Reisvoorspellingen voor 2017

Het ervaren van het onbekende, het ontmoeten van andere mensen en culturen en het testen van nieuwe grenzen is altijd het belangrijkste geweest wat ons stimuleert om te reizen, en 2017 lijkt een heel interessant jaar te worden. Hier de resultaten van het onderzoek van Booking.com voor de reisvoorspellingen 2017.

Reizen in 2017

Geïnspireerd op een schat aan data, reizigersaanbevelingen, beoordelingen, voorkeuren en inzichten en toonaangevende kennis van innovatie in de e-commerce reistechnologie, hebben de onderzoekers van Booking.com 8 reisvoorspellingen voor 2017 opgesteld.

De reisvoorspellingen voor 2017.

De reisvoorspellingen voor 2017

1. Reisapps

Technologie wordt steeds belangrijker voor de veeleisende en ongeduldige reiziger. 44% van de reizigers verwacht hun vakantie te kunnen plannen met enkele eenvoudige tikken op hun smartphone en meer dan de helft (52%) verwacht in 2017 meer gebruik te maken van reisapps. Daarbij kijken we nog meer naar technologie om mogelijke problemen onderweg te elimineren, op onze specifieke behoeften van dat moment in te springen en onze ervaring te verbeteren door middel van aanbevelingen en handige tips waar we zelf nog niet aan hebben gedacht. Komend jaar zal dit steeds makkelijker worden. Van het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat of beschikbare WiFi tot wachtrijen voorbijlopen bij topattracties en tijdens het reizen advies ontvangen over wat te doen met een jetlag, handige functionaliteit in handheld-technologie zal een enorme vlucht nemen. En met alle nieuwe interessante ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie zullen we in staat zijn om onze unieke behoeften te voorspellen en daarop te anticiperen voordat we het zelf hoeven te vragen. Het gebruik van slimme, direct messaging-technologie die zich aan onze wensen aanpast om iedere vraag en wens onmiddellijk op te lossen, ongeacht waar we kiezen om te verblijven, zal een tweede natuur worden.

Reizigers zullen in 2017 nog meer gebruik gaan maken van reisapps.

Reizigers zullen in 2017 nog meer gebruik gaan maken van reisapps

2. SanctuStays

In een drukke wereld zien mensen reizen steeds meer als een manier om balans terug te brengen in hun leven. Bijna de helft (48%) ziet vakantie als een moment om na tot zichzelf te komen en betere beslissingen te maken. Komend jaar zullen veel reizigers meer prioriteit geven aan gezondheidsbewuste reizen die zorgen voor harmonie tussen lichaam en geest. 44% heeft interesse om in 2017 ontspanningsreizen te maken en 38% om gezondsheids- en wellnessreizen te maken. De tijd dat vakantiedagen ongebruikt tot aan het eind van het jaar blijven liggen, behoort tot het verleden. Zelfs in de meest veeleisende werkculturen is meer dan de helft (51%) van plan om komend jaar zelfs meer dan het jaarlijkse aantal vakantiedagen op te nemen. In 2017 zal het niet vreemd zijn om een groot aanbod van SanctuStays te vinden – accommodaties variërend van villa’s tot appartementen, resorts en andere accommodatietypes, waar gratis meditatiefaciliteiten, spa’s, wellness-workshops en buitenfaciliteiten aangeboden worden om een holistische levensstijl en een helder pad naar zelfontdekking te promoten.

Komend jaar zullen veel reizigers meer prioriteit geven aan gezondheidsbewuste reizen die zorgen voor harmonie tussen lichaam en geest.

Komend jaar zullen veel reizigers meer prioriteit geven aan gezondheidsbewuste reizen die zorgen voor harmonie tussen lichaam en geest

3. Zakenvakanties

De groei van zakenvakanties, een zakenreis gecombineerd met een vakantie, ontwikkelt zich sterk en 2017 zal een verdere toename zien. We zien dit niet alleen in de vervagende grenzen tussen vakanties en zakenreizen, maar ook in de waarde die we geven aan reizen voor werk. Van de 40% van de reizigers die dit jaar op zakenreis zijn gegaan, denkt 46% dat ze in 2017 nog vaker op zakenreis zullen gaan. Er blijkt meer in het leven van een zakenreiziger te zijn dan alleen maar business suites en PowerPoint-presentaties, want 49% van de zakenreizigers verlengt zijn zakenreis al om langer van de bestemming te kunnen genieten, waarbij driekwart (75%) dat komend jaar even vaak of vaker wil gaan doen. Zakenreizen worden niet langer gezien als verloren tijd of noodzakelijk kwaad, maar veel meer gewaardeerd als mogelijkheid om je horizon te verbreden, inspiratie op te doen en jezelf op carrièregebied te ontwikkelen.

zakenreizen

Maar liefst 30% van de reizigers gaf aan zelfs een slechter betaalde baan te accepteren als dat betekent dat ze vaker voor werk kunnen reizen!

4. Zin om te ontdekken

De ontdekte wereld telt vele onontdekte plekken en 2017 belooft een jaar te worden waarin reizigers als nooit tevoren de verkenner in zichzelf gaan ontdekken. 45% is van plan om komend jaar meer avontuurlijke bestemmingen te gaan kiezen, terwijl 47% graag exotische bestemmingen wil verkennen waar hun vrienden nog nooit geweest zijn. Of het nu gaat om hiken naar een afgelegen bergdorpje of het vinden van een idyllisch pension aan het andere eind van het pad, we zien op alle gebieden een toenemende behoefte om op authentieke wijze onontdekte plekken te verkennen. 56% van de reizigers wil in 2017 graag zelfstandiger reizen.

Tibet trekt veel reizigers die op zoek zijn naar zelfontdekking.

Tibet trekt veel reizigers die op zoek zijn naar zelfontdekking

5. Ecotoerisme of thuisblijven

Duurzaam reizen betekent kan voor iedereen een verschillende betekenis hebben, maar er kan niet worden ontkend dat voor zowel reizigers als accommodaties geldt dat de trend steeds milieubewuster, duurzamer en verantwoorder wordt. Komend jaar zal van de reizigers ruim een derde (36%) meer dan in 2016 kiezen voor milieuvriendelijkere reizen, en bijna 2 op de 5 (39%) is geïnteresseerd in reizen met ecotours. Dit komt overeen met de wijze waarop mensen meer manieren vinden om hun esthetische reiswensen te vervullen terwijl het culturele en milieuvriendelijke element behouden blijft door voor langere, meer pittoreske routes en vervoersopties te kiezen. Naarmate het jaar vordert zullen we waarschijnlijk meer discussies zien over economische impulsen zoals stedentrips voor ecotoeristen (41% van de reizigers zouden hiervoor zijn[i]), de introductie van internationale standaarden voor duurzame accommodaties (41% is voor) en vervoersaanbieders die meer informatie geven over CO2-compensatie (26% is voor).

ecotoerisme

Ecotoerisme of toch thuisblijven?

6. Eenvoudig vermaak

In 2017 zullen reizigers eerder worden geïnspireerd door hun eigen ambities dan door materiële eigendommen. 58% van de reizigers is van plan om meer uit te gaan geven aan ervaringen dan aan materiële eigendommen wanneer ze in 2017 op reis gaan. Reizigers zijn ook steeds minder geïnteresseerd in mooie versieringen maar juist meer in de kleine momenten en het eenvoudige vermaak van een reis. Slechts 10% van de reizigers antwoordde dat een butler/conciërge essentieel was om van hun reis te kunnen genieten. Luxe, hoogwaardige toiletartikelen lijken tot het verleden te behoren aangezien maar 13% van de reizigers antwoordde dat dit essentieel is om in 2017 van hun reis te kunnen genieten.

7. Ruimtetoerisme

Reizen is een manier van leven geworden en het is verrassend om te zien dat de wensen van gasten zich uitstrekken tot ver buiten onze wereld. Om precies te zijn, 44% van de mensen ziet een toekomst voor zich waarin we op reis kunnen gaan naar verafgelegen plekken in ons sterrenstelsel of diep in de oceaan, wat eigenlijk niet eens zo heel onvoorstelbaar is. De combinatie van technologie met het toenemend verlangen naar reizen richting onbekende oorden zal in 2017 leiden tot talloze innovaties en ontwikkelingen op het gebied van reizen. Waar ruimtetoerisme momenteel nog in de kinderschoenen staat, zijn reizen naar donkere plekken in de oceanen al geruime tijd mogelijk. Hogesnelheidstreinen blijven in ontwikkeling en worden verwacht reizigers te verbinden met afgelegen bestemmingen in Noord-Afrika. NASA investeert in supersonische vliegtuigen waarmee sneller, groener, veiliger en stiller gevlogen kan worden. Laten we ook niet vergeten dat Tesla in de zomer van 2017 een computergestuurde auto van Los Angeles naar New York wil laten rijden. Deze ontwikkelingen wakkeren onze fantasie alleen maar verder aan, evenals ons collectieve wens om voorbij de horizon te gaan, wie weet welke nieuwe grenzen zich komend jaar zullen openen…

Reclame van Voyage Vixens voor ruimtereizen in 2020.

Reclame van Voyage Vixens voor ruimtereizen in 2020

8. Het menselijke aspect

Als de ying tegenover de technologische yang staat, zal tijdens vakanties in 2017 de interactie met geweldig personeel en de totstandkoming van betekenisvolle relaties een steeds belangrijker aspect worden bij het maken van een reis. 42% van de reizigers verklaart dat ze niet willen verblijven in een accommodatie zonder vriendelijk personeel, terwijl accommodaties zoals B&B’s en ryokans naar verwachting wederom door bezoekers als beste accommodaties worden beoordeeld. Ons vertrouwen in mensen die er eerder zijn geweest, blijft onverminderd groot: 40% van de reizigers bevestigt dat ze niet in een accommodatie willen verblijven met meer dan drie negatieve beoordelingen. Reizigers begrijpen dat het menselijke aspect onvervangbaar is en verlangen naar menselijke interactie om hun vakantie er een te maken om nooit te vergeten. Als gevolg daarvan verwachten we dat betekenisvolle, menselijke interacties in de komende maanden het betaalmiddel voor op reis zal worden, wat aanleiding zal zijn tot grote vooruitgang in de ontwikkeling van chatbots om de warmte, persoonlijkheid en spontaniteit van echt menselijk contact te evenaren.

Menselijke interactie op reis wordt steeds belangrijker.

Menselijke interactie op reis wordt steeds belangrijker

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>