De gevaarlijkste bestemmingen voor 2017

Van avontuur zijn we zeker niet vies. Maar veiligheid voorop. Helaas zijn er landen die niet veilig te bereizen zijn. International SOS heeft de actuele risico’s op het gebied van veiligheid, kwaliteit van de gezondheidszorg en infrastructuur per land in kaart gebracht en deze beoordeeld op basis van een aantal factoren.

Europa veilig?

De situatie in een land kan snel veranderen. Zo hebben met name terroristische aanslagen eraan bijgedragen dat 50% van de respondenten de verwachting uitspreekt dat de veiligheidsrisico’s van reizen in Europa toe gaan nemen. Tegenover bijvoorbeeld 17% voor Noord-Amerika of 28% voor Azië. Desalniettemin zijn alle landen in West-Europa als ‘lage risico’ of ‘minimaal risico’ landen beoordeeld voor wat betreft veiligheid. De laatste categorie wordt bestempeld als de veiligste landen ter wereld. Deze eer hebben IJsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Slovenië en Luxemburg.

reykjavik

IJsland is één van de veiligste landen ter wereld

No go

Het zal je niet verbazen dat de landen waar momenteel gewapende conflicten aan de orde van de dag zijn als de gevaarlijkste landen zijn geclassificeerd. Ook medisch gezien zijn de risico’s hier het grootst. Dit zijn Afghanistan, Syrië, Irak, Jemen, Somalië, Zuid Soedan, Centraal Afrikaanse Republiek en Libië. Ook een bezoek aan Mali en het oosten van Oekraïne wordt niet aangeraden.


gevaarlijkste bestemmingen 2017

De restanten van de vernietigde Buddhas van Bamiyan bevinden zich nog steeds in een onveilig gebied

syrie

Een bloedige strijd woedt al tijden rondom het historische Palmyra in Syrië

Oppassen

Redelijk wat Afrikaanse landen kennen een hoog risico op het gebied van veiligheid. Namibië, Botswana en Zambia zijn de positieve uitzonderingen. Ook Zuid- en Midden-Amerika kent rode gebieden. Venezuela, Honduras, Guatemala, Haïti en delen van Mexico zijn als zeer risicovol aangemerkt.

haiti

Hoe idyllisch de stranden van Haïti ook lijken, een bezoek wordt niet aangeraden

Interactieve kaart

Wil je een volledig overzicht? De interactieve kaart waarop je op het risiconiveau op basis van veiligheid, gezondheidszorg of infrastructuur kunt selecteren vind je hier.

kaart

Jos
  1. Terug van Jamaica… st James…niet veilig..kingston…niet veilig..
    In de avond ga maar niet buiten hotel!
    Mensen zijn alleen op je geld uit!
    Geen Jamaica!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>