Fietsen in Spanje

Wielrennen, mountainbiken of recreatief fietsen door prachtige natuurgebieden en bruisende steden? Voor de ideale fietsvakantie ga je naar Spanje! Fietsen in Spanje is altijd erg populair geweest. Het klimaat en heuvelachtige landschap van Spanje zorgt ervoor dat het land een verademing is voor veel fietsliefhebbers. Hieronder geven wij je een overzicht van wat je moet weten over fietsen in Spanje!

Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia

Populaire streken om te fietsen in Spanje

Er zijn een aantal verschillende streken in Spanje die erg geliefd zijn onder fietsers. Het landschap en klimaat in Spanje is erg gevarieerd. Populaire streken om te fietsen in Spanje zijn Andalusië en het eiland Mallorca. In Andalusië vindt je een prachtig groen landschap in combinatie met een prettig klimaat. De reden dat veel mensen in deze streek van Spanje fietsen. In de streek vindt je ook de hoofdstad Sevilla. Sevilla is ook ideaal om per fiets ontdekken! De stad is al jaren erg populair onder toeristen. De stad is erg fietsvriendelijk en daarom vooral voor recreatieve fietsers een aanrader.

Een andere populaire fietsbestemming in Spanje is het Spaanse eiland Mallorca. Mallorca heeft alle ingrediënten voor een fantastische fietsvakantie. De infrastructuur op het eiland is uitstekend en zorgt ervoor dat je zorgeloos door het afwisselende landschap fietst. Daarnaast is het klimaat hier perfect als je wilt fietsen in Spanje. Mallorca is vooral geliefd onder mountainbikers en wielrenners, die naar het eiland komen om te trainen. Voor de recreatieve fietsers in de stad Palma de Mallorca een aanrader. De stad staat vol prachtige kathedralen en gebouwen en is een waar fietsparadijs.

Fietsen in Barcelona

Fietsen in Barcelona

Verkeersregels in Spanje

In Spanje zijn er een aantal verkeersregels die anders zijn dan in Nederland. Zo mag je niet op het fietsen op het voetgangers pad of gebruik maken van je telefoon tijdens het fietsen. Een belangrijke regel is de helmverplichting. In Spanje is het verplicht om buiten de bebouwde kom een helm te dragen op de fiets. Vergeet deze niet, anders kan je een boete krijgen van wel 150 euro! Voor een overzicht van de verkeersregels in Spanje, check deze site. In Spanje is het natuurlijk ook mogelijk om een georganiseerde fietstour (met gids) te fietsen, bijvoorbeeld bij Baja Bikes. Fietsen in verschillende populaire fietssteden van Spanje, met een enthousiaste Nederlandse gids die je alles vertelt wat je moet weten over de stad!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. Sanne zegt:

    In het zuiden van Spanje heb je ook geweldige fietsroutes. Vooral wat verder in het binnenland, zoals ten noorden van Sevilla en in de buurt van Granada. In de zomer is dit alleen niet te doen, want dan is het veel te warm in Zuid-Spanje.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>