Oost-Canada

Het verrassende oosten van Canada heeft bijzonder veel te bieden. Ontario en Quebéc combineren levendige, bruisende steden, zoals Toronto, Montréal en Quebec City, met een prachtige, op veel plaatsen ongerepte natuur. Elanden en walvissen, zonnige stranden en ijsbergen, uitgestrekte bossen, koele meren en kale bergtoppen, diepe fjorden en watervallen.

De naam Atlantic Canada staat feitelijk voor een verzameling van vier provincies in het noordoosten van Canada: Nova Scotia, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Prince Edward Island. Deze provincies worden gezamenlijk ook vaak aangeduid als ‘The Maritimes’. Hier heerst rust, treft u weinig andere toeristen, overnacht u in rustieke Bed & Breakfasts, wandel je door schilderachtige dorpjes, terwijl je geniet van heerlijke lokale gerechten.

Bruisende steden

Het kosmopolitische Toronto is een levendige stad, met sfeervolle buurten en veel karakter. Voor velen is de stad hét alternatief voor New York. Veel reizen door Oost-Canada beginnen hier. Toronto is een gezellige, moderne stad, met wolkenkrabbers in het zakendistrict, de Skydome en de hoge CN-Tower, maar ook met karaktervolle, oude buurten en leuke wijken als Chinatown en Littly Italy. De andere grote metropool, Montréal, wordt wel het ‘Parijs van Noord-Amerika’ genoemd en is het culturele centrum van Franstalig Canada. De stad Québec biedt een sfeervol en historisch centrum, dat in 1985 op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO werd geplaatst. Het is een prettige stad met keistenen straatjes, steile trappetjes en oude verdedigingsmuren, met een sfeer die ongekend Frans is.

Niagara Falls

De imposante Niagarawatervallen, op de grens van de Verenigde Staten en Canada, behoren tot de grootste ter wereld. Over de Niagara River, nabij de waterval, verbindt de Rainbow Bridge de beide landen. Eigenlijk bestaat de waterval uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het feitelijke verval van de watervallen is niet erg groot, gemiddeld ongeveer 60 meter, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert, maken ze tot een groot spektakel.

Bay of Fundy

De legendarische Bay of Fundy is een toeristisch hoogtepunt vanwege de ongekend grote getijdeschommelingen; het verschil tussen eb en vloed is wel vijftien meter!