Roemeens muziekfestival Electric Castle

Festivals uit Oost-Europese landen zijn al jaren aan een grote opmars bezig. Zo vielen Open’er festival (Polen) en het Sziget festival (Hongarije) onlangs in de prijzen tijdens de uitreiking van de European Festival Awards. Maar sommige muziekevenementen zijn zelfs door het doorgewinterde feestpubliek uit Nederland en België nog niet ontdekt. Zo ook festival Electric Castle, dat dit jaar voor de 5e keer plaatsvindt op het Transsylvanische landgoed van het Bánffy kasteel, in Roemenië. Het vierdaagse festival vindt in 2017 plaats van 13-16 juli en biedt een unieke beleving vol muziek, visual effects en alternatieve kunst op een betoverende locatie.

Bánffy kasteel Roemenie

Het Bánffy kasteel, unieke locatie van Electric Castle

Festival Electric Castle

Sinds de start in 2013 vormt het historische Bánffy kasteel in Transsylvanië het decor van Electric Castle. Het grootste festival van Roemenië staat niet alleen bekend om haar prachtige locatie, maar ook om de verscheidenheid aan genres. Van rock tot hiphop van reggae tot dance. Electric Castle biedt voor ieder wat wils. Dit blijkt ook uit de slogan “We are the People”, waarmee een breed publiek wordt bereikt, dat steeds internationaler wordt. Het festival heeft meerdere European Festival Awards nominaties voor op haar naam staan.

festival Electric Castle

Het festival is een unieke cocktail van muziek, ‘urban sports’ en outdooractiviteiten. Zo heeft het festivalterrein een openluchtbioscoop, een skate park en worden er bijvoorbeeld workshops voor audio productie georganiseerd. Electric Castle is vijf dagen lang van zonsopgang tot zonsondergang feesten!

reggae Electric Castle

Reggae tijdens het Electric Castle festival van 2016

Authentieke festivalervaring

Al in het eerste jaar trok het festival meer dan 30.000 bezoekers, maar in 2016 bleek nog minder dan één procent van de bezoekers Nederlandstalig. Wie dus op zoek is naar een authentieke festivalervaring, is in Cluj-Napoca aan het juiste adres. Dit jaar bestaat het festival 5 jaar, er staat dus een mooi verjaardagsfeestje gepland. In vier dagen tijd maken honderden artiesten hun opwachting op acht verschillende stages. Onder de bevestigde acts bevinden zich namen zoals Franz Ferdinand, Deadmau5, Alt-J en Paul van Dyk. Maar ook Moderat, Trentemøller, Nero, Duke Dumont, Troyboi, House of Pain, Architects, Dixon, Gus Gus, Claptone, Noisia ‘Outer Edges’, Beardyman, S.P.Y. en Zion Train maken hun opwachting op het Roemeense festival. De complete line-up is te vinden op www.electriccastle.ro/line-up.

EC viert dit jaar haar vijfjarig bestaan.

EC viert dit jaar haar vijfjarig bestaan

Ervaar zelf het festival Electric Castle

Namens Reishonger zijn Martijn en ik dit jaar van de partij. Zien we je daar? Vierdaagse tickets kosten slechts € 90,- en zijn te verkrijgen via www.electriccastle.ro. Overnachten kan op de festivalcamping met eigen tentje of glamping upgrades. Wie liever in een hotel of appartement verblijft, kan terecht in het nabijgelegen stadje Cluj-Napoca dat rijk is aan restaurants, barretjes en architectonische highlights. In samenwerking met reispartner Festival.Travel biedt Electric Castle verschillende reisopties aan vanuit Nederland en België.

Mark
Mark

Latest posts by Mark (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>