Singapore een strenge stad?

We zijn echt dolgelukkig dat we Darwin en daarmee het regenseizoen en de Aboriginals, die lekker hangen en drinken op straat, mogen verlaten! Op naar Azië, een nieuw avontuur! We vinden het wel heel spannend: niet meer de westerse cultuur, hoe maak je jezelf duidelijk en wat moeten we eten?

In Azië beginnen we met twee daagjes Singapore, waar we om 23u aankwamen. De stijlvolle en bekroonde Changi Airport in Singapore is al vele malen uitgeroepen tot de beste luchthaven ter wereld. Paspoortcontrole en bagageafhandeling verlopen uiterst snel en efficiënt en de luchthaven biedt tal van faciliteiten zoals belastingvrije winkels, gratis bioscoop, lounges, fitnesscentrum, restaurants, een jungletuin waar gerookt mag worden, enzovoort. Passagiers die meer dan 5 uur overstaptijd hebben kunnen deelnemen aan een gratis stadstoer om de sfeer van tuinstad Singapore te ervaren.

Singapore immigration

Immigration formulier

Per taxi duurt de reis naar het centrum van Singapore slechts 20 minuten. Wat een stad! Het lijkt wel op Manhattan of Sydney, met allemaal wolkenkrabbers en het ene gebouw nog aparter dan het andere! De taxichauffeur spreekt goed Engels en vertelt ons wat over de stad. In 2 uur tijd kan je het hele land rondrijden, er wonen 5 miljoen mensen en ze zijn niet arm. Als vrouw kan je nog veilig over straat, ook ‘s nachts, en 80% van de bevolking is Chinees. Er is zelfs zoveel werk dat ze elk jaar een miljoen arbeiders moeten aantrekken!

Singapore in vogelvlucht

Martijn had vooraf (bij de reservering van de vlucht) al nasi besteld voor in het vliegtuig, en hij was ook de enige in het vliegtuig die wat te eten kreeg! Omdat ik nog honger had toen we aankwamen, gingen we nog even op zoek naar wat te eten. Op 5 minuutjes lopen van ons hotel vonden we een reusachtig uitgaanscentrum, Clarke Quay, mooier en groter dan we tot nu toe in alle steden gezien hebben, bizar!!! Het uitgaansleven doet niks onder voor dat in Londen, New York, Parijs of Rotterdam! En de mensen zijn zo modern! Iedereen kleedt zich supernetjes, we zijn helemaal verbaasd!

Waar Boat Quay vooral bestaat uit een lange rij met gezellige restaurants, vind je langs Clarke Quay vooral hippe barretjes waar je ‘s avonds gezellig een drankje kunt doen. Niet goedkoop, maar wel even leuk!

Clarke Quay

Clarke Quay

Het is ook lang niet zo streng als we verwacht hadden! Mensen lopen door rood, je kan niet op de grond zitten omdat het er zo schoon is, iedereen rookt gewoon op straat en ‘s avonds staan er groepjes hangjongeren die met elkaar wat aan het drinken zijn! Wat een stad!

We hebben een rondtour met bus en boot gedaan; de Duck & Hippo City tour. De Riviercruise voert je langs Clarke Quay, Boat Quay en Marina Bay en is zowel overdag en ‘s avonds leuk. Tijdens de bustour wordt je met een Engelse dubbeldekker rondgereden door de stad. Je ziet Orchard Road, de bekendste winkelstraat van Singapore met mega-grote shopping malls, veel luxe hotels, restaurants, cafés en uitgaansmogelijkheden, Little India, Raffles Place, het Merlion Park met uitzicht op Marina Bay, de Thian Hock Keng-Temple, Singapore’s oudste boeddhistische tempel, de Botanische Tuinen en Chinatown. Een aanrader is ook de Singapore Flyer, het grootste reuzenrad ter wereld! Een ritje in het reuzenrad duurt een half uur en biedt bij helder weer zelfs zicht tot aan de kusten van Indonesië en Maleisië.

In Singapore hebben we trouwens voor het eerst deze reis saté en saté-saus gevonden! Overal op straat kan je saté-stokjes kopen, heerlijk! En bockworst… wel vreemd. Singapore is echt een topstad!

Meer informatie over de kosmopolitische stadstaat Singapore, waar het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, brede boulevards en grote winkelcentra zorgt voor een moderne westerse sfeer.

Satay

Eindelijk weer eens satay!

Martijn
  1. Wat ik van de strengheid in Singapore kan herinneren is dat ik maar besloot om niet over te steken bij een rood stoplicht. Verder merkte ik er ook weinig van, haha.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>