Singapore in één dag

Singapore is voor vele reizigers slechts een overstapplaats op weg naar Japan, Australië of Nieuw Zeeland. Maar dit kleine land heeft zoveel meer te bieden. Verblijf bijvoorbeeld wat langer, in één van de vele privé vakantiewoningen die in Singapore te huur zijn.

Singapore is voor vele reizigers slechts een overstapplaats op weg naar Japan, Australië of Nieuw Zeeland. Maar dit kleine land heeft zoveel meer te bieden. Het is mogelijk om de hoogtepunten van Singapore in één dag te bezichtigen. Dus print dit artikel uit en neem het mee in je handbagage.

Hoogtepunten van Singapore

Wanneer je maar een korte tijd te spenderen hebt in Singapore is het belangrijk je tijd zo goed mogelijk te verdelen. Sla de musea dan ook over, deze zijn prachtig maar niets is zo indrukwekkend als de stad eromheen. Het is mogelijk om de hoogtepunten van Singapore in één dag te bezichtigen. Dus print dit artikel uit en neem het mee in je handbagage.

Singapore in één dag

Begin bij Arab Street, een drukke straat vol met kleding winkeltjes die authentieke Maleisische en Indonesische waren verkopen. Of je nu op zoek bent naar een souvenir voor jezelf of een cadeautje voor iemand thuis, laat je verrassen door de veelzijdigheid van Arab Street. De winkels zijn alleen op zondag gesloten en verkopen alles, van mandjes tot kleding en van houtwerk tot inheemse kunst. Aan het einde van Arab Street vind je de Sultan Moskee. Dit is de meest historische moskee van Singapore en hij is open voor bezoekers. Probeer wel de middagdienst te vermijden, want tijdens de dienst is de moskee gesloten voor bezoekers.


Bezoek daarna het Malay Heritage Centre (gesloten tot juni 2012). Dit cultureel centrum bevindt zich in het paleis van het originele Sultanaat. De Malay cultuur is eeuwenoud en staat aan de bakermat van Singapore. Na de Malay cultuur bestudeerd te hebben reis je verder naar de China Town Heritage Centre. Geniet van de airconditioning, kijk je ogen uit in de verschillende winkeltjes en bezoek één van de kunstgalerijen. Bezoek ook Yue Hwa voor handwerk, zijde, jade, kleding en tassen. Loop daarna verder naar de Thian Hock Keng Temple. Dit is één van de oudste Chinsese tempels in Singapore. Wanneer je de drukte wilt vermijden kan je het beste vóór vijf uur in de middag gaan.

Thian-Hock-Keng-Temple-Singapore

De Thian Hock Keng Temple in Singapore

Sluit de dag af met een zogenaamde nachtsafari door ‘s werelds eerste nachtdierentuin en bewonder de vele nachtdieren die je normaal niet zou zien. Zeg nou zelf, dit is toch een betere manier van overstappen? In plaats van door te vliegen, geniet je in een dag van het land en je reist daarna uitgerust verder na een heerlijke nacht.

  1. Dennis zegt:

    Mijn favoriete stad voor een stopover… Kuala Lumpur! Dat vind ik veruit de leukste stad om een paar uur (of een paar dagen) door te brengen!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>