Europese topbestemmingen 2017

De reislustige experts van Lonely Planet verkennen al meer dan 40 jaar de diverse bestemmingen van het continent, op zoek naar bijzondere nieuwe ervaringen. Voor Best in Europe 2017 delen zij hun insider tips over de beste plekken in Europa, inclusief spots die vaak vergeten worden maar misschien wel dé reisvondst van dit jaar zijn.

Best in Europe 2017

Lonely Planet, ’s werelds grootste reisgidsenuitgever die al tientallen jaren inspirerende en betrouwbare informatie voor elk type reiziger publiceert, maakte vandaag de beste Europese bestemmingen van dit jaar bekend. De lijst onthult de meest bijzondere, onderschatte en overgeslagen bestemmingen die op de bucketlist van iedere reiziger zouden moeten staan.

Zagreb staat met stip bovenaan de lijst als Europa’s nummer één bestemming van dit jaar. De stad wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers die de neiging hebben rechtstreeks naar de uitgebreide kustlijn van het land te trekken. Zonde, want Zagreb is zowel kosmopolitisch als edgy, met zijn onstuimige mix van brutalistische architectuur en zonovergoten Oostenrijks-Hongaarse pleinen vol koffieliefhebbers, speciaalbieraanbidders en cultuurfanatici. Na de opening van een nieuwe, moderne terminal op het vliegveld van Zagreb eerder dit jaar, is het nog makkelijker en goedkoper een bezoek te brengen aan de Kroatische hoofdstad!

Zagreb wordt gevolgd door het eiland Gotland in Zweden op nummer 2 en de groene regio Galicië in Spanje op nummer 3, een unieke hoek van Spanje. Ook onze oosterburen hebben een plek op de lijst weten te bemachtigen. Op nummer 7 staat Noord-Duitsland. Met zomerbars die als paddenstoelen uit de grond schieten en de onlangs geopende concerthal Elbphilharmonie is het de hoogste tijd voor een bezoekje aan Hamburg. Maak dan ook zeker tijd vrij voor een bezoek aan regio rondom de stad. Hamburg wordt omringd door prachtige stranden en piepkleine eilandjes die Noord-Duitsland ook voor natuurliefhebbers een zeer geschikt bestemming maken. Daartussen liggen charismatische steden, zoals Lübeck en Bremen, met een middeleeuws verleden.

Europese topbestemmingen voor 2017

  1. Zagreb, Kroatië
  2. Gotland, Zweden
  3. Galicië, Spanje
  4. Noord-Montenegro
  5. Leeds, Engeland
  6. Alentejo, Portugal
  7. Noord-Duitsland
  8. Moldavië
  9. Paphos, Cyprus
  10. Le Havre, Frankrijk

Tom Hall, woordvoerder en editorial director van Lonely Planet vertelt over deze lijst: ‘Van culturele avonturen tot spectaculaire landschappen; Europa heeft iedere reiziger iets te bieden. Voor Lonely Planet’s Best in in Europe 2017 hebben we onze hotlist van bestemmingen voor deze zomer samengesteld. Alle bestemmingen bieden iets nieuws, spannends of onontdekts die ze de moeite van het verkennen waard maken. Zagreb staat bovenaan onze lijst omdat het aan al deze voorwaarden voldoet. Kroatië is op het moment een van Europa’s populairste bestemmingen, maar de meeste mensen zetten gelijk koers richting de kust. Wat betekent dat ze de kans missen vakantie te vieren in een stad die een dynamische cultuur en een bruisende culinaire scene te bieden heeft en nu makkelijker te bereiken is dan ooit tevoren.’

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>