Hidden gems van Barcelona

Struinen door de leuke straatjes van Barcelona, een heerlijke sangria drinken op het terras tussen de locals en genieten van een Spaanse tapa! Bruisend Barcelona helpt jullie levensgenieters het beste uit je vakantie in Barcelona te halen. Unieke informatie, originele tips en verrassende routes en gidsen kun je lezen en bestellen op de website. Met Bruisend Barcelona beleef je Barcelona als een local.

We hebben in samenwerking met bruisendbarcelona.nl een leuke prijsvraag: Wat is jouw verborgen juweeltje van Barcelona?

Bezienswaardigheden Barcelona

Iedereen kent ze wel, de Sagrada Familia, Nou Camp, Park Güell, de bekende bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Barcelona. Maar we zijn dit keer op zoek naar de hidden gems van Barcelona. Dat zijstraatje van de Las Ramblas met die authentieke tappasbar, het onbekende museum in een buitenwijk van deze immens populaire stad of die bijzondere tour met een lokale gids die je kunt ondernemen.

Mercat Princesa, Barcelona

Mercat Princesa, Barcelona

Favoriete hidden gems van Barcelona

Onze persoonlijke kroonjuweeltjes zijn het tentje Espaisucre waar je een menu van alleen maar toetjes kan eten. En een andere hidden gem is de foodmarket in de wijk El Born, Mercat Princesa. Hier kan je bij allemaal verschillende standjes hapjes halen!

Prijsvraag

Bruisend Barcelona pakketMeedoen? Geef als reactie onder dit artikel jouw persoonlijke verborgen juweeltje of ‘geheime’ reistip van Barcelona en maak kans op 1 van de Bruisend Barcelona Pakketten. Op 30 december 2015 maken wij de winnaars bekend.

Martijn
 1. Erik van de Ven zegt:

  Ik houd van eten dus mijn hidden gem in Barcelona is Can Ramonet. Dit authentieke tapas restaurant is een van de oudste, zo niet het oudste tapas restaurant van Barcelona.
  Je kunt dit sfeervolle restaurant vinden in de wijk Barceloneta. Heerlijk eten voor een goede prijs. Een echte aanrader!

 2. Maaike Hekerman zegt:

  Ik heb nog geen “hidden gem”, omdat ik er nog nooit ben geweest. Maarrrrrr met New Year’s Eve en een paar dagen eraan geplakt ga ik met 4 vriendinnen Barcelona verkennen. Daarna beloof ik aan reishonger al onze ontdekte fantastische geheime plekjes te laten weten!

 3. Janneke Stevens-Brink zegt:

  Onze hidden gems van het door ons zo geliefde Barça, zijn de visrestaurantjes aan de haven waar je heerlijke paella met werkelijk alle soorten zeevruchten.
  Daarnaast hebben we een hidden gem die zo goed verstopt is dat we die niet meer kunnen vinden. Het is een tapasbar in een zijstraat van de Passeig de Gracia ter hoogte van Casa Mila. Er stonden alleen witte plastic tuinmeubelen buiten, maar binnen heerlijke tapas tussen de Spanjaarden.
  Misschien nog een keer samen zoeken volgend jaar…..

 4. Roy de Beunje zegt:

  Cementiri de Montjuïc! Waar beter kun je de cultuur, kunst en het leven van de mens beter zien, voelen en ervaren dan op een begraafplaats. En dan is dat een van de mooiste en meest bijzondere van heel Spanje!

 5. Ja, de plaats die alles behalve geheim is.
  Maar juist daarom ga naar de
  Biblioteca de Catalunya
  Zeker niet nieuw want deze bestaat al vanaf 1914
  Meer dan 3 miljoen boeken, die hoef je niet allemaal te lezen , maar natuurlijk wel heel leuk om te zien!
  Geweldige sfeer en een leuke afwisseling na al die gezellige restaurants met tapas en sangria.

 6. Mijn hidden gem in Barcelona is Placa de la Virreina in de wijk Gracia. Een heerlijk plein om op zondagochtend koffie te gaan drinken

 7. Alexander Bakkum zegt:

  Hidden gems genoeg in Barcelona maar wel gek dat je daarvoor een cover foto van Calle de Alcalá in Madrid gebruikt.

  • Hoi Alexander,

   Bedankt voor het doorgeven, er is inderdaad een verkeerde foto aan het artikel gekoppeld.
   Inmiddels hersteld met een Hidden gem foto van Barcelona ;-).

   Groet,
   Dionne namens Team Reishonger

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>