Reizen met de locals

Steeds meer onafhankelijke reizigers zijn op zoek naar unieke ervaringen om zichzelf te ontwikkelen en ook nog eens de plaatselijke gemeenschap te ondersteunen. Door deze manier van boeken komt er meer geld op de bestemming terecht en heb jij als reiziger een unieke ervaring. Omdat er hier in euro’s wordt betaald, gelden bovendien alle Nederlandse voorwaarden en garanties.

Phu Qouc

Reizigers organiseren verre reizen tegenwoordig zelf, wij ook, daar is geen reisbureau of touroperator meer voor nodig. Wel zijn we al snel avonden aan het internetten om het helemaal zo te krijgen als we willen. Ook is het onzeker of de organisatie ter plekke betrouwbaar is en geld overmaken naar het buitenland is vaak lastig. Sinds enkele jaren zijn er in Europa sites die het contact met zo´n buitenlandse reisexpert makkelijker maken, de betaling regelen en ook nog garanties geven.

Authentieke reiservaringen

In Nederland zijn onlangs diverse initiatieven gestart met een sterke focus op authentieke ervaringen en contact met locals. Denk aan With locals of Doozze, beiden actief in Azië. Reizigers kunnen buiten de gebaande paden met locals eten, drinken en zich vermaken.

Ook Better Places speelt in op de trend dat onafhankelijke reizigers op zoek zijn naar unieke ervaringen en brengt de avontuurlijke reiziger rechtstreeks in contact met een reisspecialist in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Zij bieden bijzondere reiservaringen, waarbij het gaat om ‘Better Places’; authentieke plekjes, waar de toerist zich nog reiziger voelt. Better ook in de zin van verantwoord: alle lokale reisexperts werken volgens de criteria van Travelife, een internationaal certificeringsprogramma.

reizen met locals

Persoonlijk contact

Overal ter wereld vind je mensen die niets liever doen dan rond te reizen en nieuwe plaatsen ontdekken. Sympathieke reisfanaten die hun land door en door kennen en de bijzondere plekjes weten te vinden. Die verrassende ideeën hebben en de juiste connecties. Better Places brengt je rechtstreeks met hen in contact. Op de site staan voorbeeldreizen en bouwstenen ter inspiratie. Uiteindelijk stel je samen met de reisexpert een rondreis samen, volledig op maat. Persoonlijk contact staat centraal, iedereen wil uiteindelijk geïnspireerd worden door mensen.

Harry, die van de Sunweb, zorgt ook over een jaar of vijf nog wel voor toeristen die een massabestemming zoeken. Maar reizigers die hun verre rondreis zelf willen organiseren, doen dat bij Better Places met Pelden uit Bhutan, Maria uit Peru, Freddy uit Nicaragua, Joseph uit Zuid-Afrika, Anitthiya uit Thailand of Nguyen uit Vietnam.

Latest posts by Martijn (see all)
  • Hoi Christiaan, alles goed met je?

   Is het nog gelukt vervoer naar huis te regelen? Zelf zijn we even van Wifi afgesloten geweest dus hebben niet eerder kunnen reageren.

   Was erg leuk jou ontmoet te hebben en wij zeer benieuwd of je er voor jezelf uit bent wat de nabije toekomst gaat brengen. Keep us posted info [a] reishonger.nl

   Groet vanuit Frankrijk

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>