West-Canada met kinderen

Sneeuwtoppen aan de horizon, spiegelgladde bergmeren, bruine beren op de weg en ’s avonds stoere verhalen bij het kampvuur. Ja, dit is West-Canada! Dé stoere bestemming bij uitstek, maar wist je dat Canada ook heel geschikt is voor een rondreis met (jonge) kinderen?

Het is een westers land, het wegennet is goed, de afstanden zijn behapbaar en de overnachtingen zijn comfortabel. Bovendien kun je er leuke en stoere activiteiten doen die zowel voor jong als oud een groot avontuur zijn. Waar wacht je nog op?

Onderweg in canada

Laat je verrassen door de top 5 van de reismama’s van CanadaKids, moeders die zelf ook veel reizen met hun kinderen en West-Canada op hun duimpje kennen.

#1 Vancouver Island: orka’s spotten

Niet goedkoop, maar de kans dat je een orka kunt zien is wél een ultieme beleving. Vancouver Island is net zo groot als Nederland en grenst aan de Stille Oceaan. Slaap dicht bij het strand en hoor golven ruisen op de achtergrond. Waarvoor je hier écht komt is natuurlijk om met een bootje de zee op te gaan. Neem een verrekijker mee en speur met gids naar tekenen van walvissen (oftewel: spuitfonteinen, veel vogels bij elkaar of kolkende golven). Wij zagen een bultrug van zo’n zestien meter vlak bij onze boot. Duikend naar plankton kwam zijn enorme staart uit het water en verdween weer de diepte in. En dat zo dichtbij! In totaal zagen we vier walvissen én een orka, maar toegegeven, dat laatste is wel vrij zeldzaam hier.

walvissen spotten

#2 Hiken bij Whistler, British Columbia

Komt de naam ‘Whistler’ je bekend voor? Dat kan, want in dit Olympische skidorp heeft Nicolien Sauerbreij op de Olympische Spelen haar gouden plak behaald. De sfeer van de Olympics hangt er nog steeds. Zodra je het dorp binnenrijdt zie je de vlaggen nog wapperen en de vijf ringen staan midden in het dorp. ’s Winters komen hier veel reizigers voor wintersport en in de zomer is het hét centrum voor outdoorsporten. En dat moet je hier zeker doen. Wandel bijvoorbeeld naar de top van de nabijgelegen berg (pittig, maar de moeite waard!) en stap in de langste gondel ter wereld (4.040 meter lang). Een kaartje koop je ter plekke en op sommige plekken zit je zelfs op 436 meter hoogte.

Mount Robson NP

#3 Paardrijden en slapen op een echte ranch

Het is even zoeken naar de ranch. De route gaat over gravelwegen, waar koeien gemoedelijk oversteken. Als de weg erg hobbelig wordt, hebben wij maar één advies: keep on driving, want je bent dichtbij. Midden in de Cariboo Mountians vonden we een plek waar Canadese boeren hun vee drijven en je de naaldbossen voor een paar dagen inruilt voor uitgestrekte vlaktes. Je verblijf is een voormalige hooischuur, die is omgetoverd tot een eenvoudige, maar comfortabele houten cabin. De kinderen slapen op de hooizolder … welkom op de prairie! Je kunt mee-eten op de ranch of als je wilt, kook je zelf. En natuurlijk ga je hier ook paardrijden. Cowboyhoed op en dwars door het weidse platteland (uiteraard onder begeleiding van een ervaring cowboygids).

Myra Canyon

#4 Into the wild: kamperen

Kamperen in de wildernis vinden we toch wel het ultieme Canada-gevoel hebben! Puur in de natuur, zelf je vers gevangen zalm grillen en met je kids slapen in een koepeltentje onder de sterren. Wij kozen voor een camping op een eilandje midden in het Clearwater Lake. Je komt er alleen per kano, dus je moet er even voor peddelen. Binnen no time zit je op het meer. Sstt … wat is het hier stil! Bij aankomst sprokkel je hout voor het kampvuur en zoek je een tak die dienstdoet als hengel. Lukt het toch niet en vang je geen vis? Treur niet, de leiding van het kamp helpt je graag een handje. Als je buik rond is en het vuur begint te doven, poets je je tanden bij het meer en kruip je onder de wol in de tent, terwijl de dierengeluiden in de verte je in slaap sussen.

Canada Rockies

#5 Wauw … zo blauw!

Een ansichtkaart in Canada koop je niet, die maak je zelf. Ga naar Banff, Canada’s populairste nationale park in de zuidelijke Rockies. De meren zijn hier knalblauw, de naaldbossen donkergroen en ruige sneeuwbergen tekenen de horizon. Wij kozen voor een wandeling die niet veel reizigers kennen, richting een theehuisje boven op een berg. Het uitzicht is hier geweldig en ook belangrijk: zonder andere toeristen. Heb je tijd over? Pak dan Peyto Lake, Lake Louise en Morraine Lake met je huurauto. Het water is onwerkelijk blauw, eigenlijk net zoals Aquafresh-tandpasta. Met open mond hebben we zitten kijken. Wow!

Banff NP blauwe meren

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van CanadaKids, onderdeel van RiksjaKids. De reisspecialisten zijn zelf moeder, hebben met hun kinderen door Canada gereisd en adviseren je uit eigen reiservaringen. Je stelt zelf je reis samen met bouwstenen, precies zoals jij het wilt. Onderweg slaap je in de stijl van het land en doe je activiteiten die je het land op een bijzondere manier laten leren kennen.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>