Ongerepte natuur binnen handbereik

Vaak besef je niet dat je eigenlijk helemaal niet ver hoeft te reizen als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming.... Ergens tussen de Apennijnse bergpieken en de Adriatische zee, in het schitterende hart van Italië, ligt een groen landschap waaruit kastelen en burchten oprijzen in bossen en langs open velden. Hier waan je je in een ongerepte wereld ver van huis, terwijl je Europa niet hebt verlaten.

Abruzzo, ongerepte natuur binnen handbereik

De regio Abruzzo is het minst bekende van de Italiaanse gebieden en mede daardoor nog oprecht en authentiek. Je vindt hier traditiegetrouwe inwoners die je met hun al eeuwenoude gastvrijheid omarmen. Je vindt hier unieke flora en fauna, kuddes grazende dieren, vele meren en rivieren, vlakke valleien en besneeuwde bergtoppen, en met haar meer dan dertig natuurreservaten is Abruzzo de groenste regio van Europa.

Abruzzo, ItalieHet variërende landschap van de regio geeft mogelijkheden voor talrijke activiteiten. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan voor een urenlange wandeling, ga bergbeklimmen, dieren spotten, natuurfoto’s maken, paardrijden, of spring op de fiets om langs de vele paden en door de historische dorpen van adembenemende uitzichten te genieten terwijl je de frisse lucht van de natuur inademt. De bergdorpen van Abruzzo zijn in veel gevallen, vooral in de provincie l’Aquila, betoverend mooi en onaangetast door de tijd. Goede voorbeelden hiervan zijn Pacentro, Civitella del Tronto en Pietracamela. Liefhebbers van watersport gaan kanoën of zeilen, om vervolgens langs de waterkant uit te rusten en te genieten van het geruis van de wind.

Ongerepte natuur binnen handbereik
Abruzzo wordt ook wel openluchtmuseum genoemd, omdat meer dan een derde van de regio beschermd gebied is. In de Abruzzen zijn vier grote natuurparken te vinden; drie nationale parken en een regionaal park: Gran Sasso. Hier leven bruine beren, Apennijnse wolven, Apennijnen chamois, wilde zwijnen, stekelvarkens, adelaars en gieren. Het is een echte goudmijn voor liefhebbers van trekking, excursies, mountainbikers en voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke bestemming voor een actieve en/of sportieve vakantiebestemming.

Abruzzo in de winter?
In de winter is Abruzzo met haar honderden kilometers aan pistes de ideale bestemming voor de wintersport. De innovatieve skigebieden vormen samen met de magische sfeer van de oude dorpen en rotsachtige kastelen een mysterieuze omgeving, waar veel wintersporten zoals snowboarden, skiën en cross-country skiën optimaal beoefend kunnen worden. De grotere gebieden zijn Ovindoli, Campo Felice, Roccaraso en Campo Imperatore.

Langlaufen Abruzzo

Of Abruzzo in de zomer?
En in de zomer ga je naar de 130 kilometer lange kustlijn waar je aan romantische verlaten stranden kunt wegdromen in de warmte van de zon, of aan de populaire stranden een cocktail kunt drinken en vele moderne watersporten kunt beoefenen. Het toerisme aan de kust is redelijk ontwikkeld. De belangrijkste plaatsen langs de kust zijn Alba Adriatica, Roseto degli Abruzzi, Montesilvano, Pineto, Silvi Marina en Giulianova.

Op zoek naar cultuur of lekker eten, naar vermaak of ontspanning, van de Apennijnse bergtoppen tot eeuwenoude kunststeden, hier is alles binnen handbereik. Om de Abruzzo beter te leren kennen kan je de officiële site bezoeken, waar je dagelijks een nieuw typisch recept of een mooie foto van de regio kunt vinden.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>