Populairste stedentrips

In de eerste helft van 2013 was Londen de best bezochte buitenlandse hotelbestemming onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van de boekingswebsite Hotels.com.

De toren van het Palace of Westminster, de beroemde Clock Tower, een van beroemdste herkenningspunten van Londen, heet vanaf 2012 de Elizabeth Tower

Wereldwijd was Europa verreweg de populairste regio onder hotelgasten uit Nederland. In de top van de lijst staan dertien Europese bestemmingen en zes Amerikaanse steden. Dubai is de enige bestemming buiten Europa en de VS.

Londen verdrong New York en Parijs naar de tweede en derde plaats tijdens de eerste helft van dit jaar. Zodoende veroverde de Britse hoofdstad de koppositie in het jaar nadat de Olympische Spelen er werden georganiseerd. In de eerste helft van 2012 mocht New York zich nog de best bezochte hotelstad onder Nederlandse reizigers noemen.

Veranderingen
De top van de door Hotels.com samengestelde lijst met best bezochte bestemmingen door Nederlandse reizigers kent drie nieuwkomers: Dubai op plaats 13, Keulen op plaats 16 en Dublin op de 20e plek. Dit ging ten koste van Stockholm, Boedapest en Kopenhagen.

Istanbul was de snelste stijger. De Turkse stad klom tien plaatsen, van de 20e naar de 10e positie. Brussel klom zes plaatsen naar plek 12. De snelste daler was Miami, met zes plaatsen verlies naar plek 18. Milaan moest vijf plaatsen inleveren en eindigde op plek 19. Madrid en Antwerpen verloren beide vier plaatsen en kwamen uit op de posities 15 en 17.

Best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlandse reizigers:

1. Londen
2. New York
3. Parijs
4. Berlijn
5. Las Vegas
6. Barcelona
7. Rome
8. San Francisco
9. Los Angeles
10. Istanbul
11. Orlando
12. Brussel
13. Dubai
14. Praag
15. Madrid
16. Keulen
17. Antwerpen
18. Miami
19. Milaan
20. Dublin

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>