Rome, paradijs voor de zintuigen

Als je een fervent reiziger, en bij voorkeur een liefhebber van Europa, vraagt een lijstje te maken van de mooiste en meest indrukwekkende Europese steden, dan zal Rome ongetwijfeld op dit lijstje staan. Dat is natuurlijk niet voor niets, Rome heeft een schat aan culturele monumenten en barst van de bezienswaardigheden die veelal nog afstammen van het oude Romeinse rijk. Tel daar de temperatuur, de aard van de Italianen en de goddelijke Italiaanse keuken bij op, en je hebt een van 's werelds populairste steden te pakken.

Piazza Navona in Rome

De Piazza Navona ligt in een van de oudste buurten van Rome, de Campus Martius.

Stedentrip Rome

Als je dacht hier met enkele dagen wel uit gekeken te zijn, vergeet dat maar, je kunt hier met gemak wekenlang ronddwalen en dagelijks nieuwe dingen ontdekken. Helaas is er meestal niet zoveel tijd, dus kun je je bij een eerste bezoek het beste richten op de volgende bezienswaardigheden.

Het Colloseum

Dit is met recht een van de populairste bezienswaardigheden van Rome, deze mag dan ook absoluut niet aan je trip ontbreken. Een kleine tip, neem hier de audiotour, of je er nu naar luistert of niet. Het scheelt je ongeveer drie kwartier in de rij!

Het Vaticaan

Uiteraard mag het Vaticaan ook niet ontbreken aan je trip naar Rome, dit is tevens een van de highlights zoals je aan de foto’s kunt zien.

Het Vaticaan, Rome

Enkele andere spots waar je zeker geweest moet zijn, zijn onder andere het Pantheon, de Trevifontein, het Forum Romanum, de Spaanse trappen en Trastevere. Zoals gezegd, Rome heeft een onuitputtelijke bron aan bezienswaardigheden , en je kan ze nooit allemaal bezoeken, maar smaken verschillen en het is dan ook een aanrader om voor jezelf te bepalen wat jou wel of niet aanspreekt. Boek dus snel een hotel in Rome, bekijk de foto’s en ontdek deze wereldstad!

Zelf een stedentrip naar Rome maken?

Rome is een echte aanrader voor een stedentrip. Maar ook ideaal om zelf te regelen, zonder tussenkomst van een reisorganisatie. Vlucht en verblijf boek je eenvoudig zelf en scheelt je een hoop geld. Vlieg voordelig naar Rome met Skyscanner en boek voordelig een hotel in Rome. Veel plezier in deze geweldige stad!

  1. Vorig jaar heb ik een fietstour gedaan in Rome. Dat was een hele leuke ervaring. Je ziet dan in een korte tijd al de highlights, daardoor hadden we de andere dagen nog veel tijd over om lekker te dwalen in de stad. Zou graag weer terug gaan, wat een mooie stad!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>