Dromen over Spanje: van Sangria naar siësta’s

Het ziet ernaar uit dat we zo langzamerhand onze dromen kunnen gaan verwerkelijken als het om reizen gaat. Het einde komt in zicht; steeds meer landen zullen toeristen weer met open armen gaan ontvangen de komende maanden. Zo ook Spanje! Een langverwachte vakantie naar Spanje is voor iedereen bovendien meer dan welkom.

Dromen over reizen, dromen over Spanje

Het is inmiddels zó lang geleden… weet je eigenlijk nog wel waarom Spanje zo geweldig is? Vast wel. Maar wil je er toch graag nog even aan herinnerd worden? Lees dan snel onze onderstaande redenen, waarom je meteen een vlucht naar Spanje wilt boeken zodra het land weer geel kleurt!

Sevilla dromen over Spanje

De Spaanse keuken is 10 keer lekkerder in Spanje dan in Nederland

Heb je het niet gemist? Die heerlijke Spaanse tapas, de Sangria en de wijn, de verse vis die rechtstreeks uit de zee komt en het heerlijke, sappige fruit? Oké, in Nederland zijn genoeg Spaanse restaurants te vinden. Maar eerlijk is eerlijk; je kunt hier nog half niet zo goed eten als in Spanje zelf! En waarschijnlijk zijn gratis tapas bij ieder drankje in Nederland ook uit den boze.

dromen over Spanje fruit

Bedenk dus alvast voor jezelf wat je allemaal wilt gaan eten en drinken zodra je in Spanje bent. En werk deze lijst uiteraard helemaal af, van het begin tot het eind.

Het paradijs kan weer worden bezocht

Alleen een vakantie naar een van de betoverende eilanden van Spanje zou al een feest zijn. Want hoewel het vasteland natuurlijk talloze geweldige bestemmingen herbergt, mogen we niet vergeten dat er in de azuurblauwe zee ook tientallen juweeltjes liggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonovergoten vakantie naar Lanzarote? Of een rondreis door het kleurrijke Ibiza? Om over de verbluffende mooie Balearen nog maar niet te spreken.

Spanje Balearen

Wat is jouw favoriete Spaanse eiland? Of welke eilanden wil je nog graag bezoeken? Maar alvast een bucketlist voor jezelf en streep nummer 1 deze zomer nog af. Op naar het paradijs!

Je kunt het echte Mañana Mañana gevoel weer optimaal ervaren

Inmiddels hebben we het niet eens meer in de gaten omdat we al zo lang “vast” zitten in eigen land. Maar zodra je voet zet op Spaanse bodem zal het je meteen overvallen: de relaxte, ongedwongen, stressloze Mañana Mañana sfeer. Dat heerlijke gevoel dat je even niets hoeft, dat je geen warme adem in je nek voelt wanneer je je boodschappen niet op tijd inlaadt. En dat je in alle rust kunt genieten van een maaltijd, zonder alles naar binnen te moeten schrokken.

siesta Spanje

Eén ding is zeker: iedereen heeft af en toe even een break nodig van het gejaagde leven in Nederland. En waar kun je beter onthaasten dan in het land van de siësta? Je snap het…
Lees ook: ontdek de mooiste vakantievilla’s van Spanje

Je vitamine D en serotonine gehalte worden weer aangevuld

Last but not least; je hebt vitamine D nodig. En wat meer van je gelukshormoon. Vooral na dit jaar van crisis, waarin je serotonine gehalte alles behalve op pijl is gebleven. En hoewel we best wat mooie dagen hebben gehad in Nederland, blijft het wisselvallig en onvoorspelbaar. Daar zijn we helemaal klaar mee toch? Een vakantie in Spanje staat garant voor zon en geluk. Zo simpel is het!

We kunnen nog veel meer goede redenen opnoemen waarom Spanje gewoon top is. Maar bovenstaande punten moeten al genoeg zijn om je gedachten te verplaatsen naar Sangria, siësta, tapas en zon. Je geduld zal spoedig worden beloond…

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>