MTB paradijs Graubünden

Graubünden, het grootste vakantiegebied van Zwitserland, is één van ‘s werelds meest aantrekkelijke mountainbike regio’s. Graubünden heeft een legio aan mogelijkheden, die het hart van elke fietser sneller laat kloppen.

MTB in Graubünden

Van bergafwaartse adrenaline in het Lenzerheide Bike Park, singletrack sensaties van de Alps Trail in Davos, plezier met het gezin op de pumptracks in Flims, de wonderen van de natuur in het Zwitsers Nationaal Park tot het vrij rijden op de Corviglia Flow Trail in St. Moritz. Fietsers en wandelaars kunnen op hun gemak naast elkaar wandelen en/of fietsen.

In Graubünden is elk pad een fietsroute

Mountainbiken in Zwitserland

Zwitserland is bijzonder aantrekkelijk voor een MTB-vakantie.

Duizenden kilometers van uitstekende singletracks, avontuurlijke fietsparken en vele andere attracties trekken fietsers naar deze vijf fietsbestemmingen: Davos Klosters, Lenzerheide, Engadin St. Moritz, Flims en Scuol Samnaun Val Müstair. Elke regio heeft zijn eigen specifiek culturele en landschappelijke kenmerken, waardoor zij samen een onvergetelijk fietsavontuur bieden in Graubünden. Dit is allemaal in de directe omgeving te vinden – internationale gasten arriveren in Zurich en kunnen Graubünden bereiken met het openbaar vervoer in slechts 90 minuten –. Alle bestemmingen in Graubünden beschikken over goede verbindingen en zijn goed te bereiken met de trein, de bus en de kabelbaan. In vele plaatsen kan de bagage gemakkelijk van hotel naar hotel worden vervoerd en zijn vele kabelbanen inbegrepen. Bovendien delen professionele fietsgidsen graag hun geheime tips op begeleide tours. In hotels die door graubündenBIKE gecertificeerd zijn, is de tijd die niet op de fiets wordt gespendeerd ook gegarandeerd aangenaam. Met een ontbijt speciaal voor atleten, aanwezige fietsgarages en reparatiewinkels, wasserette, een wasplaats voor de fiets en goed geïnformeerde hoteliers, is de tussentijd zeker ontspannend en zal de volgende tour met een goede start beginnen. Bezoekers die hun fiets thuis willen laten, kunnen gemakkelijk een goede fiets huren in alle bestemmingen van graubündenBIKE.


MTB paradijs Graubünden

Fietsen op het MTB-kampioenschapstraject in Graubünden.

GraubündenBIKE app, ideaal uitgangspunt om de perfecte MTB fietsvakantie te plannen

Een regio voor elk type mountainbiker

Hoogtes van 500 tot 3000 meter boven de zeespiegel, een divers scala aan flora en fauna en fietspaden en attracties voor ieders smaak, maken Graubünden tot één van de meest aantrekkelijke fietsregio’s in de wereld. Een voorbeeld hiervan is de veelzijdige 3 daagse Flow tour. De singletracks behoren tot de mooiste paden in Graubünden – vloeiend, alpine, gevarieerd en recht door het midden van de bergen in Chur, Lenzerheide en helemaal tot aan Flims, waar een afdaling staat te wachten op het TREK Runca Trail. In de loop van 3 dagen worden diverse landschappen gepasseerd, met de indrukwekkende Rijnkloof – de ‘Swiss Grand Canyon’, als het hoogtepunt van de tour.

MTB track Zwitserland

Spectaculaire mountainbike routes zijn er volop in Zwitserland!

Nationale Park van Zwitserland

Het Lenzerheide fietspark biedt een geheel andere ervaring. Een enorm gevarieerd gebied met vijf moeilijkheidsgraden, voor zowel beginners als professionele fietsers, tussen het Scharmoin tussenstation en het Rothorn basisstation. Dit is tevens waar het huidige pad van de World Cup te vinden is, waar ook de World Championships van 2018 plaatsvinden. Voor iedereen die unieke landschappen wenst te ontdekken op de mountainbike, biedt het Nationaal Park in de Scuol Samnaun Val Müstair regio één van de meest schilderachtige tours van Zwitserland. De Rocky Gorge in Val d’Uina en de Bernina Express Trail zijn twee unieke hoogtepunten van de tour. De tour cirkelt om het gehele Nationale Park van Zwitserland in vier verschillende stadia.

Corviglia Flow Trail

De Engadin St. Moritz regio staat niet alleen bekend om de betoverende wintersporten, maar ook om de uitstekende fietsroutes. De Corviglia Flow Trail is een onvergetelijke afdaling op pumptrack, welke harmonieus is geïntegreerd in het landschap over meer dan 480 meter hoogte. Fietsen over de Flow Trail staat vooral voor plezier hebben. Het pad leidt van het Corviglia basisstation over de Sass Runzöl en Alp Nova naar het Chantarella tussenstation.

Mountainbiking in St Moritz.

Mountainbiking in St. Moritz.

Epic Trail: Alps Trail Davos

Singletrack fans wordt aangeraden om ook Davos Klosters te bezoeken. De Alps Trail Davos is in 2014 door de IMBA benoemd tot Epic Trail. De route van Jakobshorn naar Filisur heeft zich zodanig aangesloten bij de top van ’s werelds beste mountainbike paden. De singletrack is één van de langste in Zwitserland en onderscheidt zich door het landschap en eerste klasse onderhoud. Kenmerken die toepasselijk zijn op alle fietsroutes door de hele regio van Graubünden.

App graubündenBIKE

Download de graubündenBIKE App via iTunes of Google play store.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>