KufsteinerlandCard – voordelig op vakantie in Tirol

De KufsteinerlandCard is een kaart vol ervaringen en de sleutel tot een perfecte vakantie in het Kufsteinerland. In het hoogseizoen is deze kaart voor iedere gast in het Kufsteinerland gratis verkrijgbaar. In dit blog vertel ik je meer over de KufsteinerlandCard. Super handig, want dankzij deze gastenkaart maak je bijvoorbeeld gratis gebruik van liften, bussen, rondleidingen, zwembaden en andere attracties.

In het Kufsteinerland vind je voor ieder wat wils. Zo kun je een paar eeuwen terug in de tijd in de burcht van Kufstein, of neem je een lift naar het legendarische Kaisergebergte waar je langs romantische berghutten wandelt die prachtig afsteken tegen de spectaculaire achtergrond van de Wilde Kaiser. Ook kun je een bezoek brengen aan de Fohlenhof in Ebbs, de plek waar het Haflinger-paard zijn oorsprong vindt, of aan de exclusieve glasfabriek van Riedel in Kufstein. Deze parels, zoals de attracties in de regio worden genoemd, zijn allemaal toegankelijk met de KufsteinerlandCard.

kufsteinerlandcard

Parel van Tirol

Op de KufsteinerlandCard staat geheel toepasselijk de Baron van Münchhausen afgebeeld, al rijdend op de “Parel van Tirol”. Daarbij in tekst dat dit geen sprookje is, maar dat je met deze kaart van een droomvakantie werkelijk een wondervakantie maakt. Een knipoog naar de wonderlijke avonturen van de baron. De kaart opent deuren naar spannende attracties, variërend van sfeervolle bergavonturen tot aan hoogwaardige culturele evenementen. Daarnaast heb je ook gratis toegang tot het openbaar vervoer, waardoor je ook je steentje kunt bijdragen aan het milieu en het behoud van de prachtige omgeving. Naast de gratis bussen in de regio, kun je ook gebruik maken van diverse excursiebussen en evenementenshuttles.

Het gebruik van de kaart is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Al vanaf één overnachting in de regio ontvangt iedere gast vanaf vier jaar zijn of haar gepersonaliseerde KufsteinerlandCard. Hiermee krijg je gratis ervaringen, aantrekkelijke kortingen en speciale aanbiedingen in de vestingstad aan de rivier de Inn en de acht omliggende dorpen die tot de regio behoren. Maar ook buiten het Kufsteinerland is de kaart te gebruiken. In een straal van 120 kilometer, van Beieren tot Tirol en Salzburg, vind je diverse activiteiten en rondleidingen waar je aan kunt deelnemen.

kufstein vesting

5x doen met de KufsteinerlandCard

In het Kufsteinerland heeft het toerisme nog niet overal zijn stempel op gedrukt en word je voortdurend betoverd door bergidylle. Hier vind je unieke plekjes met fantastische panorama’s om tot rust te komen. In de gezellige dorpjes en de omliggende bergwereld is ’s zomers van alles te beleven. Wij tippen vijf gratis belevenissen!

#1 Even op én neer

Eén gebergte is hier altijd en overal in beeld: het Kaisergebergte. Een must is natuurlijk even op én neer met de Kaiserlift naar de Wilder Kaiser, inclusief een bezoekje aan de alpaca’s en honderduit foto’s schieten van al die panorama’s! Sportievelingen kunnen natuurlijk ook te voet naar de alm of terug wandelen. Met de voordeelpas krijg je 1x gratis berg- en dalrit.

alpaca kaisergebirge

#2 De vesting van Kufstein

Met de pas krijg je eenmaal toegang tot de historische burcht Kufstein! De populaire vesting Kufstein beschikt over een modern bezoekerscentrum, museumtentoonstellingen, een vestingrestaurant, een dagelijks concert van het heldenorgel en een gratis audio-app. Rondleidingen worden na afspraak aangeboden.

Festung Kufstein

Burcht Kufstein

#3 Fohlenhof Ebbs

Met de voordeelpas mag je de bekende Haflinger-stoeterij bezoeken, inclusief het museum. Het Haflinger-paard is een Tirools cultuurgoed en een ambassadeur van het land. Hier staan meer dan 100 Tiroolse Haflingers, van merries met veulens tot de beroemde fokhengsten. Waar Wenen shows heeft voor de Spaanse Rijschool, heeft Tirol de vrijdagavondshows in Fohlenhof Ebbs (tegen betaling)!

Fohlenhof Ebbs

Fohlenhof Ebbs

fohlenhof ebbs museum landauer

#4 Wildpark Wildbichl

Het Wildpark Wildbichl biedt veel inzicht in de lokale dierenwereld. Herten, steenbokken en wilde zwijnen, lynxen, gemzen en berggeiten, evenals een veelheid aan inheemse vogels zijn hier thuis. Als ontmoetingsplaats voor mens en dier, biedt het rust en ontspanning op 80.000 m2 aan omheinde gebieden met wandelpaden. Een natuurpad geeft informatie over de bijzondere kenmerken van de planten die in de regio groeien.

wildpark wildbichl niederndorferberg

Wildpark Wildbichl

#5 Belevenisprogramma en rondleidingen

In het Kufsteinerland worden het hele jaar door activiteiten over verschillende onderwerpen verzorgd, voor volwassenen en kinderen. Speciaal opgeleide gidsen geven interessante inzichten in het natuur- en cultuurlandschap van de regio en geven echte insidertips. Denk aan kruidenwandelingen, “bosbaden” in het Modalwald, Qi Gong sessies in het unieke Waldbad am Riedenberg of een belevenisdag op de boerderij.

Lees hier meer over deze en andere ervaringen in de regio

krauterwelt thiersee

Kräuterwelt in Hinterthiersee

KufsteinerlandCard – gratis verkrijgbaar

Je verblijf in het Kufsteinerland wordt met de KufsteinerlandCard nog aantrekkelijker. Deze kaart, sleutel tot vele gratis of voordelige activiteiten, is gratis verkrijgbaar bij je vakantieverblijf. Je kunt er al vanaf één nacht in de regio gebruik van maken. Hierdoor is de kaart ook interessant wanneer je in Kufsteinerland verblijft als tussenstop onderweg naar je eindbestemming.

Een paar belangrijke details: de kaart is gepersonaliseerd en daardoor niet overdraagbaar. De kaart moet bij de deelnemende attracties worden getoond. De aan de kaart verbonden diensten kunnen niet worden terugbetaald. Meer informatie over alle inbegrepen diensten en een lijst van partnerbedrijven in Tirol, Salzburg en Beieren is te vinden in de speciale folder over het Kufsteinerland. Je kunt ook bij een VVV-kantoor of op kufstein.com terecht voor meer informatie.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>