Roemeens muziekfestival Electric Castle

Festivals uit Oost-Europese landen zijn al jaren aan een grote opmars bezig. Zo vielen Electric Castle (Roemenië), Open’er festival (Polen) en Sziget (Hongarije) onlangs in de prijzen tijdens de uitreiking van de European Festival Awards (EFA). Het Roemeense festival Electric Castle mag zich dankzij de vakkundige jury en vele stemmen van internationale festivalfans ‘Best Medium-Sized Festival’ van Europa noemen.

Het vierdaagse festival vindt dit jaar plaats van 15-19 juli en biedt een unieke beleving vol muziek, visual effects en alternatieve kunst op een betoverende locatie.

Bánffy kasteel Roemenie

Het Bánffy kasteel, unieke locatie van Electric Castle

Festival Electric Castle

Sinds de start in 2013 vormt het historische Bánffy kasteel in Transsylvanië het decor van Electric Castle. Het grootste festival van Roemenië staat niet alleen bekend om haar prachtige locatie, maar ook om de verscheidenheid aan genres. Van rock tot hiphop en van reggae tot dance. Electric Castle biedt voor ieder wat wils. Dit blijkt ook uit de slogan “We are the People”, waarmee een breed publiek wordt bereikt, dat steeds internationaler wordt. Het festival heeft meerdere European Festival Awards nominaties voor op haar naam staan.

festival Electric Castle

Het festival is een unieke cocktail van muziek, ‘urban sports’ en outdooractiviteiten. Zo heeft het festivalterrein een openluchtbioscoop, een skate park en worden er bijvoorbeeld workshops voor audio productie georganiseerd. Electric Castle is vijf dagen lang van zonsopgang tot zonsondergang feesten!

reggae Electric Castle

Reggae tijdens het Electric Castle festival van 2016

Authentieke festivalervaring

Al in het eerste jaar trok het festival meer dan 30.000 bezoekers, maar in 2016 bleek nog minder dan één procent van de bezoekers Nederlandstalig. Wie dus op zoek is naar een authentieke festivalervaring, is in Cluj-Napoca aan het juiste adres.

Na de meest succesvolle jaargang afgelopen zomer, heeft Electric Castle de namen bekendgemaakt voor de 2020-editie. Tussen 15 en 19 juli treden onder andere Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, ZHU, Rezz, Fisher en Floating Points op in het Roemeense Cluj. In vijf dagen tijd maken honderden artiesten hun opwachting op acht verschillende stages tijdens Electric Castle 2020 ofwel #EC8. Net als vorig jaar onderscheidt het festival zich deze zomer weer met een uitgebreid New Media programma. Hierbij krijgen toonaangevende kunstenaars de kans hun unieke tech-kunstprojecten en lichtinstallaties tentoon te stellen. Deze zomer zullen onder meer Robert Henke, James Clar en Claire Hentschker de historische locatie in een futuristisch sprookjeslandschap transformeren.

EC viert dit jaar haar vijfjarig bestaan.

Electric Castle vierde in 2017 haar vijfjarig bestaan

Electric Castle 2020

Namens Reishonger waren Mark en ik in 2017 van de partij. Ik geef je tien redenen waarom je Electric Castle op je bucketlist kunt zetten voor deze zomer!

Een vijfdaags ticket voor Electric Castle 2020 kost slechts € 145,- en zijn te verkrijgen via Festival.travel en www.electriccastle.ro Overnachten kan op de festivalcamping met eigen tentje of glamping upgrade. Wie liever in een hotel of appartement verblijft, kan terecht in het nabijgelegen Cluj-Napoca, een stadje dat rijk is aan restaurants, barretjes en architectonische highlights. In samenwerking met reispartner Festival.Travel biedt Electric Castle verschillende reisopties aan vanuit Nederland en België.

See you at the castle!

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>