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>