De mooiste eilanden van Indonesië

Eerder gaven we de top 5 redenen voor een rondreis Indonesië, nu tippen we jullie over de mooiste eilanden van Indonesië. Het is niet voor niets 's werelds grootste eilandstaat. Ben je op zoek naar dat parelwitte tropische strand aaneengeregen met palmbomen? Of wil je juist meer het Expeditie Robinson gevoel ervaren? Bekijk dan onze shortlist van paradijselijke Indonesische eilanden!

eilanden Indonesië

Onze shortlist van paradijselijke Indonesische eilanden.

De eilanden van Indonesië

Het woord Indonesië betekent letterlijk ‘Indische eilandengroep’ en als er één land in Azië de titel ‘Eilanden Paradijs’ mag dragen is het wel Indonesië. Met 17.508 eilanden is er keuze genoeg voor een onvergetelijke vakantie. De bekendste, en meest bezochte eilanden van Indonesië zijn Bali, Lombok, Java, Sumatra en de Gili eilanden.

Sumatra

Sumatra is het op één na grootste eiland van Indonesië. Het meest westelijke eiland van Indonesië is bedekt met tropisch regenwoud, vulkanen en kratermeren en herbergt een diversiteit aan stammen en bevolkingsgroepen. Een van de grootste nationale parken van Indonesië is gelegen op Sumatra, het Gunung Leuser National Park. Hier leven de orang-oetans nog in het wild. Naast deze dieren vind je hier luipaarden, gibbons, tijgers, neushoorns en olifanten. De kans dat je tijgers of neushorens ziet is bijzonder klein maar de orang-oetans en gibbons alsmede de veel voorkomende Thomas Leaf monkey laten zich regelmatig zien.

sumatra

Van de gehele Indonesische archipel is Sumatra wellicht het meest gevarieerde eiland

Bali

Van alle Indonesische eilanden spreekt Bali misschien wel het meest tot de verbeelding. Ontelbare tempels, traditionele dansen, woeste jungle, overweldigende rijstterrassen en een paradijselijke kustlijn, een vakantie naar Bali biedt voor ieder wat wils. Bij gezinnen is het Boeddhistische eiland enorm populair omdat je er veel afwisseling hebt op een kleine oppervlakte. Ga in het Noorden dolfijnen kijken vanaf de zwarte zandstranden in Lovina en verblijf ook een paar dagen middenin de rijstvelden van Ubud. Voor familiereizen naar Azië is Bali een ideale bestemming.

Bali

Bali

Gili eilanden

Vlak voor de kust bij Lombok liggen drie kleine tropische eilanden, Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Samen vormen ze de Gili eilanden. Jaren geleden werden de Gili eilanden ontdekt door backpackers. Zij zochten een plek om te ontsnappen aan de drukte. Inmiddels zijn de Gili eilanden al jaren geen groot geheim meer maar nog altijd geniet je op deze ongerepte, geïsoleerde eilanden van de laid-back atmosfeer waar massatoerisme nog niet bestaat.

Snorkelen bij de Gili eilanden

Snorkelen bij de Gili eilanden

Raja Ampat

Raja Ampat is voor de wereld heel lang onbekend gebleven, maar tegenwoordig vinden steeds meer mensen hun weg naar deze eilandengroep in West-Papua. Hier leven ‘s werelds meest bijzondere en mooiste vogels leven zoals ara’s, papegaaien, neushoornvogels en kleurrijke paradijsvogels. De eilanden van Raja Ampat (meer dan 600!) worden omringd door paradijselijke stranden en zijn dichtbegroeid met onaangetaste tropische oerwouden.

Raja Ampat

Een van de mooie resorts op Raja Ampat

Borneo

Borneo is het op twee na grootste eiland van de wereld. Alleen Groenland en Nieuw-Guinea zijn groter. Het zuidelijke, grootste deel van het eiland behoort tot Indonesië en heet officieel Kalimantan. Hier vind je onaangetast regenwoud en de meest bijzondere flora en fauna. Borneo is de één van de twee locaties op de wereld waar orang-oetans in het wild leven (naast Sumatra). Borneo is een droombestemming voor de ware natuurliefhebber!

Op de steiger met een orang oetan

Op de steiger met een orang oetan

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>