‘Voor tien euro naar Amerika vliegen’

Ryanair vliegt nu nog overwegend binnen Europa. Ryanair-topman Michael O'Leary droomt ervan om met goedkope vluchten naar Amerika aan te bieden. "Voor tien euro per passagier moet dat al kunnen," zo laat hij doorschemeren in een exclusief interview met de Telegraaf.

michael-oleary

Trans-Atlantisch avontuur: niet makkelijk

“Het zal iets moeten zijn dat losstaat van Ryanair,” zegt O’Leary. “Grotere vliegtuigen met een kleine business class, maar waarin de meeste passagiers spotgoedkoop naar de Verenigde Staten en Canada vliegen.” Volgens de CEO van de budgetmaatschappij zitten er heel wat haken en ogen aan vast. “Het is niet iets dat zomaar gelanceerd kan worden. Je moet het in één keer uitrollen, met enkele tientallen vliegtuigen en zeker dertig bestemmingen. Best lastig dus.” Bovendien heeft Ryanair op dit moment geen vliegtuigen beschikbaar en de prijzen op de markt liggen nu te hoog om toestellen in te kopen. Dat komt vooral door de kooplust van Arabische luchtvaartmaatschappijen.

Wilde plannen

De directeur van Ryanair staat bekend  om zijn wilde plannen. Het is dus nog maar de vraag of er ooit iets van gaat komen. Eerder stelde O’Leary voor om passagiers te laten betalen voor toiletgebruik. Ook overweegt hij de mogelijkheid om passagiers te laten staan, om zo meer reizigers in een vliegtuig te kunnen proppen.

  1. Angelique Offringa Cotton zegt:

    10 Euro is wel overdreven, maar lagere prijzen naar de states zou mij erg blij maken dan kan ik mijn familie nog eens af en toe zien. Ik woon al 12 jaar in Virginia en ben al weer 3 jaar niet thuis geweest. Heb mijn lieve zus, zwager, neefjes, nichtje en verdere familie al die tijd niet gezien. Mijn nichtje van 3 heb ik nog maar 1 keer gezien in haar leventje!!!!
    Mijn vader kan het ook niet langer betalen om hier te komen.
    Please Mr. O’Leary: MAKE SOMETHING HAPPEN!!!!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>