De wereld binnen handbereik

Het zijn bijzondere tijden nu het Coronavirus grote impact heeft op ons dagelijks leven. Voordat het coronavirus er was vroegen wij van Reishonger ons normaal af waar de volgende reis naartoe zou gaan. Nu stellen we ons de vraag of we überhaupt met het openbaar vervoer kunnen reizen. Normaal gesproken denken we daar helemaal niet over na. En dat hoefde ook niet. Anders gezegd ziet de wereld er momenteel heel anders uit. Toch blijft de wereld met deze mooie eyecatcher van City Shapes er net zo mooi uitzien als voorheen. In deze review vertellen we meer over het pure houten product van City Shapes.

Er gebeurt veel om ons heen. De zorg staat onder druk en de mensen in de zorg werken keihard voor de gezondheid van andere mensen. Toch zit reizen in ons DNA en is de honger naar het reizen maar moeilijk te stillen. In deze periode leren we geduld te hebben en zien we dat reizen minder belangrijk is. We realiseren ons heel erg goed dat gezond zijn en blijven het allerbelangrijkste is. We zitten sowieso nog de nodige tijd in een lockdown. Tijd voor reflectie, maar ook de tijd om te dromen van het weer veilig kunnen reizen. De schitterende uit hout gesneden wereldkaart helpt om elke dag te dromen van de reis naar een nieuwe bestemming.

De bamboe wereldkaart van City Shapes

De bamboe houten wereldkaart van City Shapes

Het eindresultaat mag er zijn

De houten wereldkaarten van City Shapes zijn unieke wanddecoraties, gemaakt van de mooiste houtsoorten. Ik koos een bamboe wereldkaart. De houtsoort is geschikt voor zowel donkere als lichte muren. De aangebrachte olie zorgt ervoor dat herkenbare bamboe structuur nog meer tot zijn recht komt. Maar er is keuze uit meerdere houtsoorten, zoals notenhout, eikenhout, populierenhout of palissanderhout. Voor elk interieur is er een goede keuze te maken. Het hout is 10 mm dik en door het bijgeleverde magneet-ophangsysteem komt de kaart ook nog eens 10 mm van de muur te hangen. Dit heeft een mooi 3D effect, zeker als de zon erop schijnt en de schaduw op de muur te zien is.


De producten worden geleverd in een mal waardoor de kaart optimaal beschermd is tijdens transport

De wereldkaart wordt geleverd in een mal waardoor de kaart optimaal beschermd is tijdens transport

Aan de slag

Je kunt niet de hele wereld op je schouders nemen. Je kunt wel de wereld gemakkelijk op je muur hangen. Met de bijgeleverde, overzichtelijke montagehandleiding is het niet moeilijk om de houten wereldkaart aan de muur te hangen. Onze ervaring is dat je er wel even de tijd voor moet nemen.

Een handig papieren sjabloon maakt het overzichtelijk om de klus te klaren. Dit sjabloon hang je aan de muur om vervolgens de verschillende punten te markeren op je muur. Op een gladde muur is dit gemakkelijk te doen met schilderstape. Het papieren sjabloon ophangen op een muur met spachtelputz blijkt met schilderstape echt niet te doen. Wij gebruikten hiervoor plak gum. Dit kun je kopen in verschillende hobbywinkels. Het is als het ware kauwgom wat je aan het papier en de muur plakt, zodat het wel blijft hangen.

In de doos wordt de wereldkaart beschermd met beschermfolie en opvulling om beschadiging te voorkomen

In de doos wordt de wereldkaart beschermd met beschermfolie en opvulling om beschadiging te voorkomen

Papieren sjabloon voor het ophangen

Papieren sjabloon voor het ophangen

The world in progress

Na het boren van de gaten en het bevestigen van het magneet-ophangsysteem is het tijd om de wereld een eerste gezicht te geven. De verschillende werelddelen geven al gelijk de contouren van de wereld weer. Het enthousiasme om het karwei af te maken groeit, omdat je maar al te graag het eindresultaat wilt zien.

The world in progress

The world in progress

De contouren van de wereldkaart worden steeds zichtbaarder

De contouren van de wereldkaart worden steeds zichtbaarder

Verbluffend oog voor detail

De houten afstandhouders van 1 cm zorgen ervoor dat de wereldkaart een mooi 3D effect krijgt, omdat de kaart als het ware los van je muur komt te hangen. Dankzij het gebruik van de meest geavanceerde lasertechnologie zijn de wereldkaarten zeer gedetailleerd, met prachtige contouren. Met de bijgeleverde montagekit kan het priegelwerk beginnen. Alle losse landen en eilanden kunnen worden gemonteerd. Juist de details geven een waanzinnig effect.

De details maken de wereldkaart compleet

De details maken de wereldkaart compleet

Het 3D effect zorgt voor een ware uitstraling van de wereldkaart

Het 3D effect zorgt voor een ware uitstraling van de wereldkaart

Beleving aan je muur

Deze prachtige bamboe wereldkaart is een lichtbruine variant in de selectie van City Shapes. De wereldkaart is te verkrijgen in twee verschillende formaten: 160cm x 86cm en 216cm x 117cm. De goedkoopste variant kost € 289,-. Dit prijskaartje wordt onder meer verklaard door het ophangsysteem, de met laser cutters ingegraveerde landgrenzen, de hoogwaardige houtsoorten en de afwerking. Het hout wordt 100% duurzaam geproduceerd, ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Wij zijn van mening dat je waar krijgt voor je geld en daarmee kan je iedere dag wegdromen naar een nieuwe reis. Een echte blikvanger in ieder interieur!

De bamboe wereldkaart is een echte eyecatcher

Dromen van de reis naar een nieuwe bestemming

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>