Populairste citytrips

New York is de best bezochte stad onder Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2011. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De Hotel Price Index (HPI) is een periodieke enquête van hotelprijzen in grote steden over de hele wereld.

Het Vrijheidsbeeld, New York

Net als in 2010 is New York ook tijdens de eerste helft van dit jaar sterk in trek bij Nederlandse reizigers. Londen en Parijs volgen New York op respectievelijk plaats twee en drie. Berlijn en Las Vegas completeren de top vijf. De lijst wordt verder gedomineerd door Amerikaanse bestemmingen. Rome en Barcelona behoren nog wel tot de tien best bezochte steden, maar naast New York en Las Vegas bezochten veel Nederlanders ook San Francisco, Los Angeles en Miami.

Voordelig Amerika
Nederlandse reizigers profiteerden optimaal van de sterke euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Tussen de twintig best bezochte steden bevinden zich zeven Amerikaanse steden. De recente koersdaling van de euro ten opzichte van de dollar zal dit voordeel de komende tijd helaas teniet doen.

Bovendien zorgt het open skies-akkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten er (sinds 2008) voor dat luchtvaartmaatschappijen vanuit elke Europese stad naar elke Amerikaanse luchthaven mogen vliegen. Hierdoor zijn transatlantische vluchten goedkoper geworden en hoeft een citytrip naar de VS niet extreem duur te zijn. Helaas zetten de dure brandstofprijzen voorlopig een domper op de prijsdalingen.

Sterke dalers
Tokio maakte in 2010 nog als enige stad buiten de Verenigde Staten en Europa deel uit van de top twintig. Als gevolg van de aardbeving, tsunami en nucleaire crisis dook Tokio van de vijftiende plaats naar plaats 46. Ook Düsseldorf en Boedapest verdwenen uit de top van de lijst. De plaatsen werden ingenomen door nieuwkomers Chicago, Istanbul en Dubai.

Best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlandse reizigers:

 1. New York
 2. Londen
 3. Parijs
 4. Berlijn
 5. Las Vegas
 6. Rome
 7. Barcelona
 8. San Francisco
 9. Los Angeles
 10. Miami
 11. Praag
 12. Madrid
 13. Orlando
 14. Milaan
 15. Stockholm
 16. Kopenhagen
 17. Chicago
 18. Brussel
 19. Istanbul
 20. Dubai

Populair in eigen land
Net als in voorgaande jaren was Amsterdam de populairste binnenlandse bestemming onder Nederlanders, gevolgd door Rotterdam, Maastricht, Den Haag en Groningen. Onder buitenlandse reizigers waren de drie grootste Nederlandse steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het populairst.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>