Wereld Pinguïn Dag met Australis

Op 25 april viert expeditie- en cruisemaatschappij Australis de Wereld Pinguïn Dag met twee speciale cruise expedities door Patagonië en Vuurland op de cruiseschepen Ventus en Stelle. Deze gebieden worden bewoond door grote kolonies Magelhaenpinguïns, waar tijdens de reis speciale aandacht naar uitgaat tijdens lezingen aan boord. Een kans om de gasten te informeren over de noodzaak om de leefomgeving van de pinguïn te beschermen, één van de uitgangspunten van deze Wereld Pinguïn Dag.

Wereld Pinguïn Dag

De Wereld Pinguïn Dag is door verschillende dier- en milieuorganisaties in het leven geroepen om het leefgebied van de pinguïn te beschermen. Op deze dag vertellen verschillende organisaties – waaronder Australis – meer over hoe het met de pinguïns gesteld is en wat we kunnen doen om de dieren te beschermen. Volgens wetenschappelijke rapporten is de populatie pinguïns in de afgelopen 100 jaar sterk afgenomen. Naar schatting zijn er ongeveer 5 miljoen en 17 soorten van deze niet-vliegende zeevogels. Sommige pinguïnsoorten lopen echter het risico om te verdwijnen. Van de Galapagos-pinguïn zijn er nog maar 5.000 en van de Geelogige pinguïn nog slechts 1.600.

Magelhaense pinguïns

Magelhaense pinguïns

Australis met een missie

Tijdens Wereld Pinguïn Dag zijn er aan boord van de Ventus en de Stelle speciale lezingen over de Magelhaense pinguïns, naast de verhalen over glaciologie, flora en fauna expedities. Dit middelgrote pinguïn ras, te herkennen aan zijn witte ringvormige aftekeningen, is het best te spotten op de Tucker eilanden en het Magdalena eiland. Op dit laatste eiland komt jaarlijks een kolonie van 120.000 pinguïns samen om zich voort te planten.

Australis

Op expeditie met Australis

expeditiecruise

“Toen Australis 27 jaar geleden met deze routes begon, bestond de populatie slechts uit 6.000 pinguïns. Vissers jaagden op hen om ze als aas te gebruiken voor het vissen van spinkrab. Samen met de autoriteiten van het gebied, hebben we beveiliging voorzien op het eiland om de dieren te beschermen, waardoor de populatie kon groeien”, aldus Frederic Guillemard, Australis Europa en Azië-manager.

De route van expeditie- en cruisemaatschappij Australis met vertrek van Ushuaia (Argentinië) of Punta Arenas (Chili) leidt door de Straat van Magellan, het Beagle kanaal en Kaap Hoorn.

Patagonia glacier tour

Patagonia Glacier Tour

“De meest maagdelijke route van Patagonië zoals deze eeuwen geleden door Magellan of Darvin werd waargenomen en waar allerlei diersoorten nog in overvloed aanwezig zijn”, aldus Guillemard.

Voor meer informatie: www.australis.com

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>