Kufsteinerland biedt unieke wandelroutes aan voor families

De afgelopen twee jaar heeft het aantal Nederlandse wandelliefhebbers zich flink uitgebreid en heeft de activiteit zich ontwikkeld tot een zeer geliefde vrijetijdsbesteding. Nu de zomer in aantocht is, maken vakantiegangers zich klaar om weer vakantie te vieren buiten de grens en hun wandelactiviteiten in spannendere omgeving voort te zetten. Zoals in de bergen van het Tiroolse Kufsteinerland, net over de grens van Oostenrijk, waar er volop mogelijkheden zijn om bijzondere tochten te maken. Voor families met kleine wandelaars wordt wandelen hier een waar avontuur.

Familietocht Höhlensteinhaus: wandeling voor het gezin

Men hoeft geen fervente wandelaar te zijn om door de bergen te trekken. Het Kufsteinerland biedt diverse prachtige tochten aan waarvan vele speciaal voor gezinnen zijn ingericht. Zoals de familietocht Höhlensteinhaus, een bijzondere route die leuk is voor groot en klein. Dus wandelschoenen aan, je hikebroek of één van je mooiste dames jurken en er lekker op uit! Deze route leidt door kleurrijke bossen, naar machtige bergtoppen en over lieflijke Alpenweides. Vanaf Hinterthiersee wandelt men in anderhalf uur richting Höhlensteinhaus, een historische berghut waar er in alle charme van huisgemaakte specialiteiten uit de Tiroolse keuken kan worden genoten. Lees ook onze reisblog over een heerlijke zomervakantie in Kufstein met kinderen.

Kufsteinerland

Wandelen is de gezondheidstrend van 2022

De afgelopen jaren is het wandelen al enorm gestegen in populariteit bij veel Nederlanders en die trend gaat gestaag door. Het gezondheidsaspect van de buitenactiviteit is onder een vergrootglas komen te liggen en vooral het zonnige weer zorgt ervoor dat we onverminderd door wandelen. Niet alleen investeert men in betere wandelschoenen en trackingsmateriaal, ook worden berg- en natuurvakanties steeds populairder. De frisse berglucht, pure rust en gevoel van sereniteit dragen bij aan het gezondheidsaspect en de wandelingen worden in bergachtige omgeving een stuk spannender en mooier. Alpenregio’s, zoals het Kufsteinerland in Oostenrijk, geven daar gehoor aan en spelen erop in door unieke wandeltochten aan te bieden voor jong en oud. Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol en biedt naast acht fijne vakantiedorpen en talrijke wandelmogelijkheden, ook een historische stad met vesting en een flinke dosis cultuur.

Kufsteinerland

Geheimtipp voor wandelliefhebbers: de Erlebnisweg

Een echte tip voor de berg- en wandelliefhebber, is de gloednieuwe Erlebnisweg in het Kufsteinerland. Ook deze tocht is perfect voor gezinnen met kinderen die door de bergen willen trekken. Men bereikt het familiepad middels een ritje met de unieke eenpersoon-Kaiserlift. De Erlebnisweg bestaat uit 14 interactieve stops die niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar ook interessante informatie bieden over de achtergrond van het omringende Kaisergebergte en de meerwaarde van natuur en wilde dieren. Het themapad leidt van het middenstation van de Duxer Alm richting de Marienkapelle op de Duxer Köpfl en duurt ongeveer anderhalf uur.

kaiserlift deel2

Het tweede deel van de Kaiserlift

kaiserlift kufstein

De Kaiserlift met in het dal Kufstein en de Inn

naturerlebnisweg kufstein

De nieuwe Naturerlebnisweg loopt vanaf het middenstation naar beneden

Meer unieke wandeltochten in Kufsteinerland

Naast bovenstaande routes biedt het Oostenrijkse Kufsteinerland nog veel meer bijzondere tochten en kan de regio worden gekenmerkt als waar wandelparadijs. Het Tiroolse berglandschap omringt een achttal aan pittoreske dorpjes en biedt talrijke paden voor ieder type wandelaar. De grootste kenmerken zijn de rust, idylle en natuur die allemaal een positieve bijdrage aan de algehele gezondheid leveren.

kaisergebergte

Kaisergebergte

KufsteinerlandCard: een tip voor elke vakantieganger

Gaat men op vakantie naar het Kufsteinerland, dan is het gebruik van de KufsteinerlandCard een echte aanrader. Met deze kaart krijgt men talloze voordelen van speciale aanbiedingen, zoals een gratis rit met de unieke Kaiserlift, kosteloos gebruik van het openbaar vervoer of toegang tot diverse bezienswaardigheden. Ook zijn er bijzondere programma’s en rondleidingen in de regio inbegrepen. Een handige facet wanneer men gaat wandelen en/of vakantie vieren in de bergen! Daarnaast biedt het Kufsteinerland heerlijke mogelijkheden tot het zoeken van verkoeling in bergmeren na een uitdagende wandeltocht. Tips voor gezinsvriendelijke meren zijn de Thiersee en de Hechtsee. Met de KufsteinerlandCard krijgt de vakantieganger korting op de toegang tot het meer.

kufsteinerlandcard

Over het Kufsteinerland

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlak bij de grens met Beieren (Duitsland) en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Lees hier meer informatie over het Kufsteinerland in Oostenrijk.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>