Ontdek Green Up van Protest

Protest is op weg naar Green Up! Het is de weg naar duurzaamheid, een die de gemoederen flink bezighoudt: groenere productie en groenere producten voor een groenere planeet! Een hot topic in vrijwel iedere branche. Die reis is niet altijd even gemakkelijk, dus bij Protest doen ze het stap voor stap én motiveren ze jou en andere buitenmensen om ook een steentje bij te dragen aan de grote verduurzamingsopgave waar we wereldwijd voor staan. Doe jij ook mee? Laten we samen voor groen gaan. Let's Green Up!

De laatste tijd hebben we al veel ontwikkelingen gezien die in het teken staan van duurzaamheid. Het lijkt tegenwoordig wel een magisch woord te zijn. En dat is mooi! Want met alleen de Postbus 51-slogan die al bijna dertig jaar bestaat – ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ – gaan we de klimaatverandering niet stoppen. Uiteraard helpt het als je braaf je afval scheidt, zo nu en dan een koude douche neemt, vaker de fiets pakt, minder vlees eet, zelf een linnen tasje meeneemt naar de winkel en overstapt op duurzame energie. Maar structureel verandert er niets om de milieuproblematiek effectief op te lossen. Om een significante milieuverbetering te realiseren moeten voldoende mensen vrijwillig duurzaam handelen, moeten bedrijven innoveren en de overheid moet de maatschappelijke spelregels veranderen. Gelukkig wordt het draagvlak steeds groter en met zijn campagne Green Up daagt Protest jou nu ook uit je in te zetten voor een duurzame wereld.

Green Up!

Protest ziet de verduurzamingsopgave als een reis die je het best in kleine stukjes kunt hakken zodat ‘ie te volbrengen is. Protest wil duidelijk maken dat het gaat om wat je kán doen met wat je hebt. Stel jezelf een doel, wat je overigens niet in één keer hoeft te bereiken. Splits je doel op in kleinere tussendoelen; verdeel je reis in blokken waarop je kunt bouwen. Het ene blok op het andere vormt de weg naar duurzaamheid. Want werken we met zijn allen aan een duurzamere wereld, dan zie je pas echt resultaat. En dat kan dus gewoon terwijl je doet wat je leuk vindt! Protest-atleten laten het zien met hun duurzame challenges.

Protest Green Up

Laat je inspireren: Protest-atleten dagen zichzelf uit om duurzamer te leven

De Green Up-uitdaging – duurzame challenges

Een van de ‘bouwstenen’ op weg naar duurzaamheid is het creëren van bewustwording. Om je te motiveren en op ideeën te brengen, vroeg Protest wat team riders(-duo’s) om eens goed na te denken over wat zij kunnen doen en hoe ze kunnen helpen om mensen bewuster te maken van wat er met de aarde gebeurt. Duurzame uitdagingen die ze met hun eigen sport kunnen nastreven en waarbij ze zich focussen op een deel van de aarde dat zij persoonlijk belangrijk vinden. De ideeën waren geweldig. Afgelopen winter namen de jongens ons mee op hun avonturen. Deze zomer zijn de meiden aan de beurt: pro surfers Alazne Aurrekoetxea en Laura Coviella gaan de Green Up-uitdaging aan!

Van zwerfafval opruimen tijdens het bergwandelen (A Green Clean Up) tot met zo min mogelijk spullen overleven (Green Up Essentials). ‘Green Up North’ is de duurzame reis van de Nederlandse kitesurfer Roderick Pijls. Hij reist per zeilboot, trein en elektrische auto naar de Lofoten in Noorwegen. Zijn ultieme droom: surfen onder het Noorderlicht. Je ziet de winterchallenges in het filmfragment hieronder.

Verduurzaming bij Protest zelf

Protest is Greening Up! En dat doen ze gefaseerd, stap voor stap. De kleding van Protest is veelal gemaakt van innovatieve en duurzame stoffen; bamboe, organisch katoen en zelfs van gerecyclede plastic PET-flessen. Van de welbekende flessen, inderdaad. Waar kleding snel slijt, wordt gerecycled nylon gebruikt, afkomstig van afgedankte visnetten. Recycling is key. Ook de verpakking die nodig is om de kleding te versturen, is van gerecycled papier en polyester. De gebouwen, waaronder de daken van Protest Sportswear en zusterbedrijven, zijn sinds 2018 bedekt met 10.000 zonnepanelen; genoeg om zelfvoorzienend te zijn en zelfs stroom terug te leveren.*

PVRE Green maakt deel uit van het Green Up-initiatief. De PVRE Green collectie is een samensmelting van de uiterst functionele PVRE-lijn en duurzame productie. Voor de zomercollectie betekent dit superieure technische boardshorts gemaakt van gerecycled polyester en boardshorts gemaakt van bamboe. Alle dames zwemkleding is vanaf 2020 PFC-vrij en vanaf dit jaar ook alle meisjes zwemkleding en een deel van de heren zwemkleding. Protest heeft zich het ambitieuze doel gesteld om tegen 2022 PFC-vrij te zijn en alle PFC’s in de collectie te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

Protest zomercollectie Reishonger

Vanaf de FW2020-collectie zijn de polybags gemaakt van gerecycled plastic

De SS21 zomercollectie

Protest is niet alleen volop gefocust op duurzaamheid, elk jaar komt het sport en lifestyle merk Protest met toffe zomer items. In de zomer staan de boardsports centraal. Hoewel ik er graag mijn wintersportkleding en surfkleding koop, kun je bij Protest ook goed terecht voor kleding voor het dagelijks leven. Van een vrolijk tuniekje voor het op het strand tot bloemige bloesjes of een stoere rok met print. Zoals elk seizoen heeft Protest ook deze zomer weer een aantal leuke items met dierenprint in de collectie. De luipaardprint blijft een klassieker, maar de broeken en shorts met zebraprint zijn ook in opmars.

Ze hebben dit jaar ook weer een hele toffe streetwear-collectie. NXG staat voor ‘next generation’ streetwear met een luxe uitstraling. NXG valt op door het gebruik van hoogwaardige stoffen, authentieke washing en opvallende details. Soepel vallende kleding met comfortabele pasvorm, perfect voor al de dagen waarop we nog thuis moeten werken.

Swimwear

De zomercollectie bestaat verder onder andere uit hippe bikini’s met toffe printjes en zwierige jurkjes in allerlei kleurtjes. In de swimwear collectie van dit jaar zie je veel luxe stofjes en texturen terugkomen, zoals glanzende bikini’s en fluwelen broekjes. Tof zijn de mix and match bikini’s, waardoor je precies het soort broekje en topje uit kan kiezen dat past bij jouw figuur, stijl en favoriete beachlook. Zo kun je oneindig combineren en jouw unieke bikini samenstellen. Of ga voor twinning, want met zo veel keus was het nog nooit zo makkelijk om de kleding van moeder en dochter op elkaar aan te passen.

Protest heeft daarnaast ook dit jaar weer een speciale sup- en surfcollectie met factor 50 UV-bescherming. Goed om te weten: het grootste deel van de bad- en surfkleding van Protest is reeds vrij van PFC. Dat zijn chemicaliën die worden gebruikt om kleding waterdicht te maken, maar ontzettend slecht zijn voor het milieu.

Dit zijn de tofste items van de onlangs verschenen zomercollectie 2021!

Protest zomercollectie 2021

Protest zomercollectie 2021 Hawaii

Protest SS21 Bali

Protest SS21

Ontdek Green Up van Protest

Protest zomercollectie 2021

protest jurkje bali

Duurzame Protest zomercollectie

Voorbeelden van toffe, duurzame Protest-producten zijn de Orion boardshorts en de Mask-surfshorts. De Orion boardshort is gemaakt van gerecycled polyester. Dit materiaal is geproduceerd door PET-flessen te verwerken tot garen, waar deze functionele stof van is geweven. De boardshort is bovendien PFC-vrij om het gebruik van deze schadelijke chemische stof te beperken en het milieu minder te belasten. De geweldige Mask-surfshorts zijn korte broeken die je van de straat naar de golven kunnen brengen zonder dat je van outfit hoeft te wisselen. Alle Protest boardshorts voor heren en badkleding voor dames en kinderen is nu PFC-vrij.

Kortingscode SS-collectie Protest 2021

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar kleding voor deze lente en zomer! Want dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de flinke collectie die online staat. Met de code 10reishonger krijg je 10% korting op de gehele collectie, zowel op de nieuwe als oudere collecties. Deze code is geldig tot en met 31 augustus 2021.

*Protest is Greening Up:

De kleding van Protest is veelal gemaakt van duurzame stoffen; bamboe, organisch katoen en zelfs van gerecyclede plastic PET-flessen.

Recyclen – ethisch en duurzaam

Als onderdeel van de reis naar Green Up, gebruikt Protest innovatieve materialen die een kleinere voetafdruk achterlaten. Zo gebruikt Protest voor alle boardshorts gerecycled PET. Op die manier wordt het enorme overschot aan polyester in de wereld aangepakt. Polyester is een belangrijk onderdeel van kleding die duurzaam, flexibel en waterafstotend is. Gerecyclede polyester wordt gebruikt in badkleding, buitenstof, voering en om tussenlagen van fleece te maken.

Waar kleding snel slijt, wordt gerecycled nylon gebruikt. Als bron gebruikt Protest onder andere afgedankte visnetten. Door nylon te recyclen, wordt nylon weggeleid van de oceanen en de stortplaatsen. Gerecycled rubber wordt gebruikt voor ritstrekkers. Voor coatings en accessoires gebruiken veel kledingmerken thermoplastisch polyurethaan, ook wel TPU. Dit is niet biologisch afbreekbaar. Protest gebruikt gerecycled TPU om de vraag naar nieuw TPU te verminderen.

Elastaan ofwel synthetisch rubber is een belangrijk ingrediënt in badkleding. Het zorgt niet alleen voor de benodigde stretch, maar zorgt er ook voor dat een badpak of bikini na het dragen terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Elastaan ​​is een complexe synthetische vezel die, net als polyester, wel 200 jaar nodig heeft om af te breken. Daarom heeft Protest gerecycled elastaan ​​ingekocht. Bamboe wordt gebruikt in surfshorts. Dit gras groeit snel en heeft minder water nodig dan andere gewassen. Het vereist geen pesticiden en insecticiden. De bamboe regenereert zichzelf vanuit zijn eigen wortels, dus het hoeft niet opnieuw te worden geplant en dit vermindert de hoeveelheid arbeid die nodig is bij het planten. De resulterende stof is zeer ademend, zeer rekbaar en ook UV-bestendig.

PFC-vrij

Verder heeft Protest voor zichzelf het ambitieuze doel gesteld om tegen 2022 PFC-vrij te zijn en alle PFC’s in de collectie te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. PFC’s in badkleding worden gebruikt omdat het waterafstotend is en helpt bij het droogproces. De nieuwe waterafstotende coating is geïnspireerd op de waterbestendigheid die je in de natuur vindt – denk aan de veren van een vogel die niet nat worden of de waterdruppels die op de bladeren van een plant blijven liggen – en is een fluorvrij recept. De kleding bevat tegen 2022 dus geen schadelijke, niet-afbreekbare fluorkoolstoffen meer. PFC’s zijn vrijwel niet afbreekbaar in de natuur en breiden zich steeds meer uit in onze voedselketen. Door niet langer PFC’s te gebruiken, maakt Protest een bewuste keuze om de schadelijke effecten van deze chemicaliën op het milieu en de gezondheid van dieren en mensen te helpen beperken.

Welke uitdaging ga jij aan?

Wij broeden al op een uitdaging voor onszelf, jij ook? Laat het ons weten: laat hieronder een reactie achter. Zo inspireren we elkaar!

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>