Edmonton, Canada

Het bruisende Edmonton heeft het hele jaar door genoeg te bieden voor een geweldige stedentrip, dus ook in de winter. Aanschouw het Noorderlicht, maak een husky-safari of ga skiën in de Rockies. Alles is mogelijk in dit winterwonderland.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Het Noorderlicht

Waarschijnlijk het mooiste schouwspel wat moeder natuur ons heeft te bieden: het Noorderlicht! Geniet van de duizend tinten groen in de lucht en de prachtige, besneeuwde omgeving met een warme versnapering in de hand. Met name Elk Island National Park en Jasper National Park zijn niet te missen spots om de magie van het Noorderlicht te beleven.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Urban winter adventures

Een dagje uit met het gezin? Een absolute must do in Edmonton is dan snowshoeing: bind de sneeuwschoenen onder en maak een prachtige wandeling langs plekken als River Valley, een groot park in het centrum.

Snowshoeing

Snowshoeing

Of ga cultuur snuiven in stijl en boek een thuiswedstrijd van de Edmonton Oilers, het lokale ijshockey-team. Sfeer gegarandeerd want Rexall Place, de thuisbasis van de ‘Edmontonians’, staat bekend als het luidste stadion uit de NHL.

Rocky Mountains

Absoluut pluspunt van Edmonton is de ligging vlakbij de imposante Rocky Mountains. Dé plek om de latten onder te binden en de steile pistes te trotseren is het Marmot Basin Ski Resort, op drie uur rijden van de stad. Maar sla ook zeker de bevroren canyon niet over. Je moet de trapwaterval van de Jasper Maligne Canyon met eigen ogen zien om te geloven dat dit natuurwonder daadwerkelijk bestaat. Daarnaast leent dit natuurgebied zich uitstekend voor een spannende husky-safari!

Beleef de magische, Canadese winter in Edmonton.

Beleef de magische, Canadese winter in Edmonton.

Rechtstreeks vliegen

Edmonton is gemakkelijk en comfortabel te bereiken met KLM. De rechtstreekse vlucht vertrekt vier keer per week vanaf Schiphol. Tickets kosten vanaf €819 voor een retour (excl. €10 boekingskosten).

Meer weten over Edmonton? Lees nu alles over de winterse highlights van Edmonton op de website en in de gratis app van CityZapper!

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Artikelen

Lees Meer  

Avontuurlijk roadtrippen door Canada

Canada, het is je gelukt! Ik ben verliefd op je en je hebt mij de volle 100% energie gegeven. ‘Canada gaat in je DNA zitten’, aldus Roderick Aalbers (Go Canada) en na zes weken roadtrippen door dit prachtige land met onze dochter van twee jaar kan ik hem gelijk geven. In dit artikel neem ik je mee vanaf ons startpunt Edmonton om richting de Gold Rush Trail te rijden, vervolgens het oh zo mooie Vancouver Island mee te pakken en de ruigheid van West-Canada te ontdekken. We eindigen onze trip weer in Edmonton en zijn een waanzinnig avontuur rijker!

Lees verder  

De harde honden van de Yukon Quest

  Verdrinken in mooie ogen Geel van de urine ziet het sneeuw op de parkeerplaats tegenover Tim Hortons in hartje Whitehorse, de hoofdstad van het Canadese territorium Yukon. Dit is de plek waar de sleeën worden ingepakt en de honden startklaar worden gemaakt. De klassieke Siberische husky met zijn grijs witte vacht en smaragd blauwe ogen heeft een hoge aaibaarheidsfactor. …

Lees verder  

Gids: Roadtrip Toronto in 7 dagen!

Canada is de tegenhanger van de Verenigde Staten als het aankomt op roadtrips. Dit immense land dat bestaat uit tien ’provincies’ (zeg nooit ‘staten’!) en tienduizenden meren laat zich perfect lenen voor een memorabele roadtrip. Nu denk je waarschijnlijk dat je hier een maand voor moet uittrekken, en dan heb je geen ongelijk, maar ook met veel minder tijd is Canada een wonderlijke bestemming. Een roadtrip van ‘slechts’ 7 dagen maakt dat je direct verliefd wordt op dit fantastische land. Denk aan Toronto, elanden, kano-tochten, en warme bagels.

Lees verder  

Edmonton. ‘Gateway to the rockies’

Edmonton. De snelst groeiende stad van Canada is nog niet heel bekend. Al vlieg je er binnen 8,5 uur rechtstreeks heen en is het een stad waar je je prima een paar dagen kunt vermaken. Zo kun je in Edmonton veel cultuur snuiven, gave musea bezoeken, hippe festivals af dansen, je geld uitgeven in verschillende ‘shoppingmalls’ , uitstapjes ondernemen met kinderen, je avond spenderen in hippe & gezellige restaurants en is het de ‘gateway to the rockies’.

Lees verder