Naar het einde van de wereld op Spitsbergen

Ben jij het massatoerisme in de Oostenrijkse of Franse Alpen zat en ben je op zoek naar een andere originele winterbestemming? Ga naar Spitsbergen! Deze fascinerende eilandengroep ten noorden van Noorwegen laat in de winter letterlijk alle zintuigen prikkelen. Vier redenen waarom Spitsbergen (ook Svalbard genoemd) op jouw bucketlist moet staan!

1. IJsberen

Eén van de beste plekken ter wereld om ijsberen te zien is Spitsbergen. Tijdens een winterreis is de kans groot dat je deze reusachtige viervoeter tegen het lijf loopt. Althans, figuurlijk gezien. Want het is en blijft een roofdier. Vooral als de ijsberen een jong hebben, zijn ze levensgevaarlijk. De gidsen op Spitsbergen gaan dan ook niet op pad zonder een geweer in de aanslag. Deze wordt gebruikt om de dieren af te schrikken.

ijsbeer spitsbergen

2. Sneeuwscooters en husky’s

Niet alleen in Lapland kun je tochten met sneeuwscooters en husky’s maken. Ook Spitsbergen leent zich uitstekend voor dit soort safari’s. Sterker, op Spitsbergen kun je eigenlijk niet zonder. Bij gebrek aan wegen buiten hoofdstad Longyearbyen worden honden en scooters ingezet als vervoersmiddel. Ga bijvoorbeeld mee op een meerdaagse sneeuwscootertocht naar de andere kant van het eiland. Onderweg maak je geregeld een stop voor een warm drankje en eten en heb je de mooiste uitzichten over gletsjers, valleien en de bevroren zee.

bucketlist spitsbergen sneeuwscooter

Juist op de sneeuwscooter of de huskyslee ontdek je hoe ontzagwekkend mooi het landschap is

3. Noorderlicht

Het noorderlicht zelf is voor veel mensen al een puntje op de bucketlist. Hoe gaaf is het dan als je het noorderlicht kunt zien op een magische plek als Spitsbergen?! Het noorderlicht is een natuurverschijnsel en daarom blijft het altijd een verrassing of je het gaat zien of niet. Een belangrijke voorwaarde is echter dat er geen ‘lichtvervuiling’ moet zijn, oftewel geen stadsverlichting. Laat Spitsbergen nou net een bestemming zijn waar je dat vrijwel nergens hebt. Een ideale plek dus om het noorderlicht te spotten!

bucketlist spitsbergen noorderlicht

4. Pyramiden

Heb jij ook zo genoten van de aflevering van Floortje Dessing op Spitsbergen? Voor ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ bezocht ze onder andere de verlaten Russische mijnstad Pyramiden. Deze nederzetting, op een uitloper van het Isfjord, is tegenwoordig verlaten en daarmee een toeristische attractie. Op haar hoogtepunt was Pyramiden de grootste plaats op Spitsbergen. Tegenwoordig woont er vrijwel niemand meer, maar het is mogelijk om een nacht door te brengen in het plaatselijke hotel. Het wordt sterk afgeraden om alleen naar buiten te gaan voor een wandeling, want voor je het weet komt er een ijsbeer om de hoek kijken… Een echte bucketlist bestemming dus.

bucketlist spitsbergen Pyramiden

Pyramiden, een voormalig Russische mijnstad

Hoe kom ik er?

Voigt Travel is specialist in reizen naar het Pure Noorden. Wil je zelf ijsberen en het noorderlicht zien, op een sneeuwscooter langs gletsjers schieten en een keer ervaren hoe het is om in een verlaten spookstad op Spitsbergen rond te lopen? Neem dan snel een kijkje op www.voigt-travel.nl/spitsbergen.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. Paul Boslooper zegt:

    Spitsbergen moet je inderdaad gezien en beleefd hebben 🙂 Ik heb de eilandengroep in de afgelopen 15 jaar meerdere malen bezocht en kan er geen genoeg van krijgen. In de zomermaanden zijn de dagen oneindig lang, met mooi weer kun je blijven genieten van het buiten zijn.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>