Top 10 exclusieve hotels

Veel exclusieve bestemmingen hebben een grote aantrekkingskracht op reizigers. Hotels.com zocht wereldwijd naar de bestemmingen waar reizigers gemiddeld het meest uitgaven aan een hotelovernachting. Muscat voert in de eerste helft van 2013 deze lijst aan, zo blijkt uit de zogenaamde Hotel Price Index.

Dubai Top 10 exclusieve hotels

Reizigers uit de eurozone spendeerden in Muscat gemiddeld €236 per hotelovernachting in de eerste helft van dit jaar. Dit maakte de Omaanse hoofdstad tot de meest exclusieve hotelbestemming ter wereld, ondanks een prijsdaling van 6% ten opzichte van een jaar geleden.

Muscat wordt gevolgd door Capri (€213) en Rio de Janeiro (€201), waar reizigers eveneens bereid waren tot het betalen van aanzienlijke bedragen voor een hotelovernachting. Ook hier daalden de prijzen ten opzichte van vorig jaar, in Capri met 11% en in Rio de Janeiro met 17%.

Het Muscat Al Bustan Palace, een van de duurste hotels op aarde!

Het Muscat Al Bustan Palace, een van de duurste hotels op aarde!

Enkele exclusieve hotelbestemmingen lieten sterke prijsstijgingen zien tijdens de eerste helft van dit jaar. In Monte Carlo, gelegen in de stadstaat Monaco, spendeerden reizigers met gemiddeld €193 per hotelovernachting 16% meer dan een jaar geleden. In Dubai steeg de gemiddelde hotelkamerprijs met 10% naar €177 en in het Italiaanse Amalfi met 17% naar €171.

Top 10 bestemmingen waar reizigers het meest spendeerden aan een hotelovernachting in de eerste helft van 2013.
Top 10 exclusieve hotels

Martijn
  1. Heel interessant artikel. Zelf ben ik afgelopen jaar nog naar Muscat geweest. Wat een geweldige ervaring, het ultieme vakantiegevoel!

  2. Hoi Alisia,

    Wij zijn toevallig ook vorig jaar naar Muscat en de Emiraten geweest en vooral Oman was nog veel mooier dan ik me voorgesteld had! Dubai en Abu Dhabi ook, maar anders… en daar hadden we het ook van verwacht 😉

    Waar heb jij geslapen? Ook in zo’n exclusief hotel?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>