Nepsjeik bluft zich wereld rond

false-princeEen 26-jarige Fransman heeft zich in Australië dagenlang als rijke oliesjeik voorgedaan. Door te beweren dat hij uit een rijke Arabische familie kwam, wist hij zich te omringen met mooie vrouwen, te rijden in snelle auto’s en te slapen in luxueuze hotelkamers.

Geïnspireerd door Eddy Murphy
Abdelkarim Serhani gaf in een politieverhoor toe geïnspireerd te zijn door Eddie Murphy in de film Coming to America. Wat mij betreft lijkt zijn verhaal meer op het boek en de film Catch me if you can. Ooggetuigen en slachtoffers bevestigen dat de fraudeur zeer overtuigend kan acteren. Zo sleepte hij tijdens zijn Australische avontuur zelfs een contract bij een reality tv-show binnen.


20 duizend euro schade
Serhani logeerde 16 dagen lang in een exclusief resort op Hamilton Island, doorgaans een bestemming voor rijken en beroemdheden. De rekening bedroeg ruim 20 duizend euro. Daarnaast charterde hij een luxe jacht, huurde hij dure auto’s en dineerde hij met topmodellen uit Sydney.

Uit Australië gevlucht
Na zijn arrestatie in Australië kwam Serhani op borgtocht vrij. Hij kreeg het voor elkaar om met een jacht naar Bali te vluchten en daarna naar Nieuw-Zeeland te vliegen, waar hij de gemoederen ook al bezighield.

Boek schrijven
Naar verluid is Abdelkarim Serhani inmiddels teruggekeerd in zijn thuisland Frankrijk. Hij zou plannen hebben om zijn avonturen en zijn charmeertechnieken in een boek te willen optekenen. Reishonger houdt je op de hoogte.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>