Canada de leukste activiteiten met kinderen

Canada is dé bestemming voor natuurliefhebbers. Of je nu zonder of met kinderen reist, maar als je mét reist dan kies je net voor wat andere dingen op reis. Daarom hebben de reisspecialisten van Canada Kids de leukste activiteiten in Canada met kinderen voor je op een rij gezet.

Kajakken, snorkelen en zwemmen

Het water op? In West-Canada ligt de Sunshine Coast en bestaat uit verkoelende meren met zandstrandjes. Het is één van de weinige plekken in Canada waar je met je kinderen veilig in zee kunt zwemmen, dus daarom eigenlijk al gaan. En naast zwemmen kun je hier kajakken over de zee en snorkelen tussen de vissen. Begin de dag op zee in een kajak en peddel rustig over het water. Misschien komen de zeehonden je wel tegemoet zwemmen. De gids vertelt je onderweg van alles over de natuur in deze omgeving. Pak je duikbril, spring het water in en spot allerlei gekleurde vissen, krabbetjes en zeesterren.

Peyto Lake in Canada

Peyto Lake in Canada

Walvissen en beren spotten

Vancouver Island in West-Canada is dé plek om beren en walvissen te spotten. Bij de pier van Ucluelet stap je op een boot, vanaf waar je een van de grootste waterzoogdieren ter wereld gaat spotten: walvissen! Op de boot leer je van alles over het verschil tussen de bultrugwalvissen, de grijze walvissen en de orka. Bij ons sprong er meteen al eentje uit het water. Wow!
Misschien heb je onderweg al vluchtig een beer op de weg gespot vanuit je auto, maar het is wel echt anders om ze in midden in de natuur te zien in plaats van aan de weg met een file aan auto’s die hem ook op de camera willen hebben. Ga daarom zeker naar het plaatsje Tofino op Vancouver Island. Stap hier in een bootje en vergeet de verrekijkers en camera’s niet! Hier spot je beren in hun natuurlijke leefomgeving en leer je van de gids hoe ze eten zoeken en wat hun leefstijl is. Onze kinderen waren helemaal enthousiast toen ze de eerste beer spotten, gaaf!

Walvissen spotten in Canada

Walvissen spotten in Canada

Kamperen in de wildernis

Wat ons betreft de beste manier om de Canadese natuur volop te beleven: kampeer midden in de bossen van Wells Gray Provincial Park. We raden dit aan voor gezinnen met kinderen boven de acht jaar. Kano eerst over Clearwater Lake naar een onbewoond eilandje in de wildernis, waar je een paar tenten opzet aan de kant van het meer. Ga samen op zoek naar hout voor een kampvuur en vang zalm uit het water voor het avondeten. Onze kinderen hebben zich geen moment verveeld, terwijl ze enkel de natuur hadden om zich mee te vermaken. Na een intensieve dag kostte het ons geen moeite om in slaap te komen, nadat we samen nog even de sterren in de hemel telden.

Clearwater Lake

Clearwater Lake

Vlotvaren op de Athabasca-rivier

Houden jullie van actie? Reis dan naar Jasper National Park en ga vlotvaren op de Athabasca-rivier. Met een zwemvest aan en een peddel in je hand zijn jullie klaar om te gaan. Zorg dat je warme kleding meeneemt, want de kans om natgespetterd te worden is groot. De stoere kinderen peddelen met de gids mee en de kleinsten kunnen in het midden zitten. De stroomversnellingen en bochten toverden bij ons allemaal een lach op ons gezicht. Na wat actie drijf je weer rustig de rivier over en doe je een wedstrijdje herten, beren en marmotjes spotten.

Canada voor natuurliefhebbers.

Canada is dé bestemming voor natuurliefhebbers.

Zweven tussen bergtoppen

Een van de mooiste manieren om de Canadese natuur te bekijken vinden wij vanuit de lucht. Neem vanaf het plaatsje Whistler in West-Canada de kabelbaan helemaal naar boven. Het begon bij ons te kriebelen in onze buik zodra we de lucht in gingen. Wat een geweldig uitzicht zo hoog in de lucht. Eenmaal op de top van de berg kun je na vijftien minuten wandelen nog een gondel nemen, die van bergtop naar bergtop gaat en de langste kabelbaan ter wereld is! Op sommige plekken zweef je zelfs op meer dan vierhonderd hoogte. Als je daarna nog tijd over hebt is het leuk om een wandeling te maken door de weides, versierd met gele en paarse bloemen. Met de adrenaline die nog door je lichaam raast, plof je neer op een kleed en smul je van een picknick.

tokkelen in Canada

Tokkelen

Canada met kinderen

Bovenstaande tips zijn geschreven door de reisfanaten van Canada Kids, onderdeel van Riksja Kids. Zij hebben zelf meerdere malen door Canada gereisd met hun kinderen en helpen je graag je reis samenstellen door middel van bouwstenen. Deze bouwstenen zijn speciaal gemaakt voor gezinnen met kinderen, van de allerkleinsten tot tieners. Of kies voor een rondreis waarbij er al voor je is gepuzzeld.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>