Droomhuwelijk op Bali

Als geboren avonturiers droomden we al jaren van trouwen in het buitenland. Voetjes in het zand, proosten bij een ondergaande zon en dansen onder een heldere sterrenhemel. Onze droom kwam uit, al diende deze wel bijgesteld te worden door toedoen van onze vrienden ;-)

Trouwen op Bali

Op een onbewoond eilandje in Fiji begon het allemaal. Op Drawaqa Island, beter bekend als Barefoot Island, heeft Martijn mij ten huwelijk gevraagd. En hoe… met koraal dat hij op het strand zocht, vormde hij, op het hoogste punt van het eiland, de letters “Dionne, wil je met me trouwen?”

fiji huwelijksaanzoek

Waar gaan we trouwen?
We berekenden dat we in Nederland al snel 8.000 tot 10.000 euro kwijt zouden zijn voor een groots bruiloftsfeest. Voor dat bedrag konden we ook twaalf vliegtickets naar de andere kant van de wereld boeken voor onze naaste familie. Maar dan komt het… wordt het een idyllisch strandje op een van de Thaise eilanden? De jungle in Sri Lanka? Dat het Azië werd, dat stond vast, en ook dat het in de herfstvakantie zal zijn. Rekening houdend met het regenseizoen, kiezen we uiteindelijk voor het ons onbekende Bali.

droomstrand thailand

Wij gaan trouwen.. op Bali
Onze vrienden stuurden we een trouwkaart: 20 oktober gaan we trouwen, kom je ook? ps: het is op Bali… precies, Indonesië! We hoopten dat er een paar vrienden zouden komen om het mee te vieren. Wat er toen gebeurde was overweldigend: 40 vrienden besloten ons in Bali op te zoeken! Dat vereiste toch een andere planning en voorbereiding dan we in eerste instantie bedacht hadden.

alle vrienden bali

Hoe regel je zoiets?
Dan is het even omschakelen. Een simpele barbecue aan het strand, dat krijgen we vanaf hier niet voor elkaar voor zoveel personen. We schrijven verschillende hotels en villa’s aan voor het trouwfeest, spreken regelmatig met lokale weddingsplanners voor de formaliteiten en regelen een aantal leuke excursies voor de hele groep. Zo gaan we downhill mountainbiken vanaf de vulkaan, raften door de jungle en eten we op Jimbaran.

excursies bali

We verblijven een week met z’n allen in Ari Putri, een kleinschalig hotel in Sanur, en kiezen er uiteindelijk voor te trouwen in The Legian, een luxe resort in Seminyak. Voor onze gasten is de trouwlocatie tot het laatste moment een verrassing.

We regelen zelf een lokale fotograaf (Bram Soebiakto) en een wedding coordinator voor het papierwerk, Trias Pakarti van Bali Wedding Palace. Over beiden zijn we erg te spreken!

ceremonie

Een trouwerij op maat
In verband met de hitte wordt het aangeraden vroeg in de ochtend of juist in de namiddag te trouwen. Wij kiezen voor 5 uur ’s middags, zodat we ’s ochtends nog lekker kunnen zwemmen, ons rustig klaar kunnen maken, en kunnen trouwen met de ondergaande zon op de achtergrond. De meeste hotels, zo ook de onze, hebben een eigen weddingplanner, waar we alles mee af kunnen stemmen. We kiezen voor 8 Balinese bruidsmeisjes (waaronder ons eigen nichtje), Mojito’s in plaats van een bruidstaart, we nemen onze eigen DJ en kapster mee (vrienden van ons), we hebben firedancers, onze eigen sterke drank bij ons en sluiten de avond af met spectaculair vuurwerk op het strand! Werkelijk een dag, een week zelfs, om nooit te vergeten!

balinees bruidsmeisje

De kosten van onze trouwerij in Bali

 • Vliegtickets: vanaf € 650 per persoon
 • 10 overnachtingen Ari Putri: € 3.000 (40 personen)
 • Deluxe Garden Wedding bij The Legian: vanaf zo’n € 1.500 (the sky is the limit)
 • Bruidssuite in The Legian: $ 400
 • Marriage Celebrant: $ 900 (for legal ceremony)
 • Seminyak Seafood BBQ: $ 50 per persoon
 • Firedancers: $ 400
 • Drank: willen we het niet over hebben
 • Shuttle: $ 200
 • Fotograaf: € 200 (4 uur foto’s van de ceremonie en op locatie; 2 fotografen)
 • Wedding planner: € 200 (aanvragen CNI en legaliseren huwelijksakte)

Een trouwerij in Bali kan natuurlijk veel goedkoper, maar ook vele malen duurder. Een huwelijksvoltrekking kan worden verzorgd op elke gewenste locatie, aangepast aan je eigen wensen. Offertes liepen uiteen van € 2.700,- bij het Fortuin Café tot meer dan € 10.000,- bij het prachtige Ayana Resort of het Maya Ubud Resort. Voor een strandhuwelijk is Keraton Jimbaran of Aston Benoa een optie, maar er zijn nog meer keuzes. Ook erg mooi maar wel prijzig zijn bijvoorbeeld het Hyatt Sanur of Nusa Dua Beach Hotel.

De basiskosten bestaan uit de kosten voor een legaal huwelijk (reken dat met een kleine € 1.000 alles is geregeld) en de huur en decoratie van de gewenste locatie. Daarbovenop komen de kosten van een cocktail of diner en alle extra’s, zoals drank en entertainment.

bruiloftsfeest

Voor- en nadelen
Behalve een heleboel voordelen (je hebt je huwelijk en huwelijksreis in één, het is een stuk relaxter en je bent in een prachtige omgeving), is het grote nadeel van een bruiloft in het buitenland natuurlijk dat niet alle familieleden en vrienden aanwezig kunnen zijn. Aan de andere kant… ook in Nederland zul je waarschijnlijk keuzes moeten maken. Wat ik verder lastig vond, was alles op afstand te moeten regelen. Je hebt geen idee van de locatie, de mensen en de mogelijkheden. Daar is erg veel tijd in gaan zitten, maar dat maakte het uiteindelijk wel uniek.

Wees op tijd met het versturen van de uitnodigingen, dan kan ieder voor zich bepalen of het mogelijk is zo’n reis te maken. Daarnaast kun je voor bepaalde familieleden of vrienden de reis (al dan niet gedeeltelijk) betalen. Hoe gaaf is het, niet alleen de voorpret te kunnen delen, maar dat je ook achteraf met z’n allen kan terugkijken op zo’n mooie week?! We hebben herinneringen voor het leven gemaakt!

strandfoto bali

Een huwelijk in het buitenland legaliseren
Of er uiteindelijk veel haken en ogen aanzitten om een huwelijk in het buitenland te regelen, dat hangt mijns inziens voornamelijk van de bestemming af. Natuurlijk is er meer nodig dan alleen een witte jurk in de koffer gooien en op het vliegtuig stappen. Voor een huwelijk in Indonesië dient vooraf een Certificate of No Impediment (CNI) te worden aangevraagd bij het Nederlandse consulaat, een verklaring dat het koppel het huwelijk mag aangaan (vergelijkbaar met in ondertrouw gaan). Na de huwelijksvoltrekking kan het huwelijk in Jakarta gelegaliseerd worden, waarna de huwelijksakte opgestuurd wordt. Vervolgens moet je het buitenlandse huwelijk nog laten registreren bij je gemeente, dan is het huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig.

ondertekenen huwelijksakte

Voorwaarden
Er zijn wel wat voorwaarden voor het laten registreren van een buitenlands huwelijk. Het huwelijk moet in het land waar je bent getrouwd ‘rechtsgeldig’ zijn. Dit betekent dat de huwelijksakte is opgesteld volgens de plaatselijke voorschriften en door een bevoegde instantie. In Indonesië dien je dan ook voor een geloof te trouwen, en beide partners moeten hetzelfde geloof hebben. Bloedverwanten mogen geen getuige zijn bij het officiële huwelijk, wel bij het kerkelijk huwelijk! Aan de ene kant jammer, aan de andere kant kun je nog meer mensen vereren met het zijn van getuige!

Verklaring van huwelijksbevoegdheid
Als je in het buitenland wilt trouwen, kan er om een verklaring van huwelijksbevoegdheid worden gevraagd. Dat is een internationaal document waarin de Nederlandse ambtenaar van de burgerlijke stand verklaart dat je in het buitenland een huwelijk mag aangaan met je partner. Documenten die niet in het Nederlands, Duits, Engels of Frans zijn opgemaakt, moeten vertaald worden door een beëdigde tolk/vertaler.

huwelijksceremonie bali

Voorafgaand aan het trouwen

 1. Kopie paspoort van beide partijen
 2. Geboorteakte van beide partijen, niet ouder dan 3 maanden
 3. Uittreksel persoonsregister van beide partijen, niet ouder dan 3 maanden
 4. Verklaring van huwelijksbevoegdheid van beide partijen, uitgegeven door de lokale overheid
 5. Eventueel scheidingsakte of overlijdensakte als de voormalige partner overleden is
 6. Eventueel bewijs van ontbinding van uw vorige huwelijk, te krijgen in de gemeente waar het vorige huwelijk werd gesloten of waar de vorige partner is overleden
 7. Certificate of No Impediment to Marriage, toestemming voor het huwelijk, uitgegeven door de ambassade in Jakarta of een Nederlands consulaat in Bali (kan aangevraagd worden door documenten 1, 2, 3, 4 en 10 in te sturen)
 8. Een ingevuld en ondertekend Civil Registry Form
 9. 4×6 cm pasfoto’s (6 pasfoto’s van 4 x 6 cm met daarop het echtpaar samen en gefotografeerd vanaf schouders t/m hoofd)
 10. Kopieën van de paspoorten van de getuigen

droomhuwelijk bali

Legalisatie huwelijksakte
Na de huwelijksvoltrekking moet de huwelijksakte worden gelegaliseerd door de autoriteiten van het desbetreffende land en de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in dat land. Als je getrouwd bent, krijg je twee huwelijksakten (precies dezelfde). Een daarvan blijft achter om bij de Nederlandse Ambassade in Jakarta te laten legaliseren. Ook de Ministry of International Affairs en de Ministry of Law and Human Rights in Jakarta moeten de akte legaliseren. Na de legalisatie (kan een of twee maanden duren), wordt de huwelijksakte opgestuurd.

Ook voor de Nederlandse wet getrouwd
Pas na legalisatie van de huwelijksakte kan het huwelijk in Nederland worden geregistreerd. Hiervoor is namelijk de gelegaliseerde akte nodig, die vertaald moet zijn door een in Nederland beëdigd vertaler. Je bent verplicht het huwelijk in Nederland te melden op het gemeentehuis van je woonplaats. Pas dan is het huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig. Daarnaast wordt geadviseerd de huwelijksakte in te laten schrijven bij de gemeente Den Haag, Bureau Bijzondere Akten. Dit is niet verplicht, maar voorkomt hoge kosten en vooral tijd als je later een afschrift uit het huwelijksregister nodig hebt.

Tips voor toekomstige avontuurlijke bruiden en bruidegoms
Gewoon doen als dat is waar je van droomt! Als het goed is, trouw je maar één keer, dus maak het onvergetelijk!

trouwringen

Binnenkort trouwen op Bali?

En ga je binnenkort trouwen op Bali? Laat het ons weten, misschien heb je zelf nog handige tips voor onze lezers!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
 1. Rezon zegt:

  Bedankt voor het delen van jullie verhaal, wat een avontuurlijke bruiloft! Nicole en ik willen ook heel graag trouwen op Bali. Na het lezen van je blog zijn we nog enthousiaster geworden!

  Groetjes,

  Rezon & Nicole

  • Hi Rezon en Nicole,

   We kunnen het jullie alleen maar aanraden, echt waar; het was echt een waanzinnige reis! En onvergetelijk doordat het niet alleen voor ons, maar ook voor alle gasten heel bijzonder was. We hebben het er dan ook nog vaak over.

   Als je tips of adressen nodig hebt, kun je ons altijd een mailtje sturen. Wij hebben destijds ontzettend veel opties de revue laten passeren 😉

   Ik hoop dat jullie ook je droomhuwelijk op Bali kunnen verwezenlijken!! Keep us posted!

   Groetjes,
   Martijn & Dionne

 2. Hallo,

  wij willen heel erg graag op Bali trouwen en wat hier staat geeft het zo duidelijk aan!! Ik word hier al enthousiaster door. Dank je wel

  • Hoi Susan,

   Heel gaaf dat jullie misschien op Bali gaan trouwen! Hoe staat het er nu voor met jullie trouwplannen? De trouwdatum en locatie al bekend? Als we je nog kunnen helpen, horen we het wel!

   • hallo,

    we weten in ieder geval dat we 4 november 2016 willen gaan trouwen en dat er een groepje van ongeveer van 20 personen meewillen.
    Nooit verwacht dat er zoveel mensen willen.
    en dat te bedenken dat we hier in Nederland alleen willen gaan trouwen en met onze kinderen wilden vieren.
    We zijn nu inderdaad papieren aan het verzamelen en op zoek naar een mooie locatie ! en wachten op aantal offertes.

   • Hallo,

    We weten in ieder geval dat we 4 november 2016 willen gaan trouwen en dat er een groepje van ongeveer van 20 personen meewillen. Nooit verwacht dat er zoveel mensen willen. Rn dat te bedenken dat we hier in Nederland alleen willen gaan trouwen en met onze kinderen wilden vieren. We zijn nu inderdaad papieren aan het verzamelen en op zoek naar een mooie locatie! En wachten op aantal offertes.

 3. Tjerk Muller zegt:

  Beste Dionne,

  Ik las je blog over jullie huwelijk op Bali. Mijn vriendin en ik gaan volgend jaar mei op Bali trouwen. Nu zijn we op zoek naar een goede locatie e.d. en kunnen wel wat tips en adressen gebruiken voor onze zoektocht!

  Ik begrijp dat je super druk bent met je werk, maar mocht je hier de tijd voor kunnen vinden zou dit ons echt ontzettend helpen!

  Vriendelijke groeten,
  Tjerk

  • Hallo Tjerk,

   Wat leuk dat jullie op Bali gaan trouwen! Ik heb 1001 tips voor jullie en maak graag wat tijd vrij voor jullie droomhuwelijk.

   Als je het leuk vindt, zijn jullie altijd welkom om een drankje te komen doen bij ons, dat praat misschien wat makkelijker. Zeker het papierwerk (mits jullie er ook voor kiezen om ook voor de wet te trouwen in Bali) vereist wel wat uitzoekwerk.

   Je kunt ons ook mailen op info@reishonger.nl voor specifieke vragen over locatie en accommodatie e.d..

   Laat maar even weten waar jullie voorkeur naar uit gaat.

   Groetjes,
   Dionne

 4. Anneke Dijkstra zegt:

  Lieve Mensen,

  Op jullie site lazen we jullie ervaring van jullie huwelijk op Bali.

  Voor een huwelijk in Indonesië dient vooraf een Certificate of No Impediment (CNI) te worden aangevraagd bij het Nederlandse consulaat, een verklaring dat het koppel het huwelijk mag aangaan (vergelijkbaar met in ondertrouw gaan). Uitgegeven door de ambassade in Jakarta of een Nederlands consulaat in Bali (kan aangevraagd worden door documenten 1, 2, 3, 4 en 10 in te sturen).

  Dienen wij deze Certificate aan te vragen bij het Nederlandse Consulaat op Bali, en zo ja, hoe gaat dit in zijn werking? Is er iemand die dit voor ons kan doen die op Bali is? Dienen we dit telefonisch te regelen? Wat zijn de prijzen van dit document? en zo verder.

  Anneke en Willem

  • Hoi Anneke en Willem,

   Hebben jullie ook plannen om te trouwen op Bali? Vertel!!

   Wat ik je zo snel aan extra informatie over het certificaat kan geven is het volgende:

   Vooraf CNI aanvragen
   Voor het aanvragen van het huwelijk heb je dus een paspoort, uittreksel geboorteakte, uittreksel basisadministratie, internationaal basisadministratie en een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Deze papieren moet je zelf bij het gemeentehuis ophalen. Als je die papieren hebt, stuur je de kopieën naar een partner in Bali (wij hebben gekozen voor Bali Wedding Palace) die er vervolgens mee naar het Nederlandse consulaat gaat om het Certificate of No Impediment (CNI ) aan te vragen. Dit is een verklaring dat het koppel het huwelijk mag aangaan. Het is te vergelijken met in ondertrouw gaan. Er wordt dan gecontroleerd of het huwelijk legaal is. Na de huwelijksvoltrekking zal het huwelijk gelegaliseerd worden door de Nederlandse ambassade in Jakarta.

   Het best kun je eerst voor de documenten een afspraak bij de gemeente maken. Als je ze ontvangen hebt, kun je deze documenten samen met een kopie van je paspoort e.d. per e-mail naar Bali Wedding Palace sturen. Zij bekijken dan of alles in orde is, waarna je alles per post naar Bali kan versturen. De originele stukken worden gebruikt om vooraf CNI aan te vragen bij de Nederlandse ambassade. Je hoeft dus niet zelf langs de ambassade. Enige dingetje hierbij is, dat de geboorteakte en het uittreksel persoonsregister van beide partijen niet ouder mag zijn dan 3 maanden.

   Legalisatie huwelijksakte
   Als jullie getrouwd zijn, krijgen jullie twee huwelijksakten (precies dezelfde). Eentje mag je gelijk meenemen, de ander houden ze om bij de Nederlandse Ambassade in Jakarta te laten legaliseren. Ook de Ministry of International Affairs en de Ministry of Law and Human Rights in Jakarta moeten de akte legaliseren. Dit duurt ongeveer een maand. Na de legalisatie wordt de akte opgestuurd naar jullie.

   Achteraf regelen
   Pas na legalisatie van de huwelijksakte kan het huwelijk in Nederland worden geregistreerd. Je bent verplicht het huwelijk in Nederland te melden op het gemeentehuis van je woonplaats. Voor het registreren van het buitenlandse huwelijk is de originele huwelijksakte nodig. Met deze vertaalde en gelegaliseerde akte kunnen jullie naar het gemeentehuis gaan en daar wordt het dan geaccepteerd en geregistreerd in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) en is jullie huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig. Je kan dan gelijk aangeven welke achternaam je wilt aannemen. Daarnaast is het verstandig om de huwelijksakte in te laten schrijven bij de gemeente Den Haag, Bureau Bijzondere Akten. Als je ooit een afschrift nodig hebt, kun je dat in Den Haag opvragen en hoef je niet terug naar Indonesië.

   Totale kosten
   Zo’n € 200,- voor aanvragen CNI en legaliseren huwelijksakte

   Uiteraard zijn we benieuwd naar je plannen en helpen we je graag verder op weg!

   Martijn en Dionne

 5. Annemarie zegt:

  Hi Dionne,

  Wat een prachtige blog! Wij willen komende zomer ook op Bali trouwen en zijn hard op zoek naar hoe we een legaal huwelijk kunnen regelen. Ik begrijp dat jullie het via Bali Wedding Palace hebben geregeld? Ik begrijp dat het bedrijf op Bali zelf zit? Hebben jullie het allemaal via de mail geregeld met hun en was alles daarna in orde bij het huwelijk en de legalisatie? Ik hoop dat je me nog meer details en tips kunt geven.

  • Hoi Annemarie,

   Dankjewel!! Wat ontzettend gaaf dat jullie ook op Bali willen gaan trouwen! Heb je al een locatie op het oog?

   Een legaal huwelijk op Bali is prima te regelen vanuit Nederland. Wel moet je vooraf CNI aanvragen (in ondertrouw gaan) en je moet trouwen voor het geloof voordat je de officiële burgerlijke huwelijksceremonie kan ondergaan. Ik zal je hieronder nog wat meer vertellen over een fully-legal wedding.

   Voor het aanvragen van het CNI en de legalisatieprocedure voor de Nederlandse wet hoef je niet per se persoonlijk naar het consulaat en/of de ambassade. Dat kan wel; dan moet je minimaal 10 dagen voor je trouwerij op Bali zijn. Je kunt het echter ook laten regelen door een gespecialiseerde partij op Bali. Ruim 3 maanden voordat we gingen trouwen hebben we via de mail contact opgenomen met Bali Wedding Palace, een legal marriage organizer. We hebben de vereiste papieren verzameld bij de gemeente en per mail verzonden. Deze documenten zijn bekeken door iemand van het consulaat en na goedkeuring hebben we een aantal originelen (geboorteakte, uittreksel persoonsregister en verklaring van huwelijksbevoegdheid) per post naar Bali gestuurd. Met deze documenten konden zij, namens ons, een aanvraag voor CNI indienen. Op Bali hebben we een paar dagen voor ons huwelijk met ze afgesproken om pasfoto’s te maken en het totale bedrag te betalen (destijds 3.250.000 rupiah; 500.000 consular fee – 2.300.000 translation and legalization – 450.000 courier fee).

   Een officieel huwelijk in Indonesië bestaat uit twee ceremonies; eerst een religieuze ceremonie die wordt voltrokken door een vertegenwoordiger van het geloof, en vervolgens het burgerlijk huwelijk dat wordt voltrokken door de ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Het tweede deel van de ceremonie maakt het huwelijk legaal, maar dit kan echter niet zonder het eerste deel (de religieuze ceremonie) worden gehouden.

   Als je niet gelovig bent, kun je het best kiezen voor een religieuze basisceremonie waarbij geen documenten vereist zijn van een kerk. Dat houdt in dat je kiest voor het protestantse geloof. De andere mogelijkheden zijn het katholieke geloof, hindoeïsme, boeddhisme en islam.

   Na de voltrekking van het huwelijk zijn onze papieren (Legal Certificate of Marriage) binnen twee weken gelegaliseerd en vertaald en door Bali Wedding Palace met FedEx naar ons adres in Nederland verzonden. Hierna hebben we het huwelijk in laten schrijven bij onze gemeente en daarmee werd het huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig.

   Het is een heel verhaal geworden met veel details, hopelijk is het wat duidelijker geworden zo. Tips hebben we genoeg, maar het is maar net waar je naar op zoek bent! Laat maar weten waar jullie zoal aan denken, qua vlucht, accommodatie, tours, huwelijk, …, dan helpen wij je graag bij het verwezenlijken van jullie droomhuwelijk! Kan ook via de mail als je dat fijner vindt: info@reishonger.nl

 6. Danielle zegt:

  Hi Dionne,

  Wat een leuk stuk !!
  Het heeft mij gelijk aan het denken gezet. Wij trouwen namelijk in Augustus dit jaar & gaan naar Bali voor onze huwelijksreis. Nu heb ik zitten denken om wellicht ook op Bali een fotoshoot te doen. Heb jij toevallig een e-mail adres van de fotograaf die jullie hebben gebruikt? Dat is eens de mogelijkheden kan opvragen?

  ik hoor het graag 🙂

  Alvast dank.

  Groeten, Daniëlle

  • Hoi Danielle,

   Dank je wel voor het mooie compliment.

   En wat tof dat jullie naar Bali gaan voor jullie huwelijksreis.
   Ik zal de gegevens naar je mailen.

   Groetjes, Dionne

 7. Ray & Jessica zegt:

  Wow!!!
  zouden wij misschien deze week telefonisch contact mogen opnemen met jullie want we willen in jullie voetsporen gaan wandelen.

 8. Elvera zegt:

  Hallo Dionne,

  We gaan dan wel niet trouwen op Bali, maar enkele dagen daarvoor in Nederland. Daarna 3 weken naar Bali voor het 5e achtereenvolgende jaar. En daar wil ik mooie foto’s laten maken in onze trouwkleding (o a. trash the dress idee).
  Mag ik van jou de gegevens van de fotograaf die jullie hadden?

  Hartelijke groet,
  Elvera

 9. Diamanten zegt:

  Vraagje! Vond je het niet eng om alles te regelen in een land waar je nog nooit bent geweest..? en als het mis gaat dan heb je toch 40 andere mensen op je dak? Ik wil namelijk ook graag in het buitenland trouwen maar mij lijkt het zo eng!

 10. Hetty Karaca zegt:

  Hai Dionne,

  Heel erg leuk om jullie verhaal te lezen, klinkt als een hele mooie ervaring!

  Mijn vriend en ik gaan ook op Bali trouwen, volgend jaar september 🙂 We zijn nu aan t zoeken naar een weddingplanner en locatie en nou ja eigenlijk alles! We zouden het heel leuk vinden om jullie een keer te kunnen spreken en wat tips te kunnen krijgen. In ieder geval al bedankt voor het delen van jullie verhaal!

  Groetjes,
  Hetty

  • Hoi Hetty,

   Owh, wat een heerlijk vooruitzicht! Het is heel wat om allemaal te regelen vanaf hier, maar je kunt het zo precies de dag laten zijn die jullie voor ogen hebben.

   We spreken er graag een keer met jullie over! Mail me anders even waar je vandaan komt en wat je zelf in gedachten hebt: info@reishonger.nl

   Groetjes,
   Dionne

 11. Wow jaloers! Zelf heb ik helaas niet het budget om in Bali te trouwen, maar ik geniet stiekem wel met je mee hoor. Vond je een prachtige bruid en wat een mooie foto’s!

 12. Hoi Dionne,

  Wat leuk om te lezen over jullie huwelijk op Bali. Mijn verloofde en ik willen in september ook gaan trouwen in Indonesië. We zien op internet allerlei locaties, hotels, weddingplanners, e.d. Maar eigenlijk weten we niet goed waar we het beste kunnen beginnen. Hoe hebben jullie dat aangepakt? Alle tips zijn welkom!

  Dankjewel!

  Groetjes Benja

  • Hoi Benja,

   Werkelijk alles is mogelijk en dat maakt het kiezen niet perse makkelijker. Misschien moet je eerst voor jezelf bedenken hoe je het het allerliefst zou willen. Hoeveel personen, welke locatie, wat voor feest, etc. ?

   Wij zijn begonnen met een vrijblijvend gesprek met Marco en zijn vrouw van Puri Wedding. Dit heeft vooral geholpen om in te zien dat de mogelijkheden praktisch eindeloos zijn, maar dat het aan ons was om er iets meer richting aan te geven. Vervolgens zijn we gericht contact gaan zoeken met diverse trouwlocaties langs de westkust (ivm zonsondergang) en in de jungle. Ook mailden we met weddingplanners voor het papierwerk en lokale fotografen. Dit geeft vaak weer nieuwe inspiratie en inzichten en brengt je weer een stap verder.

   Ik wil ook wel met je meedenken hoor! Kan ik nog een beetje mee genieten 😉

 13. Maureen Weijzig zegt:

  Hoi Dionne,

  Wij gaan in november 2018 op Bali trouwen en zouden graag vooral wat praktische tips van jullie willen hebben. De locatie hebben we al (zijn al meerdere keren op Bali geweest). Zouden we daarover met jullie van gedachten kunnen wisselen?

  Dankjewel alvast!

  Groetjes Maureen

  • Hoi Maureen,

   Oe, jaloers 😉 Wat een geweldig vooruitzicht!!

   Stuur me maar een overzicht van jullie plannen en waar je denkt dat ik jullie mee zou kunnen helpen? Dat kan via een reactie hieronder of per mail naar info @ reishonger.nl. Dan zal ik mijn best doen je zo goed mogelijk op weg te helpen!

   Groetjes, Dionne

 14. Joyce zegt:

  Hoi Dionne,

  Dankjewel voor het delen van jullie ervaring. Het heeft ons geïnspireerd. Wij denken er nu zelf ook aan om in Bali te gaan trouwen.
  Hebben jullie nog tips voor weddingplanners of denken jullie dat het beste is om het zelf te regelen?

  Hoop dat jullie mee willen denken.

  Groetjes,
  Joyce

  • Hoi Joyce,

   Wat gaaf zeg! Bali is echt een hele toffe locatie om te trouwen! Ik heb geen tips voor een specifieke weddingplanner, al waren we gewoon tevreden met de onze. Ik zou er gewoon eens wat aanschrijven tegen de tijd dat je weet wat je wilt.

   Heb je al een idee van de ceremonie en het feest? Trouwen bij een resort, in een villa of liever een eenvoudige maar romantische locatie aan het strand? Veel hotels werken samen met hun eigen wedding coordinators om je te helpen met het papierwerk. Zo is Bali Wedding Palace, The Legian Bali’s appointed legal marriage organizer.

   Heb je verder nog vragen, ik help je graag!
   Groetjes, Dionne

 15. Natalia zegt:

  Hoi Dionne en Martijn,

  Wij zijn afgelopen september in Bali getrouwd, mede dankzij jullie tips!

  Na het eerste idee om in Bali te trouwen had ik contact opgenomen met een Nederlandse weddingplanner, maar al gauw kwam ik er achter dat die niet echt luisterde naar mijn wensen en alles steeds duurder werd. Ik dacht ‘ dat moet ik ook zelf kunnen’.

  Na wat zoekwerk op internet kwam ik op jullie site terecht en in contact met Martijn. Zo kreeg ik de eerste tips om ons avontuur te starten. Ik heb het hotel gemaild waar wij wilden trouwen (Prama Sanur Beach Hotel) en daar bleken onze wensen wel mogelijk en ook nog eens een stuk goedkoper dan bij de Nederlandse weddingplanner.
  Het hotel bracht mij in contact met de wedding organizers van 99 Wedding & Events Bali. Zij hebben het CNI geregeld en onze dag volledig naar onze wensen georganiseerd. We hadden veel contact via Whatsapp en ondanks dat er soms een kleine taalbarrière was, werd alles goed geregeld.
  Onze fotograaf was Wira van Wira Photo Art Bali. Hij kwam met 2 fotograven en heeft alles super mooi vastgelegd.
  Onze trouwakte hebben we laten legaliseren door D’java Consults, een Nederlands- Indonesisch consultantbureau in Yogjakarta. Een kleine 3 weken na de bruiloft kregen we de gelegaliseerde akte weer thuisgestuurd.
  De akte ligt nu bij de gemeente om te laten registreren, alleen duurt dat helaas nog 4 weken…

  Onze complete dag (haar en make-up, ceremonie, taart, diner voor 12 personen, fotograaf, videograaf en legalisatie) heeft nog geen €3000 gekost!

  Wij en onze gasten hebben echt een geweldige dag gehad om nooit meer te vergeten!

  Martijn en Dionne, bedankt voor jullie tips!

  • Natalia,

   Zou ik jou mogen mailen?
   Wij zijn ons nu aan het orienteren, omdat we in juli op Bali willen trouwen.

   Groetjes,
   Sacha

 16. Hoi Dionne en Martijn,

  Wij zijn van plan om juli 2019 op Bali te trouwen. We zijn nu alle informatie aan het uitzoeken en op een rijtje aan het zetten. Zouden wij een keer met jullie kunnen mailen of bellen voor tips? Ik vind het best lastig, er is zoveel keuze…

  Groetjes,
  Sacha

  • Hoi Sacha,

   Wat gaaf dat jullie in juli op Bali gaan trouwen! Mooi vooruitzicht!

   De tijd vliegt voorbij ja, dus handig om je vast te oriënteren op wat er allemaal mogelijk is! Ik begrijp dat je twijfelt of je het via een weddingplanner zal doen of dat je het beter zelf kun regelen.

   Uiteraard mag je ons al je vragen stellen over hoe wij het hebben geregeld! Dat kan hier, of via de mail op info@reishonger.nl!

   Groetjes, Martijn & Dionne

 17. Maria ten Hoeve zegt:

  Wat een fantastische bruiloft, en echt geweldig dat zoveel vrienden zijn langsgekomen op Bali. Voor mij was trouwen op een boot mijn droom, uiteindelijk hebben dit in het warme Spanje in een klein gezelschap kunnen realiseren. Het leuke is dan inderdaad dat iedereen daar slaapt en je eigenlijk veel langer je feestje aan het vieren bent.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>