Het sfeervolle Sevilla

Sevilla ligt in het zuiden van Spanje en leent zich uitstekend voor een losse stedentrip van een aantal dagen of als onderdeel van een rondreis. Maar wat karakteriseert Sevilla nou? En hoe is de stad opgebouwd? Lees deze blog om daarachter te komen!

Invloeden van buitenaf

Als je aan onze reizigers vraagt wat zij de mooiste stad van Spanje vinden dan krijg je opvallend vaak ‘Sevilla’ te horen en dat is niet voor niets. De Arabische invloeden zijn hier duidelijk voelbaar en ook de kleine, sfeervolle straatjes zullen indruk op je maken.

In vergelijking met andere grote steden is het historische centrum van Sevilla ook relatief klein. Dit betekent dat de meeste bezienswaardigheden ook te voet kunnen worden bezocht. Ook het klimaat van Sevilla is het hele jaar door aangenaam en zelfs in de wintermaanden is het hier nog 15 graden overdag. Hierdoor is deze stad ook een hele fijne plek om de Nederlandse winter even te ontvluchten.

Verschillende wijken van Sevilla

Typisch Seviliaans zijn de kenmerkende sinaasappelbomen op straat, de elegante pastelkleurige huizen, maar ook de verschillende wijken. Zo heeft elke wijk een eigen identiteit. Aan de grens van El Centro bevindt zich de oude Joodse wijk Santa Cruz. Hier vind je een doolhof van kronkelende steegjes en kleine straatjes. Aan de andere kant van de rivier vind je de zigeunerwijk Triana en tot op de dag van vandaag wonen hier nog steeds de meeste zigeuners. Ook is deze wijk rijk aan stierenvechters, muzikanten en flamencodansers. In de avond komt de wijk tot leven en er wordt volop genoten van het goede leven met muziek en lekker eten.

Parque María Luísa

Typisch Seviliaans zijn de sinaasappelbomen

De wijk Alameda is opkomend en vooral erg populair onder de jongeren. Je vindt hier veel openluchtoptredens en gemoedelijke danstentjes. Als je een leuk avondje uit wil dan moet je hier zijn. Een andere wijk is Macarena. Deze volkswijk kenmerkt zich door kerken en pleinen en is niet zo bekend onder de toeristen. Het laatste gebied is El Arenal. De stierenvechtersarena en de Torre del Oro zijn hier de echte trekpleisters. Ondanks de aanwezigheid van deze grootste attracties vind je hier ook kleine restaurantjes die vol zitten met de oorspronkelijke bewoners van de wijk.

terras granada

Als je van een leven op straat houdt, is Spanje het perfecte land

Ontsnap de drukte

Als je alle leuke wijkjes van Sevilla eenmaal hebt bezocht, ben je waarschijnlijk wel toe aan een beetje rust. De stad blijft ten slotte een toeristische trekpleister. Deze rust kan je vinden in het prachtige Maria Luisa Park. In dit park vind je een oase aan groen en het is daarom ook de ideale plek om even de drukke stad te ontvluchten. Hier vind je onder andere fonteinen, verschillende soorten bloemen en planten. Bezoek dit park om even rustig een boek te lezen, om simpelweg gewoon te genieten van de natuur of om even lekker tot rust te komen.

sevilla ontsnap de drukte

Ontsnap de drukte in het Maria Luisa Park

Zin gekregen in Sevilla? Bekijk dan deze bouwsteen en plan een trip. Bovenstaande tips zijn geschreven door de reisspecialisten van Zomerzin, onderdeel van Riksja Travel. Zomerzin staat voor proeven en genieten van karaktervolle plekken in Zuid-Europa. Met of zonder kinderen, kies zelf je plek en je verblijf. Geef door wat je wilt beleven en Zomerzin regelt de rest!

Banner Zomerzin

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>