Typisch Amerika is voor mij Times Square, het Witte Huis, Hollywood, Route 66, het Wilde Westen, Las Vegas en de Grand Canyon. Het barst van de typische must sees in Amerika. Vooral in het zuidwesten van de VS worden bekende grote steden afgewisseld door de mooiste nationale parken. New York City wordt gezien als het financiële centrum van het rijke westen en Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Florida heeft een typisch Caribisch sfeertje en Hawaii is een bestemming die bij velen tot de verbeelding spreekt.

Graceland, Memphis

In het zuidwesten van Amerika liggen bekende grote steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego. Daarnaast stikt het er van het natuurschoon: prachtige bergformaties met uitstekende skigebieden, fraaie meren waar jong en oud komen kamperen, stranden die tot de mooiste de VS behoren, woestijnen waar je soms nog geweldige authentieke dorpjes tegenkomt en dichtbeboste wouden waar je zomaar oog-in-oog kan komen te staan met een grizzlybeer. En niet te vergeten Las Vegas met de prestigieuze hotels en casino’s aan de Strip, Death Valley en de Grand Canyon.

Het oosten van Amerika hoeft echter niet uitgevlakt te worden, met Times Square, het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building in New York City, de Niagara Falls, het Witte Huis in Washington DC, en verschillende grote themaparken in Florida, zoals Walt Disney World Resort, Universal Studios en SeaWorld Orlando.

Clouds on Brooklyn Bridge

The 10 Best Iconic American Attractions
Vorige week is er gestemd op de meest iconische Amerikaanse bezienswaardigheden. In de lijst die USA Today’s 10best.com opstelde, kon worden gekozen voor twintig onmiskenbare en totaal onvergetelijke plaatsen, zoals het Capitool, de Las Vegas Strip, de Golden Gate Bridge en de Grand Canyon. Voor mij vrij onverwacht heeft “The King” de eerste plek veroverd, terwijl Times Square, de Niagara watervallen, Yellowstone en het Witte Huis niet in de top 10 voorkomen.

 1. Graceland – Memphis, Tennessee
 2. Mount Rushmore – Keystone, South Dakota
 3. National Civil Rights Museum – Memphis, Tennessee
 4. Grand Canyon – Williams, Arizona
 5. Het Vrijheidsbeeld & Ellis Island – New York, New York
 6. Las Vegas Strip – Las Vegas, Nevada
 7. 9/11 Memorial – New York, New York
 8. Golden Gate Bridge – San Francisco, Californië
 9. De Alamo – San Antonio, Texas
 10. Kabelbaan – San Francisco, Californië

Elvis Aaron Presley
Graceland is de naam van het Mansion-landgoed van Elvis net buiten Memphis, waar hij van 1957 tot zijn dood in 1977 woonde. De naam Graceland staat synoniem aan Memphis en met rock ‘n’ roll. De familie Presley verhuisde naar Memphis toen Elvis 13 jaar oud was. Ze woonden daar in diverse kleine huisjes, totdat Elvis bij SUN-records op 17-jarige leeftijd een demo-plaat opnam en hij in enkele maanden over de hele wereld bekend werd. Hij kocht Graceland voor zijn ouders en hemzelf. Tegenover het landgoed kun je kamperen of in een hotel overnachten. De buurt is omgeven door tientallen winkeltjes met Elvis-prullaria. Graceland trekt jaarlijks meer dan 600.000 mensen; alleen het Witte Huis wordt als woonhuis/museum meer bezocht.

Wat vind jij de meest iconische highlights van Amerika?

Topattracties VS

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
 1. Heb ik toch de helft al gezien, haha. Ik wil echt nog een keer terug naar Californië naar de natuurparken, dat was zo mooi <3 en surfen.

 2. Jan Storms zegt:

  San Francisco hoort absoluut thuis in deze top 10, veruit de meest sfeervolle stad van Amerika! Hoop deze zomer terug te gaan!

 3. Ook wij hebben al de helft gezien! In het zuidwesten van Amerika en rondom New York liggen natuurlijk ook veel van de highlights van de VS… Las Vegas, Grand Canyon, Death Valley en San Francisco aan de ene kant, NYC, Washington DC en de Niagara Falls aan de andere kant.

 4. Mijn top 10 ziet er heel anders uit. Geen stad of nationaal park, alhoewel die niet verkeerd zijn. Voor mij is het op de eerste plaats The Wave nabij Page, dan Buckskin Gulch ook bij Page, The Subway nabij Zion op 3,
  Moonhouse Cliffdwelling staat op 4, SAN José BADLANDS, Josh canyon, en vele slotcanyons, te veel om op te noemen staan op 7, Hoodoos verspreid over de diverse staten staan op 8, 9 zijn alle schitterende rotsformatie zoals Plaza Blanca en 10 is al het andere dat ik niet kan omschrijven anders is deze site te kort.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>