Edmonton, Canada

Het bruisende Edmonton heeft het hele jaar door genoeg te bieden voor een geweldige stedentrip, dus ook in de winter. Aanschouw het Noorderlicht, maak een husky-safari of ga skiën in de Rockies. Alles is mogelijk in dit winterwonderland.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Het Noorderlicht

Waarschijnlijk het mooiste schouwspel wat moeder natuur ons heeft te bieden: het Noorderlicht! Geniet van de duizend tinten groen in de lucht en de prachtige, besneeuwde omgeving met een warme versnapering in de hand. Met name Elk Island National Park en Jasper National Park zijn niet te missen spots om de magie van het Noorderlicht te beleven.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Urban winter adventures

Een dagje uit met het gezin? Een absolute must do in Edmonton is dan snowshoeing: bind de sneeuwschoenen onder en maak een prachtige wandeling langs plekken als River Valley, een groot park in het centrum.


Snowshoeing

Snowshoeing

Of ga cultuur snuiven in stijl en boek een thuiswedstrijd van de Edmonton Oilers, het lokale ijshockey-team. Sfeer gegarandeerd want Rexall Place, de thuisbasis van de ‘Edmontonians’, staat bekend als het luidste stadion uit de NHL.

Rocky Mountains

Absoluut pluspunt van Edmonton is de ligging vlakbij de imposante Rocky Mountains. Dé plek om de latten onder te binden en de steile pistes te trotseren is het Marmot Basin Ski Resort, op drie uur rijden van de stad. Maar sla ook zeker de bevroren canyon niet over. Je moet de trapwaterval van de Jasper Maligne Canyon met eigen ogen zien om te geloven dat dit natuurwonder daadwerkelijk bestaat. Daarnaast leent dit natuurgebied zich uitstekend voor een spannende husky-safari!

Beleef de magische, Canadese winter in Edmonton.

Beleef de magische, Canadese winter in Edmonton.

Rechtstreeks vliegen

Edmonton is gemakkelijk en comfortabel te bereiken met KLM. De rechtstreekse vlucht vertrekt vier keer per week vanaf Schiphol. Tickets kosten vanaf €819 voor een retour (excl. €10 boekingskosten).

Meer weten over Edmonton? Lees nu alles over de winterse highlights van Edmonton op de website en in de gratis app van CityZapper!

Artikelen

Lees Meer  

Op de fiets de Canadese lente in!

Canada en outdoor activiteiten gaan hand in hand. In Jasper is niemand daarover verbaasd, maar ook in Edmonton is de natuur niet ver weg. Sterker nog, de natuur doorsnijdt de stad. De River Valley is een brede strook bos langs de oevers van de kronkelende North Saskatchewan River, die tientallen parken met elkaar verbindt. Door de River Valley, met het …

Lees verder  

Voor op je bucketlist wintersport in Canada of Amerika

Als je aan wintersport denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de Alpen. Maar wist je dat zich aan de andere kant van de oceaan een waar skiparadijs bevindt? Wintersport in Canada of Amerika is iets wat als wintersportliefhebber eigenlijk echt op je bucketlist moet. Je vindt er geweldige sneeuw, rustige pistes, vriendelijke mensen, gezellige dorpjes, prachtige natuur en genoeg uitdaging voor elk niveau. Niet voor niks zijn veel mensen na hun eerste keer hooked!

Lees verder  

Tulpen in Ottawa

Een stukje Nederlandse geschiedenis in Canada Nadat de Koninklijke familie naar Engeland was uitgeweken, werd het daar in het verloop van de oorlog te gevaarlijk geacht voor prinses Juliana, haar dochters Beatrix en Irene en de derde nazaat die op komst was. Ze vonden een warm welkom in de Canadese hoofdstad Ottawa. Nu was het destijds zo dat een opvolger …

Lees verder