The Kayak Trip: kajaktocht in Noorwegen

Ontdek de Noorse Fjorden vanaf het water tijdens dit sportieve avontuur. The Kayak Trip is een zevendaagse peddeltocht door enkele van de mooiste fjorden van Noorwegen, waarbij je op spectaculaire plekken komt die enkel over het water bereikbaar zijn. Het grote Sognefjord steek je samen met de gidsen over, waarna je in de kleinere fjorden je gang kan gaan en zelf je route en kampeerplekjes kan uitkiezen.

The Kayak Trip in de Noorse fjorden

The Kayak Trip: kajaktocht in de Noorse fjorden

The Kayak Trip: zet je schrap voor een peddelavontuur in Noorwegen!

Voor ongerepte natuur moet je naar Noorwegen. Wil jij Noorwegen ervaren op een heel unieke manier? Ga dan met The Kayak Trip een week op avontuur. Deze kajaktocht in Noorwegen is voor de avonturiers, voor de natuurliefhebbers en voor de sportievelingen. Tijdens The Kayak Trip ga je samen met een gids op pad en peddel je in een professionele zeekajak over de spectaculaire Noorse fjorden. De natuur is hier indrukwekkend. De bergen die oprijzen uit het fjord zijn hoog, de uitzichten waanzinnig en de plekken waar je overnacht idyllisch. Natuurlijk is er ook tijd om naast het peddelen toffe hikes te doen. Want tussen de talloze fantastische bergtoppen ligt een mooi aantal valleien om te wandelen. Zo ga je de Breiskrednosi beklimmen, een berg van ongeveer 1.160 meter, met op de top een adembenemend uitzicht op de fjorden. Het varen, wildkamperen, genieten van de natuur en het avontuur: dit is de ultieme kajaktocht in Noorwegen!

The Kayak Trip 2019

kajaktocht in Noorwegen kaart

The Kayak Trip

Kajaktocht in Noorwegen – in het spoor van de Vikingen

De Noorse Fjorden staan centraal als het om de ongerepte ruwe natuur van Noorwegen gaat. Honderden jaren geleden was dit tot de verbeelding sprekende landschap de uitvalsbasis van de Vikingen die in hun tijd de rest van Europa terroriseerden. Tijdens The Kayak Trip ga je een week lang over het Sognefjord en enkele van haar indrukwekkende aftakkingen peddelen. Het Sognefjord is het langste, breedste en diepste fjord van Noorwegen. Het Aurlandsfjord, bekend van Flåm, en het Nærøyfjord dat daar weer om de hoek ligt, zijn prachtige zijarmen van het Sognefjord. Al lijkt het landschap soms ongetemd en wild, toch zijn de fjorden gemakkelijk te verkennen. Je vindt rondom de fjorden prachtige kleine dorpjes én wandelpaden langs gletsjers en bergen.

Het grote Sognefjord steek je samen met de gidsen over, waarna je in de kleinere fjorden je gang kan gaan en zelf je route en kampeerplekjes kan uitkiezen. Blijf je liever bij de gids om dieper ondergedompeld te worden in de kajaktechniek en de omgeving, kan dit uiteraard ook. Na een paar dagen steek je opnieuw gezamenlijk het Sognefjord over, om aan het einde van het Sognefjord het Lustrafjord in te peddelen. In Ornes staat een door UNESCO beschermde staafkerk, de ideale plek om te lunchen en wat cultuur mee te pikken. Na de lunch trek je het water weer op waar je richting het basecamp terug zal peddelen.

Ondanks dat het Nærøyfjord op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zullen niet veel mensen dit juweeltje kennen. En dat is precies wat het zo speciaal maakt. Er is geen toegang tot de weg na het dorp Bakka. Na dit punt kan de rest van het fjord alleen vanaf het water worden verkend. Je peddelt door de groene omgeving, tussen majestueuze bergen met steile wanden door, langs zoveel prachtige watervallen… deze route biedt absoluut de mooiste uitzichten en beste fotomomenten!

Het Aurland- en Sognefjord vanaf het Stegastein uitzichtpunt

Het indrukwekkende fjordenlandschap

The Kayak Trip - sunset

The Kayak Trip – route en begeleiding

Een kajaktocht in Noorwegen is misschien wel de beste manier om de fjorden van Noorwegen te verkennen en erover bij te leren. Als je nog geen of weinig kennis hebt van kajakken is dat helemaal niet erg, want op de eerste dag van de reis leer je de kneepjes van het vak waardoor je uiteindelijk zelf door de fjorden heen zal kunnen varen. Dankzij de combinatie van begeleid varen en vrij varen ervaar je het totaalplaatje van de Noorse Fjorden. The Kayak Trip route vertrekt vanaf het basecamp in Amlabukti. Je krijgt een trailbook mee en een briefing van de gids. Hierdoor kun je naar de mooiste plekjes langs het water varen. Ook krijgt je een GPS-tracking systeem mee voor noodgevallen en zijn de gidsen steeds in de buurt. Het basecamp ligt in een aparte baai aan het fjord, zodat je de techniek goed onder de knie hebt voordat er wat meer golfslag komt. Meer informatie over de route en begeleiding op www.thekayaktrip.com.

Een kajaktocht in Noorwegen is een sportief avontuur. Je ontdekt zowel de wildernis als de omliggende dorpjes met Viking restanten. Noorwegen is echter geen gemakkelijk land om er helemaal alleen op uit te trekken als je er nog niet geweest bent of geen ervaring hebt. De gidsen van The Kayak Trip hebben een prachtig gebalanceerd traject uitgestippeld dat je met een goede basisconditie zou moeten kunnen afleggen. Iedereen kan dus mee op The Kayak Trip. Als jouw hart sneller gaat kloppen van Noorwegen, natuur, het water, het back-to-basic kamperen en het sportief bezig zijn dan is deze trip echt iets voor jou.

Tijdens de Kayak Trip kijk je niet naar de tijd, maar leef je op het tempo van de natuur. Afhankelijk van het niveau van de groep en de weersomstandigheden leg je in totaal ongeveer 120 kilometer over het water af in die week. Het weekschema voor The Kajak Trip brengt je van de rustige baai van het basecamp richting het Aurlandsfjord. Daar verlaat je het water om de Breiskrednosi te beklimmen. Op dag 4 en 5 kunnen je benen weer even bijkomen van de wandeling, want je gaat deze dagen vooral in de kajak op pad. Je laat het Nærøyfjord achter je en peddelt terug naar het Sognefjord, waar je langs de zuidelijke oever verder richting het Lustrafjord vaart. Na een bezoekje aan de staafkerk van Ornes peddel je terug naar het basecamp en kun je op een rustig tempo voor een laatste keer genieten van het Sognefjord. De volgende ochtend vertrek je vroeg om terug te reizen naar Nederland.

Staafkerk van Urnes

De staafkerk van Ornes

Wildkamperen in een tent vlak aan het water

Je slaapt een week lang in je eigen tentje op de mooiste plekjes langs het water. Kamperen doe je daar waar je op het einde van de dag ongeveer bent aanbeland. In Noorwegen is wildkamperen namelijk een basisrecht, mits je je aan de regels houdt natuurlijk. Je kiest elke dag je eigen natuurplek uit om de nacht te spenderen. De eerste en laatste nacht slaap je vlakbij een camping en zijn alle sanitaire faciliteiten aanwezig. De andere vijf nachten kampeer je in the middle of nowwhere nabij het water, en zul je het vaak moeten stellen zonder douches en wc’s. In de wildernis is geen elektriciteit, dus je kunt je apparaten gedurende de reis niet opladen. Neem dus een old-school mobieltje mee waarvan de batterij lang meegaat of zorg voor een powerbank voor je smartphone.

The Kayak Trip - avond

The Kayak Trip - wildkamperen

Het wildkamperen is een heel unieke en bijzondere ervaring

The Kayak Trip avond

Je kampeerspullen gaan gedurende de reis mee in een waterdichte opbergruimte in je kajak. Iedereen krijgt een compact kooksetje (inclusief kookpotje, gasbrander, gasflesje en bestek) mee waarmee je een eenvoudige maaltijd klaar kunt maken. Je kunt zelf je eten en drinken meenemen of een survival foodpack reserveren. Je kunt een foodpack huren voor € 105 per persoon, en een camping gear pakket (tent, slaapzak, matje en liner) kun je huren voor € 79 per persoon. In het foodpack vind je lekkere, gevarieerde adventure food maaltijden terug (zowel ontbijt, middagmaal als avondeten), compacte en voedzame maaltijden die snel klaar te maken zijn. Er is zowel een vegetarische als een niet-vegetarische variant beschikbaar. In alle kajaks is waterdichte opbergruimte aanwezig voor je kampeerspullen die je een hele week meeneemt.

De fjorden worden omringd door majestueuze kliffen en hebben prachtig blauw water, maar vergis je niet: het water is gewoon zout. Bij vertrek krijg je een grote bidon mee en langs de route kun je je voorraad vers drinkwater aanvullen bij speciale waterpunten.

Eten tijdens de kajaktocht in Noorwegen

The Kayak Trip - kampvuur

The Kayak Trip - marshmellows

The Kayak Trip kajaks

Opties voor The Kayak Trip om bij te boeken

  • Heen- en terugvlucht van Parijs, Brussel of Amsterdam naar Bergen vanaf €350 p.p. inclusief shuttle van en naar basecamp
  • Kampeermateriaal (tent, slaapzak, matje en liner) €79 p.p.
  • Shuttlebus van en naar de luchthaven van Bergen €99 p.p.
  • Adventure Foodpack €105 p.p.
  • Reisbijstandsverzekering €49 p.p.
  • Annuleringsverzekering €69 p.p.
  • Ruimbagage €55 p.p.

Aanmelden voor The Kayak Trip

De meerdaagse kajaktocht in Noorwegen wordt wekelijks georganiseerd in de zomer van 2023. Zes keer in totaal tijdens de zomer van 2023, van 23 juli 2023 tot 27 augustus 2023. Er is een maximum van 25 personen per week. De prijzen inclusief kajak (1 of 2 persoons) + al het nodige materiaal, instructies en een rescue training, kooksetje, een kaart en trailbook, bedragen € 750 per persoon. Inbegrepen zijn de zeven kampeer-overnachtingen waarvan twee vlakbij een camping en vijf nabij het water op het Sognefjord. Je kunt ook een retourvlucht naar Bergen bijboeken vanaf € 350 per persoon. In Bergen word je opgehaald door een bus die alle deelnemers mee naar het basecamp neemt. Aan het einde van de week wordt iedereen in de ochtend terug naar de luchthaven van Bergen gebracht. Wie liever op eigen houtje komt: dit is zeker mogelijk, je kan aansluiten bij de groep op de luchthaven van Bergen of je komt rechtstreeks naar het basecamp.

Check de website voor meer informatie of om je meteen aan te melden. Daar lees je ook over hoe het geregeld is met corona en de annuleringsverzekering die erbij zit.

Foto’s: Kamill Cosemans

Fjaerlandsfjord

Het Fjaerlandsfjord


Rode houten huisjes nabij Flam

Rode houten huisjes nabij Flam

The Kayak Trip - fjordenhuisje

Meerdaagse kajaktocht in Noorwegen

Kajaktocht in Noorwegen

The Kayak Trip - peddeltocht

kajaktocht in Noorwegen natuur

The Kayak Trip noorwegen

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. Angelique zegt:

    We zijn ons aan het oriënteren voor de zomervakantie volgend jaar. Dat zou dan Noorwegen worden omdat we Zweden en Denemarken al met de Canadees gehad hebben. Wij, 2 volw. en zoon van dan 15 jaar willen graag een week gaan kanoën in Noorwegen. Iemand suggesties voor ons?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>