Top bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona is met zijn 1,6 miljoen inwoners de tweede stad van Spanje. Barcelona is een zeer veelzijdige stad met strand, bergen, kathedralen, moderne kunst, pleinen, voetbalstadions, boulevards en nog veel meer. Te veel om op te noemen en ook te veel om in een weekje vakantie te zien. Om het jullie wat makkelijker te maken hebben we een Top 5 van de mooiste bezienswaardigheden samengesteld.

Plaza Real

5. Camp Nou
Met zijn 98.772 zitplaatsen is Camp Nou de grootste voetbaltempel van Europa. De bespeler van dit geweldige stadion is het roemruchte F.C. Barcelona. Vele grote sterren hebben in dit stadion gevoetbald. Het stadion is met zijn 47 meter hoog een indrukwekkende verschijning en zelfs buiten de wedstrijddagen om, in een leeg stadion, kan ik je verzekeren dat je onder de indruk zal zijn van dit immense bolwerk. De rondleiding door het stadion is dan ook zeer aan te raden. Met het geweldige uitzicht vanaf de tribune, een plaatsje in de dug-out, een kijkje in de kleedkamer en een bezoek aan het clubmuseum krijg je waar voor je geld. De tour en het museum samen kosten daarbij ook slechts € 17 per persoon.

4. Picasso Museum
picasso-museumHet museum telt vele werken van Pablo Picasso, een van ’s werelds bekendste kunstenaars. Het bijzondere aan het museum is dat je niet alleen de bekende abstracte werken van Picasso ziet, maar juist werken uit alle fasen van zijn leven. Hierdoor zie je echt de ontwikkeling die hij als kunstenaar heeft doorgemaakt. Zo zijn er ook vele prachtige werken uit zijn blauwe periode en uit zijn laatste levensfase te zien. Het museum is een aaneenschakeling van vijf koopmanshuizen en telt enkele prachtige binnenplaatsen. Dit maakt dat de architectuur van het museum zelf is ook de moeite waard.

3. Ramblas
De anderhalve kilometer lange straat gelegen tussen het Plaça de Catalunya en het Monument van Columbus is dé boulevard van Barcelona. Hoewel een boulevard misschien niet zo spannend klinkt is er op de Ramblas 24/7 wat te beleven. Het is het domein van straatartiesten, kraampjes en vele andere bezienswaardigheden. Langs de promenade loopt beiderzijds een smalle autoweg en er zijn vele metrostations. De wegen zijn omsloten door vele restaurants, van bedenkelijke kwaliteit. Wanneer men ergens iets wil eten, kan men zich beter begeven naar het Barri Gottic, een prachtig plein dat in een zijstraat van de Ramblas ligt. Een echte aanrader hierbij is het restaurant Les Quinze Nits. Deze straat is ook bekend om zijn mooie hotels en B&B.

2. Parc Güell
Het immense stadspark dat stamt uit 1990, dankt zijn naam aan de opdrachtgever Eusebi Güell. De architect achter het park is echter de bekende Antoni Gaudi. Het park is door het werk van Gaudi en door het heuvelige landschap een unieke verschijning. Je vindt er onder meer de unieke mozaïekmotieven, in het landschap geïntegreerde trappen, schitterende grotten en het Gaudí Museum. Dit museum vestigt zich in de voormalige woning van Gaudi. Het park is werkelijk uniek in de wereld en mag je zeker niet missen tijdens je bezoek aan Barcelona.

1. Sagrada Familia
sagrada-familia-barcelonaDe kathedraal is het levenswerk van de beroemde architect Anton Gaudi. Al 120 jaar wordt er aan deze kerk gebouwd en tot op vandaag is de bouw niet voltooid. Dit komt mede doordat de bouw verscheidene keren werd stilgelegd, waarvan de meest memorabele reden de dood van Gaudi was. De architect kwam onder de tram en is onder de kathedraal begraven. Ook onafgerond is de Sagrada Familia indrukwekkend. De unieke architectuur met zowel Gotische als Moorse invloeden is werkelijk waar een genot voor het oog. Wat hierbij vooral in het oog springt is de schitterende en zeer gedetailleerde lijdensfaçade. Uiteindelijk zal de kerk drie façaden krijgen, die elk een deel van het leven van Jezus beschrijven.

Een extraatje bij de kathedraal is het fenomenale uniek uitzicht over de stad dat men heeft wanneer men de 400 treden tellende wenteltrap beklimt. Bekijk voor meer inspiratie de reisfoto’s van Barcelona!

Eefje
Laatste berichten van Eefje (alles zien)
  1. Henry zegt:

    Spanje heeft een aantal prachtige steden en Barcelona hoort zeer zeker in dit rijtje thuis. Bijkomend voordeel is dat deze stad prima bereikbaar is vanuit Nederland. De vliegverbindingen zijn prima.

  2. Barcelona is één van mijn favoriete steden. Ik ben het voor een groot deel eens met de top 5 die jullie hier presenteren, maar ik had het museum van Picasso toch wel in de top 3 verwacht.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>