Hèt andere Turkije

Wie is er nu niet op zoek naar die ene ervaring. Die ervaring waarbij je de energie van top tot teen in je lichaam voelt opbloeien. Die reiservaring die je op een ultieme manier van het leven laat genieten. Het gebied Centraal-Anatolië, een regio in het centrum van Turkije, is een plek die je versteld doet staan en waar je niet aan deze ervaring ontkomt.

Centraal-Anatolië

Turkije is een plek waar mensen oprecht genieten van ontmoetingen en waar je onvoorstelbaar hartelijk ontvangen wordt. Bij de meeste Turkije ervaringen spelen de woorden strand en all-inclusieve een rol, maar er bestaat een andere kant van dit prachtige land. Een kant waar de woorden gastvrijheid, actief, vredig, natuur en cultuur een rol spelen. En deze kant is zeker meer dan de moeite waard om te ontdekken.

De weg van de Hittieten
Het binnenland van Turkije kent een grote hoeveelheid aan mogelijkheden om dit gebied beter te leren kennen. Zo lopen er diverse bekende trekking routes door Centraal-Anatolië, zoals de Hittite Way. Door de oude paden van de Hittieten te volgen ontdek je prachtige plekken en op je pad vinden de meest bijzondere ontmoetingen plaats…

Terwijl je door het heuvelachtige landschap loopt, zie je in de verte een dorp opdoemen. In eerste instantie doet het dorpje verlaten aan, maar ineens speelt er een trommel en een fluit. Om de hoek blijkt het jaarlijkse plaatselijke festival plaats te vinden.

Festival

In het dorp Külâh wordt jaarlijks een festival georganiseerd. Een festival waar jong en oud aan deelneemt, zodat iedereen één keer per jaar elkaar weer ontmoet. Bbq’s staan te roken, een muziekje klinkt op de achtergrond en iedereen genieten van elkaars gezelschap. Terwijl je dit bijzondere tafereel in je opneemt, wordt er ineens een traditionele dans ingezet en wordt je gewenkt. Ietwat klungelig neem je in de grote cirkel plaats en onritmisch dans je mee op de maat van de muziek. Even vergeet je alle onbelangrijke dagelijkse rompslomp en geniet je met volle teugen van deze ervaring en dit moment. Eén van de vele unieke ervaringen die hier op je pad kunnen komen.

Iskilip

Eén grote ontdekking
Het dorp Külâh is slechts één van de plekken waarin je tijdens je tocht door Centraal-Anatolië kunt belanden. Dit gebied kenmerkt zich door de diversiteit die het te bieden heeft. Wandelen of fietsen in de heuvels, waar je telkens versteld staat van de schilderachtige vergezichten. Kamperen langs een kabbelend beekje, of een andere plek waarvan je denkt dat dit de perfecte omgeving is om de nacht door te brengen. Lunchen, dineren of overnachten bij een Turks gezin. Of verblijven in een knus hotelletje of een 4 sterrenhotel in het nabij gelegen Çorum. In Centraal-Anatolië zijn mogelijkheden genoeg.

Naast de prachtige natuur en authentieke dorpen, spelen ook de vele archeologische sites een belangrijke rol. Je kunt in deze omgeving volop wegdromen terwijl je de geschiedenis van de Hittieten herbeleeft. In diverse musea zijn nog talloze overblijfselen van deze belangrijke historische periode terug te vinden. En als je tussen de ruïnes in de buitenlucht loopt, proef je ook daadwerkelijk de sfeer die in die tijd geheerst heeft. Natuur en cultuur vormen in deze regio een mooie balans.

Hittieten

Visum Turkije

Reis je binnenkort naar Turkije? Een Visum Turkije aanvragen doe je hier.

De ontdekking van dit authentieke en ongerepte gebied van Turkije staat nog in de kinderschoenen, maar voor de avontuurlijke reiziger die even de tijd neemt om de mogelijkheden te onderzoeken zijn er opties genoeg. Voor de reiziger die de moeite neemt om zich in dit stukje wereld te verdiepen gaat er een wereld open, de wereld van hèt andere Turkije. Tips en reismogelijkheden zijn te vinden op www.welkominturkije.nl.

Eefje
Laatste berichten van Eefje (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>