Benidorm: Brood en Spelen

De stad Benidorm, bekend als plaats om te overwinteren wanneer je een zekere leeftijd bereikt hebt. Een stad aan de kust van Spanje, een en al hoogbouw en elektrische rolstoelen. Maar is dat alles wat je daar kan vinden?

Ik bezocht Benidorm in november, met Zoover.nl. Eerlijk? Het zou geen bestemming zijn die ik zelf uitgezocht zou hebben. Maar als reisblogger kom je nu eenmaal overal, en het is de kunst om je door bestemmingen te laten verrassen.

Benidorm at first sight

Mijn eerste kennismaking met Benidorm, aan de Costa Blanca, was vanuit de bus. Hoge appartementsblokken, hotels en brede banen waar bussen op en af reden. Hier en daar zag ik oudjes, gearmd of met een rollator, gezellig tussen al dat beton struinen.

Maar, dat was niet het enige dat ik zag. Ik zag vrolijke cafeetjes, een ellenlang strand langs een blauwe zee en bergen die de stad omringden.

Benidorm

Aan de zee

Voor ik iets anders deed, nam ik de tijd om aan het strand te wandelen. Een strand dat in volle zon zalig toeven moet zijn, maar zelfs in november was het druk bevolkt. Hier en daar zat een gezinnetje op het zand, of was er een fitnessles gaande. Een constant groeiende groep mannen en vrouwen zongen is diepe stemmen Spaanse liederen. Prachtig, en eigenlijk best geheimzinnig.

Tussen de twee grootste stranden van Benidorm, het Levante strand en het Poniente strand, ligt een rots met daarop de resten van een kasteel. Tegenwoordig zie je niet veel meer van dat kasteel, buiten een paar losse muurtjes die in de stadsmuur verzonken zitten, maar de plek is nog steeds prachtig. Een groot terras strekt zich uit betegeld in witte siertegels. Heel sfeervol. Een plekje waar je een ochtend zou kunnen doorbrengen.

Benidorm terras

Benidorm per fiets

Ga je buiten de stad, bijvoorbeeld met een elektrische fiets, dan kan je het natuurreservaat Serra Gelada, verkennen. Een lange weg, de Calle dos Calas, slingert zich op de rand van de kliffen tot enkele kilometers van Benidorm weg. Hier en daar kan je naar beneden, naar een piepklein rotsstrandje, maar het loont ook echt de moeite om de hele weg af te leggen tot op het eindpunt: een uitzichtpunt over magnifieke kliffen, genaamd Punta De l’Escaleta.

Fietsroute

In zomertijd

In de winter behoort Benidorm tot mensen in hun herfstjaren. In de zomer is de stad van iedereen. Na een zalige dag zonnen op het strand, met af en toe een plonsje in de zee, schuif je ’s avonds gewoon aan tafel op een van de vele terrasjes, voor paella met vis vers uit de zee. Amusement en lekker eten: werkelijk brood en spelen.

Ben je niet zo’n strandganger, dan kan je altijd de stad uit trekken en genieten van de natuur. Op de flanken van de bergen liggen vele wandelpaden, waarvan je er een heel pak per fiets kan doen, moest je dat meer liggen. Breng zeker je zwembroek mee, want de kans is groot dat je op een afgelegen strandje stuit. Pak je het liever wat anders aan, ga dan per kajak. Of ga snorkelen. Werkelijk, de opties zijn eindeloos.

Benidorm heeft mij echt kunnen verrassen. De stad is een must see, dus trek zeker op z’n minst een dagje uit om Benidorm te bezoeken wanneer je in de buurt bent. Laat je verrassen!

Hier vind je meer informatie over het plannen van een reisje naar Benidorm.

Latest posts by Lotte (see all)
  1. Denise zegt:

    Ik ben er ook geweest en heb ook redelijk wat van de omgeving gezien. Tip: het is ook leuk om vanuit Benidorm (of vanuit Alicante) naar Villajoyosa te gaan. Dat kan makkelijk met de tram.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>