Gili Meno – Paradijs op aarde

Gili Meno, een van de drie mini-eilandjes tussen Bali en Lombok, is een waar paradijs op aarde. Het eiland is nog primitief (geen verharde wegen, geen pinautomaat, geen auto's..) wat ervoor zorgt dat je volledig tot rust komt.

Een uitzicht om van te genieten

Een uitzicht om van te genieten

Gili Meno ligt, net als buureilandjes Gili Trawangan en Gili Air, tussen Bali en Lombok in. Gili betekent letterlijk ‘klein eiland’ en die omschrijving klopt helemaal!

Gili Trawangan is het grootste en meest toeristische eiland van de drie eilanden, hoewel dit nog steeds een heel klein eiland is. Gili Meno is kleiner en er is weinig toerisme. Je kunt het hele eiland rondlopen in 1-1,5 uur.


Op Gili Meno zijn geen verharde wegen te vinden, je loopt alleen over zandweggetjes of (nog beter) over het witte zand strand. Er zijn daarom ook geen auto’s of scootertjes te vinden op het eiland. Het enige vervoermiddel is paard en wagen.

Het lokale vervoermiddel op Gili Meno

Het lokale vervoermiddel op Gili Meno

Doordat er geen auto’s of scooters zijn is het heerlijk rustig op het eiland. Je hoort alleen de golven die aanspoelen op het strand. Verwacht hier ook geen strandbedjes en parasols. Zonnen op het strand doe je gewoon met je handdoekje op het zand en onder een palmboom.

Verblijven op dit eiland geeft een gevoel van vrijheid en rust. Alles gaat op het gemakje en je kunt zitten of liggen waar je wilt.

Naast de perfect witte stranden en de azuurblauwe zee staan de Gili eilanden ook bekend om de mooie koraalriffen en tropische vissen voor de kust. Je kunt ervoor kiezen om direct vanaf het strand je snorkelset op te zetten en je te wanen in een aquarium, maar je kunt je ook rond het eiland laten varen met een vissersbootje en vanaf het bootje het water in springen. Je ziet er allerlei kleuren vissen en je hebt de kans om zeeschildpadden te spotten.

Dus: ben je op zoek naar een tropisch paradijs zonder het massale toerisme, neem dan zeker eens een kijkje op Gili Meno.

Vissersbootjes in de azuurblauwe zee op Gili Meno

Vissersbootjes in de azuurblauwe zee op Gili Meno

Tekst en foto’s: Anouk Noordhuizen

  1. Linda zegt:

    De gili’s staan al een tijdje op mijn lijstje (net als de rest van Indonesië en zo ongeveer de halve wereld). ziet er goed uit!

  2. meer informatie zegt:

    Het is echt een mooie en behulpzaam stukje informatie . Ik ben blij dat je deelde deze nuttig informatie bij ons. Gelieve blijven up to date in deze trant. Dank voor het delen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>