Overnacht in een tipi

Overnacht in een tipiTen zuiden van het Australische vasteland ligt Tasmanië, één van de schilderachtigste eilanden ter wereld. Rotsachtige bergen, golvende weilanden, dichte oerbossen en ongerepte, witte zandstranden vormen het decor voor een vakantie die zo druk of ontspannen kan zijn als je zelf wilt. Aan de zuidkant wordt het eiland goed beschermd door bergen, waardoor koudere winden van Antarctica geen invloed hebben.

Waarschijnlijk begint je bezoek in Hobart, de historische hoofdstad van Tasmanië. De stad is gelegen aan de rivier de Derwent, in de beschutting van Mt Wellington. Vissersboten, zeiljachten, 100 jaar oude boten en antarctische expeditieschepen liggen zij aan zij.


Port Davey, Stephens Bay, Hannant Inlet en Mount Rugby, Tasmanie, Australie

De wildernis van Tasmanië is verrassend toegankelijk. Veertig minuten ten zuiden van Hobart ligt de Huon Valley, met zijn appelboomgaarden, zalmkwekerijen en vreedzame waterwegen. De Huon is vooral bekend om zijn fruit en de Huon Bush Retreats maken zelf een enorme variëteit aan overheerlijke fruitsauzen, jams en honing.

Neem de kustweg voor spectaculaire uitzichten; bezoek Bruny Island, wandel tussen de boomtoppen in de Tahune Air Walk, bekijk Hastings Caves en duik vervolgens in de warmwaterbronnen, wandel naar het einde van de wereld bij Cockle Creek, het allerzuidelijkste puntje van Australië.

Overnacht in een tipi in een CO2-neutraal bushverblijf
Huon Bush Retreats biedt een aantal rustieke, charmante en CO2-neutraal houten huisjes (cabins) en tipi’s diep in het bos in de kleine veelbezochte Huon Valley. Fantastisch voor gezinnen en evengoed voor romantische stelletjes die zich ver weg willen terugtrekken hoog in de rotsen of een hutje aan de rivier.

De studio’s en cabins (met houten terras en buitenbad) vind je middenin 1.300 hectare bos met 60 meter hoge bomen, wandelroutes en veel dieren, zoals adelaars, voskoesoes (dat zijn Tasmaanse buideldieren), wallabies, slangen, spinnen, etc.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>