Het winterseizoen heeft lang geduurd, maar nu staat in Tirol toch echt het voorjaar voor de deur. Ook deze zomer heeft het hart van de Alpen weer veel nieuws in petto.

Tirol biedt aankomende zomervakantie klim- en klauterplezier voor kids, een nieuw motormuseum op meer dan 2.000 meter hoogte en avontuurlijke wandel- en mountainbike trails door het Tiroler berglandschap. Wandelaars die graag goed voorbereid de bergen in gaan, kunnen gratis een collectie wandelkaarten bestellen of downloaden via de nieuwe website van Tirol.

Actief in het hart van de Alpen

Grenzeloos mountainbiken door drie landen
Mountainbikers kunnen deze zomer hun hart ophalen met de 3-Länder Enduro Trails in Nauders. Rondom de Reschenpass ligt meer dan 20 kilometer aan mountainbike trails klaar om ontdekt te worden. Bijna alle routes zijn grensoverschrijdend en het merendeel van de routes voert door drie landen: Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Wie relaxed aan de tocht wil beginnen, neemt de lift naar boven die naar het startpunt van de trail voert. Het parcours wordt continu uitgebreid: momenteel zijn er 12 trails af te leggen, in de toekomst bestaat het 3-Länder Enduro Trails uit 22 routes.

Enduro trail experience

Enduro trail experience in Nauders

Opening historisch wandelpad Kaiserschützenweg
De keuze aan uitgezette wandelroutes is enorm. Er zijn tal van korte rondwandelingen over de alpenweiden en langs watervallen en bergmeren die met het hele gezin gemaakt kunnen worden. Voor de ervaren wandelaars zijn prachtige lange afstandswandelingen te maken, zoals de Jacobsweg, de Tiroler Höhenweg, Via Alpina, de Lechweg Trail en de Adelaarsweg. Wanneer je overnacht in een van de vele Alpenhutten die het kenmerk van Tiroler Wanderhotels hebben, kunnen zij zorgen voor transport van de bagage.

Deze zomer wordt het historische wandelpad Kaiserschützenweg heropend. De Kaiserschützenweg leidt vanaf de vesting in Nauders door het bos naar de stuwdam waarbij 500 hoogtemeters worden overbrugt. Dit 2 kilometer lange pad is in de Eerste Wereldoorlog aangelegd. De lange geschiedenis van de route is terug te zien in de ruïnes en grotten die wandelaars onderweg tegenkomen.

Zomer in Tirol kan je wandelen in Nauders

Het historische wandelpad Kaiserschützenweg in Nauders.

Fun for kids

Klimmen en klauteren in Tannheim
Tannheim is deze zomer de plek waar kinderen hun klim- en klauterkunsten vertonen. Hier opent een nieuw avonturenpark van meer dan 350 m2 met onder meer een boulderruimte met 4 meter hoge klimwanden. Verder leven klimliefhebbers zich uit op een 7 meter hoge voorklimwand, waarbij de klimmer zelf het touw mee naar boven neemt en die geschikt is voor zowel minder ervaren klimmers als kinderen. De echte durfal waagt zich aan de klim van de 16 meter hoge toren op het buitenterrein. Zie de website van Tirol voor meer informatie over de klettergärten voor kinderen.

Klimmen in Tannheim fieberbrunn

Klimmen en klauteren in Tannheim. © Tirol Werbung

Mining Adventure Playground in Ötz
Het Kids Park in Ötz is een van de grootste speeltuinen in Tirol. En de entree is gratis! Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten; kletteren, balanceren, roetsjen en schommelen.

Kinder Avonturen Park in Ötz

Kinder Avonturen Park in Ötz © Ötztal Marketing

Klimpad Mayrhofen
Klimmen is voor kinderen een spannende, maar soms ook lastige uitdaging. Daarom opent in Mayerhofen het eerste kinderklimpad met vele klimattracties en -elementen. Kleine klauteraars leren om te gaan met hun klimuitrusting, leren op speelse wijze de regels van het klimmen en brengen het geleerde in praktijk op het speciale oefenterrein. Naast het klimpad bevindt zich ook een klimpark. Kinderen hebben via het klimpad toegang tot het park en vica versa.

tokkelen in mayrhofen

Het kinderklimpad in Mayerhofen

Nieuwe themawereld kabouterpark
Het kabouterpark in Sillian breidt uit met een nieuwe sectie in Heinfels: de kabouter waterwereld. Het nieuwe themagedeelte is verbonden met het kabouterpark in Sillian middels een 1,5 kilometer lang avonturen- en sprookjeswandelpad dat door een bos voert. De waterspeelplaats met sluizen, waterpompen, molens, een Kneipp-bassin en barbecueplaats is het hoogtepunt van de nieuwe themawereld.

Bijzonder overnachten in Tirol

In Tirol heb je een ruime keus aan authentieke hotels en gasthofs. Maar een vakantie met de kinderen wordt pas echt onvergetelijk als je kiest voor een vakantie op de boerderij. Of als je gaat slapen in een rioolbuis, boomhut of een wijnvatendorp? In de winter kun je zelfs slapen in een iglo in de White Lounge in Mayrhofen, het Schneedorf in Ötz of de Alpen Iglu in Kitzbühel.

Vakantie op een Tiroolse boerderij
Urlaub am Bauernhof heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Neem deel aan het leven op het platteland bij een veehouder, een fruitteler of op een oude wijnboerderij. Veel Tiroler boerderijen hebben extra geïnvesteerd in comfortabele accommodaties en inmiddels zijn er al meer dan 400 boerderijen waar je het landleven, de traditie en natuur van dichtbij kan meemaken.

Ferien am Bauernhof © Tiroler Vitalhöfe

Ferien am Bauernhof © Tiroler Vitalhöfe

Buitenaards overnachten in de Ufogel
Het is geen ruimteschip en ook geen pre-historische vogel. Maar wel een unieke slaapplaats in de bergen! Je vindt het comfortabele huisje in de prachtige bergomgeving van Nußdorf. Het meest indrukwekkend is het panoramische uitzicht dat buiten naar binnen haalt.

Buitenaards overnachten

Buitenaards overnachten

Hof Alpenjuwel in Nauders
Massieve stenen muren, zwarte zuilen, oude balken en rustieke deuren. Deze oeroude boerderij staat al ruim 700 jaar op de berg. In de voormalige rookkeuken op de begane grond is een ruim appartement gevestigd. De voormalige dorsvloer op de zolder is omgebouwd tot een grote vakantieloft en in de kelder bevindt zich het wellness gedeelte.

in

Hof Alpenjuwel in Nauders © Alpenjuwel

500 jaar Hotel Klosterbräu
Ter ere van het 500-jarig bestaan opent het 5-sterren Hotel Klosterbräu komende zomer veel nieuwe faciliteiten. Zo is de lobby en hotelbar volledig vernieuwd en de spa biedt gasten extra wellness voorzieningen en behandelingen. De nieuwe tuinkamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een sfeervolle open haard. Interessant detail: van oorsprong is Hotel Klosterbräu een klooster dat in 1516 door Keizer Maximilian I is opgericht.

seefeld in de zomer

Prachtige omgeving van hotel Klosterbräu in Seefeld

Hotel en kunst komen samen in Kufstein
De opening van het nieuwe Arte Hotel in het centrum van Kufstein staat gepland voor juni 2016. Het Arte Hotel is een lifestyle hotel met een modern chique uitstraling en de warme gastvrijheid die kenmerkend is voor Tirol. Naast overnachten, genieten gasten hier van kunsttentoonstellingen en moderne architectuur. Het hotel is onderdeel van Kultur Quartier Kufstein, een nieuwe broedplaats waar cultuur, wonen en leisure samenkomen.

Niche noviteiten

Must-visit voor motorfreaks: het hoogstgelegen motormuseum van Europa
In Obergurgl, op 2.175 meter hoogte, wordt het nieuwe Top Mountain Crosspoint geopend, het hoogstgelegen motormuseum van Europa. Het museumterrein beslaat meer dan 2.600 m2 en staat boordevol bijzondere tweewielers met onder andere exemplaren van Mottoguzzi, Brough Superior, MV Augusta, Zündapp en natuurlijk Harley Davidson. Naast bijzondere motoren zijn er ook enkele exclusieve auto’s te bewonderen zoals een Ferrari California Spider, een Porsche 959 en een Lotus 23 B.

Nieuwe tool: download collectie wandelkaarten op Visittirol.nl
Tirol is een paradijs voor wandel- en trekkingstochten. Het uitgebreide netwerk met meer dan 15.000 kilometer bewegwijzerde wandelpaden en –wegen biedt voor elk niveau mooie routes die de wandelaar trakteert op ongerepte natuur en spectaculaire uitzichten. Goed voorbereid de bergen in? Sinds kort kunnen wandelaars een gedetailleerde collectie wandelkaarten kosteloos downloaden of bestellen via de nieuwe website van Tirol, zie www.visittirol.nl/wandelen.

Zomer in Tirol
Heb jij nog leuke tips voor de zomer in Tirol? Laat het ons weten en we delen deze met onze reisfans!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>