Mijn terugkeer

Argentinië

Een tweede keer valt vaak tegen. Het is het net niet. Niets evenaart die eerste fantastische tijd die ik heb beleefd in het mooie Zuiden. Behalve Argentinië. Mijn tweede keer was wel degelijk ‘as awesome as’ mijn eerste keer. En ja, wat zegt men over de derde keer? Ik hoop het mee te kunnen maken. 

Mijn ouders begrepen me. Mijn familie begreep me. Mijn vrienden begrepen me en ik begreep mezelf. Ik Ga terug naar Argentinië. Het land dat mijn hart wist te veroveren. Niet alleen door haar charme, de tango, Maradona en de heerlijke steaks, maar vooral de mensen. De gastvrijheid en vriendelijkheid die Argentinië kent. Niemand is te gek en alles en iedereen wordt geaccepteerd. Daar kunnen wij ‘vrije Hollanders’ nog wel wat van leren.

Argentinie

Ditmaal niet alleen
Ditmaal besloot ik niet alleen te gaan. Het samen reizen was voor mij iets nieuws. Ik ben graag op mezelf, trek het liefst mijn eigen plan en vind het heerlijk om met niets of niemand rekening te hoeven houden. Maar deze keer ging ik samen. Met een vriendin. Je kunt nog zo dezelfde ideeën over bepaalde dingen hebben, het moet maar goed gaan. En dat ging het. Geweldig zelfs. Het kon ook bijna niet anders. Het zou me niet uitmaken wie er bij me zou zijn, ik was in Argentinië.

Mijn hart werd opnieuw gestolen
Ik stapte het vliegtuig uit, zag de Argentijne vlag en hoorde voor het eerst weer: “Hola, como estas?” en mijn hart werd veroverd. Niet door de eerste de beste charmante Zuid-Amerikaan, maar door het land. Het kon alleen maar goed gaan.

Argentinië is fantastisch en ik kan het blijven herhalen. De stad Buenos Aires ademt iets bijzonders uit. Iets wat ik in Nederland nog nooit gevoeld hebt. De passie voor alles wat zij doen is van verre te voelen. Ze dansen de Tango alsof de wereld kan vergaan, gooien al hun liefde en zaligheid in de enorme stukken vlees en genieten alsof vandaag de laatste dag is dat het kan.

Argentinië. Het land dat mijn hart heeft weten te veroveren en dat wat mij betreft nog heel vaak mag doen.

Tekst en fotografie: Lisa van de Ven

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>