Top 10 luchthavens in de wereld

Changi Airport in Singapore is door de lezers van de Lonely Planet gekozen tot beste luchthaven ter wereld. Amsterdam Schiphol komt helaas niet voor in de top 10 van Lonely Planet.

Changi Airport in Singapore is door de lezers van de Lonley Planet gekozen tot beste luchthaven ter wereld

Lonely Planet noemt Changi Airport de ‘Meryl Streep onder de luchthavens’. Het vliegveld staat dan ook met superstip op nummer één in de wereldwijde airport top 10.

De Meryl Streep onder de luchthavens

De luchthaven in Singapore sleepte al veel awards in de wacht voor haar ‘buitengewone’ service. Volgens de lezers van de Lonely Planet gaan zelfs mensen die niet hoeven te vliegen voor hun plezier een dagje naar Changi Airport. Deze dagbezoekers en de ‘gelukkigen’ met een lange overstaptijd of vertraging kunnen langs het zwembad uitrusten, in de design-loungebanken relaxen of een gratis bustour nemen door het centrum van Singapore. Ook beschikt Changi Airport over een hotel waar kamers per uur te boeken zijn.

Op nummer twee staat Dubai International Airport, op de voet gevolgd door Prinses Juliana National Airport op Sint Maarten.

De complete top 10 luchthavens

1. Changi Airport, Singapore (SIN)
2. Dubai International Airport, United Arab Emirates (DXB)
3. Princess Juliana International Airport, St Maarten (SXM)
4. Kansai International Airport, Japan (KIX)
5. Keflavik International Airport, Iceland (KEF)
6. Juancho E Yrausquin Airport, Saba (SAB)
7. Vancouver International Airport, Canada (YVR)
8. Hong Kong International Airport, Hong Kong (HKG)
9. Incheon International Airport, South Korea (ICN)
10. Munich Airport, Germany (MUC)

Martijn
  1. alex zegt:

    Ik ben net geland op Keflavik wat op nr 5 staat. Er zijn hier geen luchtbruggen en je moet via een trap het vliegtuig uit wat mij in de lange winter hier geen pretje lijkt. Verder kom je gelijk aan in een restaurant wat erg vreemd is want je moet nog opzoek naar je koffer. Beneden is een grote taxfree supermarkt in de aankomsthal vind ik ook vreemd. Op Saba (nr.6) ben ik jaren geleden geweest het is een klein houten hokje waar je doorheen loopt dit kan je niet eens met goed fatsoen een luchthaven noemen. Ik denk dat het meer met de bestemming heeft te maken dan met de luchthaven zelf. Maar een vliegveld met zwembad lijkt mij wel perect. Schiphol exporteert zijn kennis over vliegvelden over de hele wereld, dat wil toch wat zeggen over de kwaliteit van Schiphol!

  2. wim schop zegt:

    changi airport. singa pore is gewoon een super mooi vlieg veldoo als je een tussen stop hebt die ruim genoeg is wat is ruim 3 a 4 uur . mag je vlieg tuig uit boarding card met tijd er op zo laat terug bij de cate. kan je heel mooi rond lopen zelfs een hele planten tuin heb je daar. nual14 jaar gledn dat ik r gewest bent. toen was het al mooi vlieg tuig enkom je terug uit oustralie enje gaat via singapore stop over maken is ook heel leuk daar die er varing heb ik

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>