Turkije populairste vliegvakantie

Ook in 2013 blijft Turkije een sterk groeiende reisbestemming en verwelkomde het land in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 9,4% meer Nederlanders dan in dezelfde periode in 2012. Dit blijkt uit de recente bezoekstatistieken van de Turkse overheid.

Turkije populairste vliegvakantie in 2013

In totaal gingen van januari tot en met juni 528.327 Nederlandse reizigers naar Turkije. Turkije is al een aantal jaren de meest populaire bestemming voor vliegvakanties in ons land en deze tendens zet zich ook dit jaar door.

istanbul turkije

Ook andere landen laten een groei van de bezoekersaantallen zien, totaal ligt dit over de eerste helft van 2013 op een stijging van 18%. Eén van de maanden met een opvallend hoge groei is mei. Met name Antalya (+37%) en Istanbul (+28%) ontvingen in deze maand flink meer buitenlandse bezoekers. Na Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië was Nederland deze maand de vierde buitenlandse markt voor reizigers naar Turkije.

Hotel in Antalya

Directeur Enis Tataroğlu van het Turks Verkeersbureau in Nederland schrijft de aanhoudende groei toe aan de goede prijs-kwaliteit verhouding van accommodaties in Turkije en het brede aanbod. “Turkije is een erg gevarieerd land met vakantiemogelijkheden voor veel verschillende doelgroepen. Natuurlijk is de lange kuststrook een geliefde bestemming, maar ook steeds meer mensen ontdekken het binnenland van Turkije en maken een rondreis langs de vele culturele hoogtepunten en de nationale parken van het land. We hebben dan ook veel mensen die terugkomen. Daarnaast is natuurlijk Istanbul een snel groeiende stedenreisbestemming”.

Istanbul

Consumenten vinden meer informatie over Turkije op Goturkiye.nl.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>