De 8 leukste festivals in Kroatië

Zon, zee, strand, feestje! Kroatië staat bol van de festivals in de zomermaanden. De 8 allerleukste festivals in Kroatië op een rij voor een zinderende zomer gevuld met muziek, het lekkerste eten, leuke locals en de beste uitstapjes. Van hoofdstad Zagreb tot onbekend, en tot voor kort, onbewoond Obonjan.

#1 Ultra Europe in charmant Split

Afrojack, Armin van Buuren, Carl Cox, David Guetta, Fedde le Grand, Hardwell. De fine fleur van de dancescene staat van 6 tot en met 8 juli 2018 op het podium voor Ultra Europe in Split. EDM-fans vinden hun weg naar de hoofdlocatie: het Poljud stadion, maar ook de omringende eilanden Brač, Hvar en Vis doen mee met muziekevents. En passant pik je Splits bezienswaardigheden als de ommuurde stad met Diocletian’s Paleis uit Game of Thrones, de topstranden en nationaal park de Plitvicemeren mee.
Meer informatie op https://ultraeurope.com/

Ultra festival KroatieUltra festival strand Kroatie

#2 The Courtyards in Zagreb: muziek in geheime tuinen

Op slechts anderhalf uur vliegen vanaf Nederland wacht Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. In het oude centrum openen voor The Courtyards tussen 13 en 22 juli 2018 zeven ‘geheime’ binnenplaatsen en tuinen die normaal voor publiek gesloten zijn. The Courtyards is geen standaard muziekfestival, maar staat voor tien dagen lang historie, het ontdekken van bijzondere plekken, eten en muziek.
Meer informatie op https://croatia.hr/courtyards

#3 Sonus Festival op feesteiland Pag

Alweer voor de zesde keer maakt het stijlvolle Sonus festival z’n opwachting op het eiland Pag. Vijf dagen en vijf nachten lang, van 19 tot en met 23 augustus 2018, trakteert dit event op het beste in techno en house op het idyllische Zrće Beach. Meer dan 60 artiesten vertonen hun kunsten in drie clubs aan de kust en op boten die de zee opgaan. Nog meer feesten op Pag, ook wel het Ibiza van Kroatië? Kies dan voor het Loveweek festival, van 21 tot en met 27 juli.
Meer informatie op www.sonus-festival.com/

Sonus Festival in KroatieSonus Festival

#4 Defected in Tisno met mindfulness

Defected is een wat kleiner festival in Tisno, een plaats die deels op het eiland Murter en deels op het vasteland ligt. Dit bijzondere festival staat voor zes uitzinnige dagen in house heaven. Iconen als Basement Jaxx, Camelphat, Claptone, The Shapeshifters en Dennis Ferrer bepalen de line-up, de afterparty’s in de fameuze nachtclub Barbarella’s maken het af. Bij Defected kun je ook terecht voor wat mindfulness training, dagelijks om 12.00 uur staat meditatie, yoga en de kunst van stilte op het programma. Tisno combineert goed met nationaal park de Kornati eilanden en de Krka watervallen, zo’n 30 km verderop. Van 9 tot en met 14 augustus 2018.
Meer informatie op https://defected.com/croatia/

#5 Underground in een verlaten fort: Dimensions 2018

Dimensions Festival mengt zich in de niche laag van house, techno, urban, reggae, drum-‘n’-bass en meer omvat. Het festival combineert een schitterende setting – Fort Punta Christo met uitzicht op de kristalheldere wateren van de Adriatische Zee – met heerlijke muziek van zonsondergang tot zonsopgang! Dit allemaal maakt Dimensions tot een van de meest populaire, vindingrijke muziekfestivals van Kroatië, ver weg van het mainstream geweld van andere grote festivals. Het festival in Pula vindt plaats van 29 augustus 2018 t/m 2 september 2018.
Meer informatie op https://festival.travel/festivals/dimensions/

dimensions festival

#6 Obonjan: 6 weken lang intiem festivaleiland

Op maar 40 vaarminuten vanaf Šibenik, 80km van Split, ligt Obonjan. Lange tijd een onbewoond eiland, nu een hideaway voor een zes wekenlang exclusief zomerfestival waar het draait om muziek en wellbeing. De festivaldagen zijn gevuld met dj’s, verhalen op het strand, workshops, groepsyoga, sterrenkijken en meditatiesessies. Overnachten doe je in sfeervolle Bell-tenten of safari-achtige lodges omringd door pijnboombossen. BBC Radio dj Gilles Peterson sluit af met drie dagen ‘globe-spinning beats’. Tot en met 2 september 2018.
Meer informatie op https://obonjan-island.com/activities/music/

Obonjan

#7 Grootse party in Romeins fort: Outlook in Pula

‘Celebrating all things base under the sun’. Het Outlook festival in Pula is een feest voor oor en oog. Met dubstep, R&B, funk, house en wereldmuziek, alle muziekstijlen op volume XXL komen voorbij op meer dan 10 podia. Het decor voor de live-acts is spectaculair: de locatie is een Romeins fort. De aftrap van het festival vindt plaats in het beroemde amfitheater van de stad. Waar ooit gladiatoren vochten, staan in 2018 Bonobo, Wiley en The Children of Zeus. Extra fijn: de Adriatische kust met zon, zee en strand is dichtbij. Van 5 tot en met 9 september 2018.
Meer informatie op https://outlookfestival.com/

#8 Afsluiter partyseizoen: Goulash Disko op eiland Vis

Het Dalmatische eiland Vis is van 12 tot en met 16 september 2018 de aangename hekkensluiter van het Kroatische partyseizoen. Dj’s, producers en bands komen samen in Komiža, een van de meest afgelegen vissersdorpen in de Adriatische Zee. Met geluk ben je een van de 1000 lucky bastards die kan genieten van gypsy punk, swing folk, tribal techno en alles wat daar tussenin zit, omgeven door pure natuur.
Meer informatie op www.goulashdisko.com/

Festivals Kroatie Goulash DiskoGoulash Disko festival

Festivals in Kroatië

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>