Bucketlist Zuid-Afrika

Zuid-Afrika stond al jaren op mijn lijstje. Vorig jaar was het eindelijk zo ver! Met mijn bucketlist op zak ben ik, Lilian, op pad gegaan.

zuid-afrika-bas-hendrikx

Olifanten

Check, in Addo Elephant park heb ik ze tijdens een safari gespot. Op een paar meter afstand liep een kudde olifanten langs met een kleintje in het midden. We moesten heel stil zijn toen we dichtbij kwamen om ze niet boos te maken.

smart olifanten

Leeuwen

Die wilde ik absoluut zien tijdens mijn reis. Ik sliep in Kruger in een tent (kon bij Smart Zuid-Afrika kiezen uit een lodge en een tent) midden in de bush. ’s Avonds hoorde ik de leeuwen brullen, maar het schijnt dat ze niet op kampvuur afkomen. Vanuit de jeep heb ik ze de volgende dag zien liggen op de savanne.

bucketlist smart

Wijn drinken

Ik hou heel erg van wijn en waar kun je beter rode wijn drinken dan in Zuid-Afrika? Ik wilde per se naar Stellenbosch om wijn te proeven. Een dag auto huren vond ik te duur worden dus ben ik met de hop-on/hop-off bus op pad gegaan. Net zo’n bus als in grote steden maar dan langs wijnboeren. Gezellig om te doen en ik hoefde de wijn niet uit te spugen.

Surfen

Surfen in Jeffreys Bay stond ook op m’n lijstje. Een heel relaxed stadje met laid-back sfeer en op elke hoek een surfshop. Ik vond het water te koud om te surfen dus ben gaan sandboarden. Op een houten plankje de duinen af glijden en zand happen.

Stappen in Kaapstad

Een avondje stappen mocht ook niet ontbreken. Stappen in Kaapstad is leuk maar de gezelligste avond had ik in Camps Bay, de kust bij Kaapstad. Met een biertje op het strand bij zonsondergang en daarna de cocktailbar in.

Bbq’en

Een hoopje stenen met houtskool, trui aan en een wijntje erbij midden in de bush. Dat romantische beeld wilde ik graag afvinken van mijn lijstje. We hebben dit een paar keer gedaan maar de meest geslaagde bbq is met stip de keer in het Kruger. Ja, met de brullende leeuwen op de achtergrond.

Kaap de Goede Hoop

Als je naar Zuid-Afrika gaat, ga je naar Kaap de Goede Hoop. Dus ik ook! Ik ging vooral voor de foto bij het toegangshek, maar uiteindelijk was het ook heel relaxed om hier te wandelen. Vooral het uitzicht over de kustlijn was heel mooi.

kaap de goede hoop

Robbeneiland

En tot slot Robbeneiland. Ik wilde hier wel graag heen, maar wilde ook niet alle dagen vol plannen dus had dit nog niet geboekt. Uiteindelijk was het heel makkelijk om dit ter plekke te regelen dus heb ik het toch nog kunnen afvinken. Ik vond het indrukwekkend om op de plek te staan waar Nelson Mandela zolang heeft gestreden voor zijn vrijheid.

Walvissen

Ik was er bijna met mijn bucketlist, alleen de walvissen heb ik niet gezien. Het was niet het goede seizoen. Daarvoor wil ik graag nog een keertje terug!

Wat staat er op jouw Zuid-Afrika bucketlist?

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>